Antonescu: Basescu a avut in spatele lui PCR si Securitatea (Video)

Autor: Ana Ilie
Duminica, 22 Iulie 2012, ora 12:13
6300 citiri
Antonescu: Basescu a avut in spatele lui PCR si Securitatea (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele interimar, Crin Antonescu, a declarat duminica, la mitingul USL de la Iasi, ca Traian Basescu, presedintele suspendat, este un om obisnuit sa aiba mereu in spate pe cineva - mai intai PCR, apoi Securitatea.

"Ultima si cea mai mare minciuna a lui Basescu este ca, daca poporul roman ii va spune "Pa" lui Traian Basescu, ii va spune "destul", ii va spune "pleaca", Romania va fi scoasa din Europa. Dragii mei, Traian Basescu e un om care a fost obisnuit sa aiba mereu pe cineva in spatele lui, a fost in PCR, nu eu, nici Ponta, a avut in spatele lui Securitatea lui Ceausescu la Anvers, cand eu sau Ponta nu credeam sa vedem Europa", a acuzat Antonescu.

"Acum minte ca are in spatele lui Statele Unite si Europa. Este o minciuna. Nimeni in lumea libera nu conditioneaza o tara ca Romania de prezenta unui om ca Basescu", a continuat acesta.

Antonescu si-a inceput discursul de la Iasi raspunzand celor ce ar urma sa critice prezenta sa la un miting electoral: "Sunt aici impreuna cu acesti oameni pentru ca sunt cinstiti, nu sunt ipocriti. Traian Basescu a venit ieri la Iasi si nu am vazut sa-l aiba langa el pe Boc, Udrea, Videanu, Blejnar. Cu acesti oameni Basescu a condus Romania, a umilit Romania, cu acesti oameni, Basescu, daca votul vostru nu-l trimite acasa, va conduce Romania".

In schimb, spune Antonescu, el este insotit numai de oameni cinstiti, cu care s-a luptat si a construit. "Eu impreuna cu dumneavoastra si cu milioane de oameni din toata Romania, impreuna cu Ponta, cu Adomnitei, Nichita, Fenechiu, Corlatean, impreuna cu ei am luptat, impreuna cu ei am construit, impreuna cu ei voi merge mai departe".

Victor Ponta: Sunt mandru sa fiu injurat de Basescu

Presedintele interimar admite ca dupa plecarea lui Basescu toate institutiile statului vor trebui sa colaboreze si a asemuit operatiunea de suspendare a acestuia cu un razboi. "Mie nu-mi e rusine sa spun ca, dupa plecarea acasa a lui Basescu si dupa alegerea unui presedinte al Romaniei, va trebui sa lucram impreuna, presedintele, Parlamentul, toti. Partidele politice prezente aici si-au purtat razboiul cu Traian Basescu si l-au adus in fata dumneavoastra, pe 29 este razboiul lui Traian Basescu cu Romania, veniti la aceasta lupta pentru ca de ea depinde soarta noastra si a copiilor nostri!".

Antonescu i-a indemnat pe toti sa iasa la vot, "cu toata suferinta pe care ati adunat-o in acesti ani, cu toata umilinta pe care ati suferit-o. Veniti la vot fara ura, veniti la vot fara dorinta de razbunare. Nu va chem la ura, va chem la unitate, la incredere, la dragoste de tara si intre noi".

"Diferenta dintre mine si Basescu este urmatoarea: eu vreau o Romanie in picioare, o Romanie care respecta si este respectata, o Romanie care sa nu mai fie confundata in Europa cu hoti si cersetori, o Romanie care sa i se multumeasca pentru mintilor stralucite, pentru sutele de mii de omaeni din Romania care muncesc cinstit acolo pentru a-si castiga existenta. Vrem o Romanie dreapta, si nu o sluga. Vrem o Romanie in care orice presedinte si orice demnitar sa nu mai aiba curajul sa jigneasca militarii, profesorii, invatatorii si niciun cetatean care isi plateste impozitele, munceste si isi creste copiii. Vreau o Romanie normala. Duminica depinde ca niciodata soarta acestui popor de un vot", a continuat Crin Antonescu.

Basescu la Iasi: Partidele vin si pleaca, tara si poporul ramane! (Video)

In opinia presedintelui interimar, poporul trebuie sa se prezinte la urne in numar mare, intrucat poporul nu inseamna doar alegatorii, ci si istoria si viitorul neamului, ba chiar si mortii si nenascutii. Antonescu a afirmat: "Poporul nu suntem doar noi, alegatorii, ci toata istoria noastra si viitorul nostru, inseamna parintii nostri care nu mai sunt si copiii care nu s-au nascut inca. Veniti sa spuneti duminica daca mai credeti ca putem avea un viitor prosper sau demn, da sa nu, victorie, victorie, victorie!".

Dupa ce, sambata, in Piata Unirii din Iasi s-a desfasurat un miting pro-Basescu, duminica, in acelasi loc, are loc un miting organizat de USL pentru demiterea lui Traian Basescu la referendumul din 29 iulie.

Aproximativ 15.000 de persoane participa, la mitingul USL, la care sunt prezenti presedintele interimar Crin Antonescu, premierul Victor Ponta, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, Cristian Adomnitiei, Ecaterina Andronescu, Titus Corlatean, Romeo Stavarache, Daniel Constantin, Gheorghe Nichita.

Oamenii, care au venit cu autocare din mai multe judete ale Moldovei, scandeaza "Jos Basescu" si au pancarte cu mesaje precum "Trimitem dictatorul cu vaporul", "A mintit, demite-l", "Da la referendum".

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Crin Antonescu Traian Basescu PCR, #Antonescu atac Basescu Iasi , #Traian Basescu