Antonescu: Presedintele acestei tari afirma oficial ca nu conteaza ce vor vota romanii

Autor: Ana Ilie
Vineri, 05 August 2011, ora 21:21
3158 citiri
Antonescu: Presedintele acestei tari afirma oficial ca nu conteaza ce vor vota romanii

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este convins ca USL va castiga 50 plus unu din voturile exprimate la parlamentarele de anul viitor, caz in care presedintele Traian Basescu nu va avea de ales, contrar opiniei sale exprimate public, si va trebui sa admita vointa electoratului.

Antonescu a comentat vineri seara declaratia lui Basescu, conform careia Constitutia nu vorbeste despre aliante, ci despre partidele care obtin 50+1%, facand aluzie la USL, care n-ar avea astfel sansa sa numeasca premierul, chiar daca va castiga alegerile.

"Este caraghioasa. Daca USL obtine 50% plus un vot din cele exprimate de romani la parlamentare, ceea ce cred ca se va intampla, e clar ce vrea electoratul si presedintele trebuie sa se conformeze. Nu se conformeaza, acea majoritate parlamentara il va suspenda pe presedinte", a replicat Antonescu, invitat la o emisiune a Antena3.

Liderul PNL este de parere ca presedintele are totusi un alt scop cand vorbeste despre esecul USL: "Pentru a da subiecte de discutie in august, pentru a mentine increderea ostenilor sai, in speranta ca astfel de declaratii vor gasi naivi care sa se sperie de o asemenea ipoteza si sa se mai gandeasca daca USL este cartea castigatoare".

"Am ajuns in faza cand presedintele acestei tari afirma oficial ca nu conteaza ce vor vota romanii, ca vointa sa e mai importanta decat vointa de la urne si e foarte grav", a continuat Antonescu.

Despre bugetari si recuperarea taierilor de salarii

In ceea ce priveste recenta controversa privind marirea salariilor bugetarilor, dupa taierile de anul trecut, Antonescu a apreciat ca singurul program economic coerent este cel al USL, intrucat nu promite nimic.

"Se amesteca mai multe lucruri care nu sunt de amestecat: teza ca si Romania ca si toata Europa traverseaza o perioada complicata in care o constanta este ca statele trebuie sa-si redimensioneze cheltuielile publice; in vreme ce domnul Basescu, marele apostol al austeritatii, nega faptul ca ar urma vreo criza, numai sa fie ales, eu, modest candidat, vorbeam despre criza si despre redimensionarea statului si a cheltuielilor publice", a amintit liderul penelist.

"A duce o majoritate a populatiei tarii sub nivelul minim de subzistenta este alta. Cata vreme esti politician responsabil trebuie sa tai de unde se poate taia si oamenii sa poata trai, cei care vor sa munceacsa, cei cae au drepturi dobandite", a continuat acesta.

Antonescu a insistat ca programul USL este singurul viabil - este "primul program electoral care nu promite, porneste de la considerente realiste si vorbeste despre un milion de locuri de munca in patru ani si un sistem de taxe curajos, cu scaderi de taxe, stoparea cheltuirii banului public pe chestiuni de clientela".

Cat de posibila este o aliantacu PDL?

In ceea ce priveste o eventuala alianta PNL-PDL, vehiculata de presedintele Basescu, Antonescu a apreciat ca "este o chestiune de onoare". Liderul penelist si-a inceput argumentatia cu o metafora: "Eu nu pot sa inteleg cum niste oameni, ca si cum ai fi dat afara pe usa, vii sa racai inapoi, intai te respinge cu vorba, a treia zi te impinge cu matura in jos pe scari. Cum este posibil azi sa te injure la foc cu repetie, a doua zi aceeasi oameni schelalaie la usa ta. Este jenant, este o chestiune de onoare. Eu am ajuns sa ma sperii cand aud de interes national in gura unor oameni".

Antonescu a spus raspicat ca nu va face alianta cu PDL: "In ce ma priveste pe mine si ceilalti colegi cu care decid in PNL, eu am onoare si m-au votat cei 2 milioane de oameni care au incredere ca nu ma voi alia cu PDL. Nu se poate sa fie carpe pe care le calci in picioare! Putina onoare!".

Tot in sfera aliantelor si certurilor politice, Antonescu a dorit sa explice ca scopul ultim al USL nu a fost realizat inca, desi pasii au fost indepliniti toti, conform calendarului. "USL, cand s-a infiintat, a anuntat un calendar, l-a respectat intocmai si il vom respecta, am facut toti pasii. Nu l-am realizat inca - de a da jos acest guvern inainte de termen".

In opinia lui Antonescu, rolul decisiv in realizarea acestui rol il are UDMR: "Fiecare doarme asa cum isi asterne, decizia e a UDMR, vedem ce se intampla mai incolo".

Antonescu a incheiat exprimandu-si speranta in victoria la urne anul viitor: "Trebuie sa-i dezamagesc pe cei care spera ca USL se va destrama, la anul pe vremea aceasta USL va obtine 50 plus unu la urne".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu, #Crin Antonescu Traian Basescu, #Crin Antonescu USL, #crin antonescu victorie usl , #Traian Basescu