Crin Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni pentru depunerea juramantului de catre Gerea

Miercuri, 16 Octombrie 2013, ora 15:35
4194 citiri
Crin Antonescu nu a fost invitat la Cotroceni pentru depunerea juramantului de catre Gerea

Crin Antonescu, presedintele Senatului, nu a primit pana la ora 15:00 o invitatie oficiala la ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Economiei, Andrei Gerea (PNL), ceremonie programata sa inceapa la ora 17:00.

Fara invitatie, presedintele Senatului nu poate intra in Palatul Cotroceni, relateaza B1TV.

Conform sursei citate, Valeriu Zgonea (PSD), presedintele Camerei Deputatilor, a fost invitat telefonic si a acceptat sa participe. De asemenea, premierul Victor Ponta (PSD) a confirmat ca va participa la ceremonia de la ora 17:00.

Pana la ora redactarii acestei stiri, purtatorul de cuvant al Administratiei Prezidentiale, Bogdan Oprea, nu a comentat subiectul si nici nu a precizat ce prevede protocolul in cazul evenimentelor de acest gen, relateaza B1TV.

Cel mai probabil, decizia Administratiei Prezidentiale este in stransa legatura cu cele intamplate la ultima ceremonie de depunere a juramantului de catre un ministru al Guvernului Ponta.

Dupa ce Ramona Manescu a jurat sa respecte Constitutia si legile tarii, Crin Antonescu a parasit sala fara nicio explicatie, inainte ca presedintele Traian Basescu sa isi sustina discursul, conform uzantelor.

Ulterior, Crin Antonescu a explicat ca a plecat in timpul ceremoniei deoarece asa a simtit nevoia si pentru ca nu putea sa asiste la discursul presedintelui Basescu pe care nu-l considera "credibil pentru interesul national" din cauza ca a prelungit interimatul la Ministerul Transporturilor pana la limita maxima de 45 de zile, refuzand sa il accepte pe Ovidiu Silaghi.

"Fara indoiala, acest gest este unul nepoliticos si mie nu-mi face placere sa fac gesturi nepoliticoase. A fost un gest simbolic, nu ostentativ, pe care nu mi-a facut placere sa-l fac, dar am simtit nevoia sa-l fac", s-a justificat Crin Antonescu, intr-o emisiune la Antena 3.

PNL l-a desemnat, marti, pe deputatul Andrei Gerea sa ocupe functia de ministru al Economiei dupa ce Varujan Vosganian a demisionat din cauza acuzatiilor aduse de procurorii anticoruptie.

Premierul Ponta a acceptat propunerea liberalilor si a inaintat-o miercuri presedintelui. Acesta a emis in cateva ore decretul de numire in functie a lui Andrei Gerea.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Antonescu invitatie juramant Gerea , #Traian Basescu