Crin Antonescu: Moratoriul lui Basescu e propaganda pentru prosti

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 12:47
3128 citiri
Crin Antonescu: Moratoriul lui Basescu e propaganda pentru prosti
Foto: RealitateaTV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat joi ca moratoriul propus de presedintele Traian Basescu e "propaganda pentru prosti" si ca Puterea trebuie sa-si treaca legile prin Parlament fara ajutorul Opozitiei, daca are majoritate.

"Ce moratoriu doreste domnul Basescu, doreste sa-i votam toate aberatiile? Noi n-am blocat Parlamentul(...) Puterea are majoritate, nu-i impiedica nimeni sa-si treaca legile. Moratoriul domnului Basescu e propaganda pentru prosti, sunt putini in tara asta", spune liderul liberal.

Referindu-se la asumarea raspunderii Guvernului pe Legea Educatiei, Antonescu s-a aratat de parere ca premierul Emil Boc ar trebui s-o retraga din Parlament. In caz contrar, PNL va sesiza din nou Curtea Constitutionala.

"Guvernul nu respecta legea, poate Boc va veni odata la Parlament conducand un tanc", a spus Crin Antonescu.

Intrebat despre declaratia directorului FMI, Dominique Strauss-Kahn, care a spus ca Romania se afla aproape de faliment, Antonescu a confirmat ca e de aceeasi parere.

"Da, Romania se afla un fata falimentului, cu asistenta si duplicitatea FMI. Cei de la Fond stiu ca si, daca Romania se prabuseste, ei tot isi primesc banii inapoi. In situatia asta ne-a adus Guvernul Boc, care a promis reforma", crede presedintele PNL.

El a acuzat inca o data PD-L pentru faptul ca Senatul a votat, la initiativa unor parlamentari democrat-liberali, reducerea cotei unice de impozitare de la 16 la 10%, considerand asta o strategie inselatoare a principalului partid de la guvernare.

"Un asemenea lucru ar fi bun, dar jocul PD-L e inca o data parsiv, meschin, penibil, care vrea sa arate ca e in sprijinul economiei, al mediului privat. Veti vedea ca decizia nu se va aplica insa".

El si-a nuantat insa declaratiile, spunand ca o asemenea decizie ar trebui luata de Guvern, dupa studii de fezabilitate, mai putin de catre Parlament.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Antonescu moratoriu Basescu, #Crin Antonescu Basescu, #Basescu Antonescu prosti , #Traian Basescu