Antonescu: PNL nu cedeaza santajului lui Traian Basescu

Vineri, 16 Octombrie 2009, ora 23:49
1540 citiri
Antonescu: PNL nu cedeaza santajului lui Traian Basescu
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri ca Partidul National Liberal nu cedeaza santajului lui Traian Basescu.

"Presedintele a trecut la santaj, mizerabil, pentru ca ameninta categoriile cele mai defavorizate, ameninta pensionarii, ameninta pe toata lumea si incearca un santaj inacceptabil asupra Parlamentului. Pozitia Partidului National Liberal ramane aceeasi: nu cedam in fata santajului, agresiunii si amenintarilor lui Traian Basescu. Suntem in continuare pe pozitii, pentru a apara democratia" a declarat Antonescu, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com.

Antonescu a mai spus ca Basescu vrea sa aiba in fruntea guvernului un "om de casa".

"Presedintele actioneaza cu iresponsbilitate. El este un agresor in acest moment. Nu la adresa Partidului National Liberal, ci la adresa interesului public. Este un agresor care face ceea ce nici Nicolae Ceausescu nu si-a permis. Ameninta ca, in ciuda Constitutiei, domnia sa are un stilou si face ce vrea cu el. Ameninta atunci cand ne spune ca, daca Lucian Croitoru va pica in Parlament, va desemna prim-ministru pe cineva de la PDL", a mai spus liderul PNL.

Tot vineri Antonescu a mai spus ca daca va ajunge presedinte Klaus Iohannis va fi pus premier si va avea un program clar pentru iesirea din criza economica, sociala, politica si morala.

"Daca voi ajunge presedinte, voi asuma un guvern condus de Klaus Iohannis, cu un program foarte clar pentru iesirea din criza economica, sociala, politica si morala in care este Romania in zilele noastre. Se poate!", a spus liderul PNL.

Liderul PNL a mai spus ca varianta Klaus Iohannis premier a fost gandita pe durata nedeterminata.

"In acordul dintre formatiunile politice care-l sustin, nu exista limitare de timp pentru Guvernul Iohannis" a mai spus liderul liberal", a mai spus Antonescu.

De asemenea, liderul liberal a mai spus ca in conditiile in care va deveni presedinte si guvernul va fi alcatuit politic, il va mentine pe Iohannis in functie, iar PNL ar putea asuma politic ministrii pe care Klaus Johhanis va dori sa-i pastreze in echipa datorita performantelor lor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Crin Antonescu santaj Basescu, #desemnare premier Basescu, #Basescu dizolvare parlament , #Traian Basescu