Antonescu: Basescu ii va semna investirea lui Hasotti ca notarul, altfel il suspendam

Vineri, 22 Iunie 2012, ora 11:00
13291 citiri
Antonescu: Basescu ii va semna investirea lui Hasotti ca notarul, altfel il suspendam

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca ministrul propus al Culturii nu ii va trimite nicio declaratie presedintelui Traian Basescu, cum ca nu a plagiat, asa cum ceruse acesta si ca, daca seful statului nu-l investeste in functie luni, USL incepe procedurile de suspendare.

"Daca ii plac raporturile de forta, nu va primi nicio hartie si luni, la ora 19, il va investi pe Puiu Hasotti. Va asigur ca o va face, fara sa incerce sa-si mai bata joc (...). Eu nu accept din partea lui Traian Basescu ceea ce altii, din nefericire, au acceptat - a ajuns sa faca din Romania o tara aproape bananiera din partea institutiilor statului, din cauza numeroaselor lasitati si cedari ale oamenilor politici din Romania, chiar adversari.

Nici eu, nici Victor Ponta nu mai suntem dispusi sa-i permitem presedintelui injosirea vietii politice, a unor oameni care n-au alta vina decat aceea ca fac politica.

Daca Traian Basescu nu semneaza luni, in conformitate cu prevederile legale, cu respectarea Constitutiei, investirea lui Puiu Hasotti, voi cere imediat PNL initierea procedurii de suspendare.

Traian Basescu se comporta precum seful unei haite si nu stie decat de frica. Ii e frica si va semna investirea lui Puiu Hasotti. Regret sa vorbesc in asemenea termeni, politica se face cu oameni, nu cu fiare (...)", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a adaugat ca Basescu va semna "ca notarul" investirea lui Hasotti, altfel va pleca.

Basescu, amenintat cu suspendarea de Antonescu: Vezi reactii

Ponta sustine PNL pentru suspendarea lui Basescu

Crin Antonescu isi incepuse conferinta spunand ca Hasotti a fost de buna credinta si a vrut sa dea declaratia, insa ca el nu l-a lasat.

"Mircea Diaconu a demisionat din functia de ministru al Culturii si PNL a propus, premierul Ponta a accepat propunerea senatorului Puiu Hasotti. Domnul presedinte Traian Basescu, sesizat in baza prevederilor constitutionale de Victor Ponta pentru savarsirea formala si cererea de investire, i-a solicitat intr-o scrisoare primului ministru sa-i transmita pana la data depunerii juramantului de investire o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat care sa ateste ca teza sa de doctorat nu constituie plagiat.

Punctul 1 - Puiu Hasotti, de totala buna credinta si stiind ca lucrarile sale stiintifice nu stau sub cea mai mica suspiciune, a fost dispus sa dea o asemenea declaratie, pe care era dispus sa o inainteze presedintelui Romaniei.

Din punct de vedere politic am intervenit si fac urmatoarea precizare - presedintele are niste atributii foarte clar definite in Constitutie, nicaieri nu i se da presedintelui dreptul de a solicita asemenea declaratie. Evident ca atitudinea presedintelui e una in afara legii, e una care ne arata ca in mintea domniei sale continua sa stea ideea ca e liderul absolut al unei republici bananiere, ca aceasta solicitare scrisa reflecta limpede dorinta presedintelui de a jigni, de a umili partidele, oamenii politici", a afirmat Antonescu.

El a precizat clar ca Basescu nu va primi asa ceva de la Hasotti.

"Nu va primi de la Puiu Hasotti, de la nimeni asemenea declaratie, nu are dreptul la ea. Ii spun foarte limpede - a trecut vremea in care isi putea permite sa-si bata joc de PNL. Nu va primi o asemenea hartie si la data pe care a stabilit-o domnia sa il va investi in functie pe Puiu Hasotti", a transmis liderul PNL.

In opinia sa, Basescu il va investi pe ministrul propus al Culturii "cu codita intre picioare".

"Daca are cel mai mic temei legal sa nu il investeasca pe Puiu Hasotti, il va produce, daca exista un asemenea temei, evident ca il vom accepta. Nu are cum sa existe asa ceva, asa ca nu va avea ce produce, si il va semna pe Hasotti si il va investi masculul alpha, cu codita usor intre picioare", a comentat Antonescu.

Razboiul lui Basescu

Crin Antonescu a mai spus, in aceeasi conferinta de presa, ca presedintele Traian Basescu e intr-un razboi impotriva Guvernului.

"O chestiune de ordin general - asistam de ceva vreme, de la investirea Guvernului Ponta, la un razboi pe care presedintele continua sa-l genereze, sa-l alimenteze, impotriva unui guvern legitim (...) impotriva actualei majoritati parlamentare. Toate aceste lucruri nu fac bine Romaniei.

Din diverse motive, Romania are un recul major de imagine, tocmai in momentul in care Romania are nevoie de prestigiu, de imagine, de seriozitate, de stabilitate, Traian Basescu generezeaza contrariul", a acuzat Antonescu.

El a tinut sa precizeze si ca la Consiliul European Romania va fi reprezentata de premier, nu de presedinte.

Basescu cere declaratie ca Hasotti n-a plagiat

Presedintele Traian Basescu i-a cerut joi ministrului propus al Culturii, Puiu Hasotti, sa depuna o declaratie pe propria raspundere ca nu a plagiat in teza de doctorat sau in alte opere stiintifice.

Basescu ii cere lui Hasotti sa dea in scris ca nu a plagiat

"Luand in considerare recentele incidente cu privire la posibilele acte de plagiat de care sunt acuzati o parte dintre membrii Executivului si impactul major negativ asupra Romaniei in plan intern si international generat de existenta unor astfel de suspiciuni, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a solicitat joi, 21 iunie, intr-o scrisoare, prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, sa transmita, pana la data depunerii juramantului de investitura, o declaratie pe propria raspundere a ministrului desemnat, domnul Puiu Hasotti, care sa ateste ca teza sa de doctorat si celelalte opere stiintifice nu constituie plagiat, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Basescu ii cere lui Hasotti sa dea in scris ca nu a plagiat. Hasotti, de acord

"Cererea lui Basescu este simpatica (...) Lasati-ma sa vedem, ma imbrac in jumatate de ora, merg sa depun declaratia la Palatul Victoria. Ma duc cu zambetul pe buze, o fac cu maxima relaxare, cu zambetul pe buze. Realmente ma amuza, dar daca domnul presedinte vrea, va fi satisfacut", a afirmat ministrul propus al Culturii, joi dupa-amiaza, completand ca este "o solicitare inedita si amuzanta".

El chiar facuse aceasta cerere si o trimisese premierului Ponta, care insa n-a transmis-o Presedintiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Crin Antonescu Hasotti suspedare Basescu, #Basescu suspendare declaratie plagiat , #Traian Basescu
Comentarii
Poza fgrooster
fgrooster
rank 5
Poza ETC
ETC
rank 1
Daca Basescu nu este arestat totul e gargara!