Antonescu: Vreau ca Romania sa aiba un alt presedinte, nu Traian Basescu

Marti, 28 Aprilie 2009, ora 21:53
5377 citiri
Antonescu: Vreau ca Romania sa aiba un alt presedinte, nu Traian Basescu

Liderul PNL Crin Antonescu vrea sa fie urmatorul presedinte al Romaniei, insa tine si mai mult ca tara noastra sa aiba un alt model prezidential, diferit de cel al lui Traian Basescu si mai apropiat de spiritul Constitutiei.

"Tin foarte mult sa existe un alt presedinte, un alt model prezidential in Romania, altul decat al lui Traian Basescu. Tin foarte mult ca Romania sa aiba un alt fel de presedinte, mai apropiat de spiritul Constitutei", a declarat Antonescu, marti, la Realitatea Tv.

Antonescu a adaugat ca isi doreste sa el sa fie alternativa la Traian Basescu, insa ca ce il intereseaza si mai mult este o Romania fara Traian Basescu.

Intrebat de ce ii este frica cel mai rau, presedintele PNL a spus ca nu vrea sa insele asteptarile romanilor in a le oferi "o Romanie dupa Traian Basescu".

Despre fostul presedinte al PNL, Calin Popescu Tariceanu, Antonescu a spus ca in niciun caz nu il vede ca pe o piatra de moara in cursa pentru prezidentiale, ci spera ca ii va fi de ajutor.

"Piatra de moara? Nu. Sper ca va fi un ajutor, asa cum sper ca fiecare coleg ma va ajuta in aceata campanie. Pentru ca nu este doar o campanie a mea, ci a intregului partid. Ma bazez pe partid", a subliniat Antonescu.

"Candidatura lui Radu Duda nu ar trebui sa ne atate imaginatia"

Candidatura principelui Radu Duda pentru presedintia Romaniei este una civilizata, dar care nu ar trebui sa fie un factor care sa atate imaginatia romanilor, mai considera presedintele PNL.

"Prezenta domnului Radu Duda nu este un factor care sa ne atate imaginatia, este, pana acum, din cate am vazut, o prezenta civilizata", a declarat Antonescu in contextul unui sondaj CURS privind candidatii la prezidentiale.

Crin Antonescu a subliniat, insa, ca "deocamdata, niciunul dintre candidati nu a comandat sondaje".

Intrebat daca vreun membru al PNL l-a sunat pe Radu Duda sa-i propuna sa candideze in numele liberalilor, Antonescu a spus ca nu are cunostinta in legatura cu aceasta informatie, nici de cand este presedinte al PNL, dar nici pe vremea cand liberalii erau condusi de Calin Popescu Tariceanu.

"Dupa stiinta mea ofciala, nimeni nu l-a suant pe Radu Duda. In perioada cand am fost vicepresedinte, nu am cunostinta de la presedintele de atunci al partidului de asa ceva", a explicat Crin Antonescu.

Totodata, liderul PNL a spus ca important nu este cine de la cine ia voturi, ci ce isi doresc romanii.

"PNL nu a comandat niciun sondaj pana acum si cand il va comanda nu stiu daca va ajunge la astfel de detalii care ia de la care voturi. Pe noi ne intereseaza care este modelul de presedinte pe care il vor romanii", a punctat presedintele liberalilor.

Intrebat care va fi concluzia lui in cazul in care nu va ajunge in turul doi al alegerilor prezidentiale, Crin Antonescu a spus ca este "de rau": "E rau daca se intampla asta pentru ca nu am facut nimic".

Potrivit unui sondaj CURS realizat in perioada 8-16 aprilie, actualul sef al statului, Traian Basescu, este cotat cu 32% din voturi, fiind urmat de Mircea Geoana - 23%, Crin Antonescu - 20%, Corneliu Vadim Tudor - 9% si Principele Radu - 3%.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Crin Antonescu Duda, #alegeri prezidentiale Antonescu, #sondaj Antonescu Duda , #Traian Basescu