Crin: Basescu si Guvernul, corigenti la Justitie

Miercuri, 22 Iulie 2009, ora 16:40
946 citiri
Crin: Basescu si Guvernul, corigenti la Justitie
Foto: Realitatea TV

Raportul prezentat, miercuri, de Comisia Europeana este un esec al Romaniei, pe care trebuie sa si-l asume responsabilii politici ai tarii, presedintele Traian Basescu si membrii Guvernului, care au demonstrat ca au ramas corigenti la Justitie, considera presedintele PNL Crin Antonescu.

"Si la capitolul justitie, presedintele Traian Basescu si Guvernul Basescu - Geoana - Boc au ramas corigenti. In momentul in care presedintele Romaniei, Guvernul, ministrul Justititei sprijiniti de o majoritate parlamentara de 70%, au avut la dispozitie toate parghiile pentru a actiona in acest sens si verdictul este acesta, concluzia este doar aceea a unui esec, pe care toti acesti actori si responsabili politici din Romania trebuie sa si-l asume.

Este de remarcat faptul ca in ultimii cinci ani situatia la acest capitol s-a inrautatit, iar pentru presedintele Basescu acesti cinci ani sunt o succesiune de momente de esec, de promisiuni neonorate, iar sub anumite aspecte situatia s-a inrautatit permanent", a acuzat, miercuri, Antonescu.

In opinia lui Antonescu, raportul pune in lumina grave disfunctii, neindeplinirea unor standarde pe care Comisia le-a cerut, astfel ca Romania nu a reusit sa elimine monitorizarea Comisiei, a adaugat presedintele PNL pe tema raportului pe Justitie prezentat, miercuri, de Comisia Europeana.

"Raportul vorbeste despre faptul ca Parlamentul a obstructionat Justitia, vorbind foarte franc, in cateva cazuti presupuse de mare coruptie", a atras atentia presedintele liberalilor, reamintind ca PNL a votat intotdeauna pentru ca Parlamentul sa nu fie o piedica in justitie, chiar atunci cand a fost vorba de parlamentari ai PNL si de a caror nevinovatie, pana la proba contrarie eram chiar convinsi.

"Situatia justitiei din Romania e mult mai grava decat ia in discutie acest raport al comisiei. Sunt lucruri despre care raportul nu discuta sau discuta mai putin, dar care nu sunt mai putin grave pentru cel care ar trebui sa fie beneficiarul functionarii justitiei si anume, cetateanul roman. Avem in continaure o justitie greoaie, o justitie in care cetatenii nu mai au incredere, o justitie care in ultimele luni a inceput sa aiba disfuntii fara precedent", a conchis Antonescu referindu-se la razboiul dintre magistrati, presedinte si guvern, la problemle de ordin bugetar, la lipsa banilor pentru utilitati si citatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu raport, #raport justitie esec Basescu , #Traian Basescu