Antonescu ii raspunde lui Basescu: Nu ne e teama de amenintarile presedintelui (Video)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 21:12
3732 citiri
Antonescu ii raspunde lui Basescu: Nu ne e teama de amenintarile presedintelui (Video)
Foto: B1 Tv

Crin Antonescu ii raspunde presedintelui Traian Basescu, pe care il compara cu "trista amintire" a dictatorului Nicolae Ceausescu si caruia ii transmite "sa renunte la amenintari si la intimidari".

"Majoritatea politica (sic!) categorica si-a exprimat dreptul de a lua decizii. Nici eu, nici ceilalti lideri ai partidelor politice pe care Traian Basescu a incercat sa ne ameninte nu ne temem. Niciunul dintre noi nu accepta un asemenea ton si dreptul nimanui de a ne ameninta sau a dicta ce sa facem", a replicat Antonescu.

Totodata, liderul liberal sustine ca numirea sa la sefia Senatului este Constitutionala, respingand acuzatiile PDL, potrivit carora "USL a dat o lovitura de stat".

"In ultimele saptamani si azi, in Parlament, in plina conformitate cu legile din aceasta tara, parlamentari romani au luat decizii in Parlamentul Romaniei si privitoare la Parlamentul Romaniei. Nimeni nu poate cenzura dreptul membrilor Parlamentului sa ia decizii in Parlament si privitoare la functionarea Parlamentului. Au fost schimbate printr-un vot constitutional persoane, nu au fost atacate institutii, ci au fost schimbate, repet, persoane", a adaugat Crin Antonescu, comparandu-l pe presedinte cu "trista amintire" a lui Ceausescu.

Revolutie in Parlament - Ziare.com va prezinta cele mai noi date

Presedintele Traian Basescu le-a cerut, marti seara, premierului Ponta, copresedintelui USL Crin Antonescu si Daniel Constantin, precum si presedintelui UNPR Gabriel Oprea si presedintelui UDMR Kelemen Hunor "sa inceteze imediat, ei si partidele lor, actiunile impotriva institutiilor statului roman".

"Tinta finala a actiunilor majoritatii parlamentare conduse de Ponta, Antonescu, este punerea sub control a justitiei. Suspendarea presedintelui e doar o etapa intermediara, care conform planificarii lor, urmeaza sa aiba loc zilele urmatoare.

Ii avertizez pe parlamentari ca, prin incalcarea grava a legilor si Constitutiei si regulementelor Romaniei, au pus statul roman si pe cei 22 milioane de romani intr-o situatie extrem de dificila, pe analiza mea similara cu cea generata de mineriada din 13-15 iunie 1990", a declarat presedintele.

Parlamentul s-a reunit marti in sesiune extraordinara pentru a asculta raportul privind participarea lui Victor Ponta la Consiliul European. USL s-a folosit de acest prilej pentru a revoca presedintii celor doua Camere si pe Avocatul Poporului.

Discursul premierului era programat pentru ora 10.00, dar a fost precedat de un vot dat de plen pentru sefia CA al TVR si pentru conducerea Radioului Public, in absenta PDL, care a reclamat incalcarea legii parasind in semn de protest sala.

USL a convocat sedinte de urgenta ale Birourilor Permanente ale celor doua camere si a decis rapid cateva sesiuni extraordinare, in aceasta seara, in care Vasile Blaga a fost inlocuit de Crin Antonescu. Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, a fost si el revocat, fiind inlocuit de Valer Dorneanu. De asemenea, si Roberta Anastase urmeaza sa fie inlocuita cu Valeriu Zgonea.

Liderii PDL sustin ca asistam la o lovitura de stat data de USL si ca Ponta si Antonescu "au declansat Jihadul impotriva Romaniei democratice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu raspunde Basescu, #USL revocare Blaga Anatase, #Antonescu presedinte Senat , #Traian Basescu