Antonescu: Vizita lui Basescu in SUA, sub importanta documentelor semnate (Video)

Miercuri, 14 Septembrie 2011, ora 15:17
2213 citiri
Antonescu: Vizita lui Basescu in SUA, sub importanta documentelor semnate (Video)
Foto: Antena 3

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri ca intalnirea dintre Traian Basescu si presedintele american Barack Obama nu s-a ridicat la nivelul si importanta semnarii acordului privind scutul antiracheta si a parteneriatului strategic dintre cele doua state.

"Din punctul meu de vedere, nivelul acestei vizite a fost sub nivelul si importanta documentelor semnate acolo. Cred ca putem exprima dezamagirea ca acest moment nu a fost marcat pentru Romania ca atare, de o intalnire oficiala la nivel prezidential, ceea ce nu a fost cazul. Momentul semnarii celor doua documente putea fi marcat printr-o prezenta a secretarului american de stat in Romania pentru semnarea. Presedintele Romaniei nu a avut, asa cum cred ca s-ar fi cuvenit, o intalnire oficiala cu acte in regula cu omologul sau american", a declarat miercuri liderul liberal.

Crin Antonescu a spus ca asteapta momentul cand un presedinte al Romaniei ii va spune omologului sau american ce poate sa faca SUA pentru tara noastra.

"Inteleg din relatarile discutiei care au avut loc in momentul in care Obama s-a alaturat intalnirii lui Bidden cu Basescu ca presedintele l-a intrebat ce mai poate face Romania pentru SUA, nu comentez raspunsul, dar spun doar ca ar fi bine sa ajungem odata si odata ca un presedinte al Romaniei sa il intrebe pe omologul sau american ce pot face si SUA pentru Romania", a mai precizat presedintele PNL.

Crin Antonescu a tinut totusi sa anunte ca PNL saluta documentele semnate cu acest prilej, adica acordul privind scutul antiracheta si parteneriatul strategic dintre cele doua state.

"PNL saluta semnarea acestor documente. Noi ne-am pronuntat favorabil in legatura cu scutul antiracheta. Salutam si noul parteneriat strategic, adica noua sa forma. Sigur ca sunt niste observatii necesare: mai intai faptul ca Romania incheie un acord atat de important din punct de vedere strategic pentru securitate si cu consecinte mai multe este un act politic care trebuie facut cu maxima transparenta. Cred ca ar fi trebuit sa existe mai multa informare si o discutie publica in legatura cu continutul unui asemenea act public.

Sper ca asemenea dezbateri vor avea loc pana la momentul ratificarii in Parlament. Mai cred ca un presedinte normal ar fi trebuit ca inainte de semnarea unui asemenea act trebuia sa discute cu liderii Opozitiei, cu atat mai mult cu cat sustineam acest proiect", a mai spus Antonescu.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Crin Antonescu vizita Basescu SUA, #importanta vizita SUA , #Traian Basescu