Crin Antonescu, ramane cum am stabilit (Opinii)

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Joi, 31 Martie 2011, ora 13:53
6895 citiri
Crin Antonescu, ramane cum am stabilit (Opinii)

PNL a facut din UNPR principalul motiv pentru refuzul de a mai participa la orice consultari cu Traian Basescu, deoarece Uniunea ar fi alcatuita din traseisti politici, mai pe romaneste din tradatori.

Anul trecut pe vremea aceasta, adica atunci cand, in urma prezidentialelor, PSD si PNL sangerau intens si pierdeau parlamentar dupa parlamentar, Crin Antonescu indemna la dezbatere publica pe tema traseismului politic.

Si ce frumos graia atunci domnia sa: "Ne confruntam astazi cu un fenomen de o amploare nemaivazuta, cu o sfidare aproape cotidiana a oricarei norme de bun-simt elementara in politica si de regula. (...) Asistam la transformarea unui numar semnificativ de parlamentari in porumbei voiajori sau caini de pripas care sar gardul dupa o bucatica inmuiata in sos". Vorbele aceastea inaltatoare au fost rostite de Crin Antonescu fix dupa ce Gabriel Berca si Mihai Banu sarisera din barca liberala in cea democrat liberala.

A trecut de-atunci un an in care criza a lovit naprasnic, partidele de la putere s-au prabusit in sondaje si incep sa fie parasite. Ce fac liberalii? Nu numai ca deschid larg portile catre traseisti, dar au declansat o operatiune la vedere de racolare: "Negocierile individuale cu democrat-liberalii se duc in functie de mentalitatile si interesele fiecaruia dintre acesti parlamentari. Noi le putem oferi reabilitarea in fata opiniei publice si sansa de a ajunge din nou in Parlament, pentru ca PD-L nu va mai obtine mare lucru dupa alegerile din 2012", a declarat pentru EVZ vicepresedintele PNL Relu Fenechiu.

Crin Antonescu si-a inghitit vorbele din aprilie 2010. "Ducem discutii cu parlamentari din PD-L. E, ca sa zic asa, simpatia mea", spune acum sugubatul lider PNL. Si aici nu este vorba doar despre traseim politic, ci si, indirect, despre relatia cu banul public. Oare de ce se arata liberalii atat de generosi cu democrat liberalii care ar dezerta, oferindu-le sansa reabilitarii? De ce USL nu-si promoveaza pe liste proprii oameni care sa castige detasat in fata compromisilor democrat liberali? De ce sa sacrifici sansa fidelilor tai pentru a salva actuali dusmani? Ca doar n-o fi Crin Antonescu manat de pilda fiului risipitor.

Motivul e altul. Compromisii au fost la guvernare, au avut bani pe mana, au mituit electoratul in fel si chip. Asa ca socoteala e simpla. Boc a dat in timpul mandatului, Antonescu vrea sa culeaga roadele la alegeri. E simplu, cinic si de-o ipocrizie fara margini cat timp in urma cu numai cateva zile Crin Antonescu declara: "Fondurile guvernamentale s-au transformat, in timpul guvernarii portocalii, intr-o adevarata mita electorala. Din pacate, aceasta forma de mita este facuta cu bani publici, intr-o tara al carei guvern se vaita de lipsa de resurse!".

Dar exista si voturi de care Crin Antonescu vrea sa scape cu orice pret. In primul rand de cele ale romanilor din diaspora. Motiv pentru care a propus nici mai mult nici mai putin decat votul censitar. Adica sa voteze numai cine plateste un impozit catre statul roman. Ca o asemenea idee e neconstituionala se vede de la o posta. Dar ea ar putea fi si discriminatorie, daca nu i-ar viza si pe romanii din tara care nu platesc impozite. Ei ar avea drept de vot doar pentru ca stau la Pocreaca, nu la Barcelona?

Raspunsul e cu siguranta pozitiv cat timp PNL investeste electoral in ei temeinic, prin vaietul neincetat al Marianei Campeanu care nu oboseste sa planga de mila celor care traiesc din veneitul minim sau pensia minima, desigur neimpozitate. Caci nu impozitul il frige pe Crin Antonescu, ci dificultatea de a-i manipula pe cei care, traind in lumi normale, au termen de comparatie si inteleg cat de gol este imparatul liberal.

Asadar cum ramane cu norma elementara de bun simt? Cum ramane cu porumbeii voiajori, cu cainii de pripas, cu bucatica muiata in sos si fondurile guvernametale devenite mita? Cum ramane cu egalitatea de sanse si drepturi inscrise inclusiv in Constitutie? Ramane cum am stabilit deja. Crin Antonescu uraste traseismul, dar ii adora pe traseisti. Uraste mita electroala, dar ii iubeste beneficiile. Se da liberal cand nu are interesul sa fie de stanga.

Crin Antonescu nu este imoral, ci amoral. Si daca ar fi asa acasa la domnia sa n-am avea nimic impotriva. Dar domnia sa vrea sa ajunga presedintele Romaniei, ceea ce, ar trebui sa ne sperie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Crin Antonescu traseism politic, #Crin Antonescu PDL , #Traian Basescu
Comentarii
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5
Credeam ca vazusem totul pe vremea cand Tariceanu era presedintele PNL ; a venit antenescu si ne-a aratat ca PNL poate fi mai jos decat PCR , ca au avut noroc exclusii ca suntem in 2011 ca altfel ii trimitea la canal .
Poza Cine-uita-nu-merita
Cine-uita-nu-merita
rank 5
Ramane cum a stabilit A Plesu sau Cartarescu:: antenescu, "Un politician second-hand", sau "Un bidon gol", cum va place