Antonescu neaga ca l-ar fi atacat pe Voiculescu: A fost o discutie mai contondenta

Luni, 26 Septembrie 2011, ora 20:24
2267 citiri
Antonescu neaga ca l-ar fi atacat pe Voiculescu: A fost o discutie mai contondenta

Presedintele PNL Crin Antonescu neaga informatiile aparute pe surse, luni, in presa, cum ca i-ar fi transmis liderului fondator al PC, Dan Voiculescu, ca trebuie sa se hotarasca daca vrea sa faca "jocurile lui Traian Basescu" si ca nu va ceda niciunui fel de santaj.

"Trebuie sa va spun ca eu nu cedez la santaj, doar ca, in acest caz, nu a incercat sa ma santajeze, nu aveam de ce sa ii spun asa ceva (lui Dan Voiculescu - n.red.). Aceste replici nu au existat, a fost o discutie mai contondenta, a fost o discutie in care am vorbit mai raspicat toti. (...)

Nici nu poate sa existe vreo posibilitate si, in orice caz, nu a incercat nimeni asa ceva. Probabil ca aici s-au deformat lucrurile. Nu stiu care au fost sursele, cine cu ce ureche a tras", a declarat Crin Antonescu.

In ceea ce priveste faptul ca reprezentantii PC au parasit sedinta, seful liberalilor a spus ca a fost vorba de "o chestiune de agenda".

"La un moment dat, la capatul oricarei discutii, participantii de retrag. Fiecare a plecat atunci cand discutia s-a incheiat. Daca la partea finala colegii conservatorii nu au ramas, a fost o chestiune de agenda", a continuat el.

De altfel, el a subliniat faptul ca "discutia de azi nu poate fi considerata ca o criza" si ca USL este o formatiune deschisa si nu se pune problema excluderii PC. "Dupa cum s-a vazut din episodul asocierii cu Sorin Oprescu, suntem gata asocierii si cu alti oameni care vor sa consolideze aceasta alternativa", a conchis el.

Daniel Constantin: PC e ultimul partid care poate fi acuzat ca face jocurile lui Basescu

La randul sau, liderul PC, Daniel Constantin, a declarat pentru NewsIn ca in sedinta USL de luni au existat "puncte de vedere diferite" fata de subiectul candidaturii lui Sorin Oprescu, insa subiectul s-a inchis in urma discutiilor, iar conservatorii sunt ultimii care pot fi acuzati ca fac "jocurile lui Basescu".

Constantin a anuntat ca, in sedinta de miercuri a conducerii partidului sau, va fi abordat subiectul declaratiilor "tensionate, nepotrivite" dintre liderii USL, dar a asigurat ca nu se va pune problema ruperii proiectului politic al Uniunii.

Declaratiile vin in contextul in care presa a scris, luni, ca presedintele PNL Crin Antonescu i-ar fi transmis lui Voiculescu ca trebuie sa se hotarasca daca vrea sa faca "jocurile lui Traian Basescu", intrucat felul in care a fost gestionata de conservatori situatia candidaturii lui Sorin Oprescu dinamiteaza USL.

Tensiuni in USL? Reprezentantii PC au parasit sedinta Uniunii

Discutia ar fi avut loc in biroul presedintelui PNL, si la ea ar fi participat nu doar Crin Antonescu si Dan Voiculescu, dar si presedintele PSD Victor Ponta si cel al PC Daniel Constantin, conform unor surse politice.

Conform surselor citate, conservatorii ar fi dorit ca anuntarea lui Sorin Oprescu drept candidat al USL sa fie reluata, de data aceasta si cu prezenta liderului PC, ceea ce i-ar fi pus in incurcatura pe Crin Antonescu si Victor Ponta, care l-au prezentat pe Primarul General de saptamana trecuta drept candidatul Uniunii pentru un al doilea mandat.

Crin Antonescu i-a spus lui Dan Voiculescu faptul ca este "inacceptabila" modalitatea in care liderii PC au actionat, saptamana trecuta, in privinta anuntului pentru sustinerea lui Sorin Oprescu. Presedintele PNL i-ar fi transmis fondatorului PC ca liberalii nu vor accepta ca in viitor conservatorii sa aiba vreun drept de veto in privinta candidatilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
#Crin Antonescu atac Dan Voiculescu, #cearta PC USL, #uexcludere PC USL , #Traian Basescu