Antonescu ii compara pe Basescu si Ponta cu niste lideri interlopi

Marti, 15 Aprilie 2014, ora 17:35
2869 citiri
Antonescu ii compara pe Basescu si Ponta cu niste lideri interlopi
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a criticat declaratiile presedintelui Traian Basescu si ale prim-ministrului Victor Ponta, din ultimele zile, referitoare la coruptie si posibile condamnari la inchisoare.

"Este scandalos ca cei doi capi ai Executivului sa faca de ras aceasta tara, prin declaratii cu un continut si cu un ton care seamana mai degeaba cu cele ale unor capetenii de banda sau ale unor lideri ai lumii interlope.

Romania nu are nicio vina pentru a ajunge sa fie sub ochii tuturor observatorilor interni si internationali, o tara in care presedintele si premierul se fac corupti, mafioti, in care se ameninta la lumina zilei cu puscaria, unul pe altul.

Cred ca a devenit o obisnuinta ca dl Basescu sa il declare raspicat pe prim-ministru profund corupt. Sa faca ceva daca e asa", a spus liderul liberal, marti, intr-o conferinta de presa.

Crin Antonescu considera ca declaratiile celor doi lideri ai Romaniei sunt "lucruri care nu mai pot fi acceptate".

"Dl prim-ministru vorbeste despre un presedinte mafiot si ne precizeaza si ziua cand va intra in puscarie actualul presedinte, 22 decembrie anul curent", spune presedintele PNL.

Antonescu: Ponta arata cine e noua promotie de puscariasi

De asemenea, acesta a vorbit despre "aspecte comice": "Plangeri penale facute la gramada, amenintari pe un ton inacceptabil pentru un sef de stat, lucruri care nu sunt demne de Romania, cu toate problemele si dificultatile ei. Trebuie sa se opreasca, pentru ca mai jos de atat nu se poate".

"Mai nou, tanarul sau dorit succesor indica exact, cum a facut la Pitesti, cine trebuie sa scape dupa alegeri - dl Nicolescu trebuie sa scape, dl Andrei trebuie sa intre si dl Basescu. Din puscarie sare si dl Nastase si arata clar cine trebuie sa vina, cine e noua promotie de puscariasi", mai afirma liderul liberal.

Ponta: Plangere penala pe numele lui Basescu. Sunt convins ca va ajunge la inchisoare

Potrivit lui Crin Antonescu, "nu suntem intr-un stat din Africa, de pe vremuri, unde fostului presedinte i se taiau urechile si uneori i se si mancau". Totodata, senatorul PNL sustine ca "nu se poate ca cei doi sa se ameninte intruna cu puscaria", adaugand ca, in Romania, "nu se da batalia pentru o justitie independenta, ci pentru cine pune mana pe justitie".

"Acest lucru, pentru PNL, pentru mine, ca posibil candidat la presedintie, este inacceptabil. N-am vorbit niciodata despre o justitie pe care sa puna mana Victor Ponta si acolitii sai. Este extrem de important ca oamenii din sistemul judiciar sa-si apere propria independenta.

(...) O tara in care premierul si presedintele se ameninta fatis cu puscaria si premierul fuge la un moment dat cu biroul in MApN este o tara care nu poate face impresie buna si care numai previzibila nu este", a mai precizat presedintele PNL.

Nu in ultimul rand, acesta a afirmat ca "e inacceptabil ca dl Ponta sa ne spuna ziua in care intra in puscarie Basescu", adaugand ca premierul ar trebui "sa nu mai desemneze oameni care trebuie sa intre in puscarie". La final, le-a transmis jurnalistilor ca le doreste "un Paste fericit si o saptamana fara arestari".

Basescu: Daca face presiuni pe dosare, Ponta devine coleg de camera cu Adrian Nastase (Video)

Presedintele Traian Basescu a lansat, duminica, un atac la adresa premierului Victor Ponta, avertizandu-l ca, in cazul in care se tine de promisiune si va "face dreptate" pentru Nicusor Constantinescu si "celorlalti multi", cum a declarat liderul PSD, va deveni coleg de camera cu Adrian Nastase.

In replica, Victor Ponta l-a numit pe Traian Basescu "corupt securist si comunist" si s-a declarat convins ca acesta va ajunge la inchisoare: "Nu ma intereseaza amenintarile lui Traian Basescu. Sunt absolut convins ca in inchisoare va ajunge Traian Basescu. Eu, care am respectat mereu legea, nu am nicio teama".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Antonescu Basescu Ponta corupt, #Antonescu Basescu Ponta inchisoare, #Antonescu Ponta Basescu inchisoare , #Traian Basescu