Antonescu despre candidatura Elenei Basescu la PE: Asa nesimtire nici Ceausescu nu si-a permis-o

Luni, 02 Martie 2009, ora 21:21
4317 citiri
Antonescu despre candidatura Elenei Basescu la PE: Asa nesimtire nici Ceausescu nu si-a permis-o

Ceea ce presedinetele Traian Basescu si-a permis - sa-si trimita fiica, pe Elena, sa candideze pentru Parlamentul European, este o "nesimtire" pe care nici macar dictatorul Nicolae Ceausescu nu si-a permis-o, considera Crin Antonescu.

"Asta e o nesimtire pe care nici Nicolae Ceausescu nu si-a permis-o. Asa ceva, intr-atat de dezgustator... Ce fac acesti oameni in frunte cu domnul Boc? Ce face Traian Basescu? Nu am vazut nici in perioada lui Nicolae Ceausescu asa ceva", a criticat liberalul candidatura Elenei Basescu la europarlamentare, luni, la Antena 3.

Vicepresedintele PNL nu o acuza doar pe Elena Basescu ca tinteste la PE, ci si pe marea familie pe care o are in spare, cea a PD-L-ului: "cum poate sa ne spuna Boc ca (Elena Basescu n.red.) nu are legatura cu tatal si ca nu si-a folosit niciodata numele?

Ca si-au pus-o la partid, e in regula, e in neregula, dar sa ma reprezinte pe mine in Parlamentul European desi nu stie sa vorbeasca bine romana?".

Despre candidatura Elenei, despre legaturile familiei Basescu, dar si despre numirile de la Guvern in functie de gradul de rudenie, liberalul spune ca asta arata ca PD-L nici nu se mai jeneaza. Insa asta ii va costa pe democrat-liberali in alegeri, spera vicepresedintele PNL.

"Nu se mai jeneaza. Dar nu cred ca acest lucru va fi trecut cu vederea din punct de vedere electoral. Nu suntem atat de tampiti", si-a exprimat speranta Crin Antonescu.

Despre ceea ce trebuie sa faca un europarlamentar in PE, Antonescu a explicat ca "acolo e ucenicie, trebuie sa inveti, si ca sa imveti, ma scuzati, trebuie sa te duca mintea".

"Astea-s modelele. Elena Basescu, Elena Udrea. Si noi nu putem sa acceptam asemenea modele politice. D-asta trebuie sa ne luptam cu Traian Basescu. Vedem daca reusim sau nu. Am datoria sa ofer un model credibil, nu sa ciupesc cat pot cu Basescu si apoi gata, sau sa plec din politica. Asta e tot", a adaugat Antonescu.

Cat despre invincibilitatea tatalui, liberalul spune ca este o legenda. "Traian Basescu s-a confruntat pana acum cu candidati santajabili si nu a avut un candidat care sa-l loveasca si pe domnia sa unde il doare mai tare. Din victorie in victorie, s-a inteles ca nu exista nimeni care sa-l invinga, ca este invincibil. Nu e adevarat. Si asta o sa vedeti", a dat asigurari Crin Antonescu.

Adriana Toma

Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
#Crin Antonescu Basescu, #Elena Basescu Ceausescu, #Elena Basescu PE , #Traian Basescu