Partea buna a referendumului de demitere a presedintelui (Opinii)

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 22:14
5268 citiri
Partea buna a referendumului de demitere a presedintelui (Opinii)

Referendumul din 29 iulie a costat 22 de milioane de euro din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, bani cu care s-ar fi putut face altceva mai bun, dar a mai costat si distrugerea imaginii Romaniei in lume, reducerea drastica a investitiilor straine, pierderile fiecarui roman din cauza devalorizarii leului, costuri uriase ale parchetelor cu anchetele privind fraudele grosolane, masive si paguboase de la urne.

In ciuda atator pierderi uriase si dezavantajele aduse tarii si romanilor de iuteala cu care a actionat USL pentru a-si subordona toate institutiile statului, de a deveni stapan peste tot, cum se exprima Dan Voiculescu, la un moment dat, prin luna iunie, referendumul, cu toate relele lui, a avut cel putin o parte buna, avantajoasa.

Comportamentul lui Crin Antonescu ca interimar la Cotroceni a fost unul de-a dreptul aberant, devastator pentru el, ca om politic, si distrugator pentru ceea ce si-a propus sa fie. Antonescu, nu numai ca nu a castigat nimic, nici o simpatie in cele 49 de zile cat a stat la Cotroceni, dar a si pierdut o parte destul de substantiala, din numarul celor care-l sustineau pentru functia suprema in stat.

Si asta pentru ca, de la inceput, Crin Antonescu a incalcat conditia pe care el insusi si-a pus-o si a facut-o public, chiar inainte sa ajunga la Cotroceni, sa stim si noi ce ne asteapta, aceea de a fi un interimar discret.

Sigur n-a fost deloc asa. Nu putea Antonescu sa taca si sa nu profite de pozitia in care era ca sa comita gafa dupa gafa. Indiferent ca a vorbit de la Cotroceni, dintr-un studiou de televiziune, in care, in acea perioada, a poposit foarte des, sau de la cele doua megamitinguri USL, tinta principala a lui Antonescu a fost presedintele Basescu, dupa spusele lui Antonescu, ca suspendat, un anonim, o persoana oarecare.

In aceste conditii, acea "oarecare persoana" trebuia evitata, ignorata in discutii si interimarul sa incerce un dialog cu tara, o expunere a motivelor pentru care se vrea la Cotroceni, a proiectelor pe care le are in vedere, a ideilor pe care ar vrea sa le materializeze. Antonescu a spus in mai multe randuri ca este mult mai bun ca presedinte decat Basescu, ori asta trebuia sa faca, sa explice de ce si sa motiveze ce-l recomanda pentru functia de presedinte.

Nici un moment Crin Antonescu nu a realizat ca, din postura de interimar, el este cel de la putere si ca atacurile impotriva suspendatului nu-si mai au rostul. Dar, atacuri la fel de vehemente si dure, au fost lansate in vazul si auzul lumii, si la adresa conducerii UE si a Statelor Unite.

Toate gafele acestea si inca multe altele, care l-au scos de la inima multor romani, ajutandu-l astfel, sa scada drastic in preferintele electoratului, au dat la iveala un Antonescu deloc pregatit pentru functia de la Cotroceni, un Antonescu neinformat despre ceea ce inseamna Romania de azi, stat membru UE, un Antonescu cu un echilibru extrem de fragil, nerabdator, irascibil, infumurat, egoist, arogant, extrem de increzut si increzator ca el este totul si nu are de gand sa cedeze vreo palma de loc din ceea ce crede ca i se cuvine si chiar ii apartine.

De regula, din orice lupta politica, electoratul este cel care pierde si are de suferit, lucru valabil oriunde in lume. De aceasta data insa, noi am castigat, noi, romanii si nu trebuie sa ne para rau ca s-a intamplat suspendarea, ci sa ne bucuram ca n-a tinut prea mult.

Partea buna, neasteptat de buna, a acestui imens scandal in care, pe nedrept, a fost tarata Romania e ca am avut ocazia sa-i cunoastem adevarata fata a lui Antonescu, cel care se voia si inca se mai vrea in fruntea tarii pentru ca nu accepta si nu-si recunoaste greselile facute.

Si dupa 2014, Romania va avea, fara doar si poate, un presedinte ales direct de romani dar, dupa cum se prezinta lucrurile acum, acela nu va fi, in nici un caz, Crin Antonescu.

Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Cum a fentat Piedone licitațiile. Curtea de Conturi l-a luat la bani mărunți. Nereguli grave și la Direcția Pentru Protecția Copilului
Curtea de Conturi a constat la ultimul audit, finalizat la începtutul lunii martie 2024, la Sectorul 5, pentru anul 2022, că instituția condusă de Popescu Piedone a divizat contracte de...
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
#referendum suspendare Traian basescu, #Crin Antonescu interimar, #Antonescu gafe , #Traian Basescu