Opinii: Cum face Opozitia jocurile lui Basescu

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 24 Noiembrie 2010, ora 12:26
7161 citiri
Opinii: Cum face Opozitia jocurile lui Basescu

Nu stiu cum reusesc liderii Opozitiei de ajung sa il credibilizeze pe Traian Basescu, taman atunci cand presedintele e mai rau lovit. Democrat liberalii sunt prabusiti in sondaje, premierul atinge minimuri istorice, presedintele se zbate intr-o baie generala de nepopularitate. Nici nu apuca lumea sa isi dea seama de ce a scazut lumina la PD-L ca hop apare Opozitia si-i da drumul la placa - "sa-l suspendam!"

Crin Antonescu si Victor Ponta. Au incercat impreuna. Au luat-o si separat. S-au unit din nou. Cu ceva mai multa rezerva. Oricum ar ataca, niciunul dintre ei nu are abilitatea sa iasa din tiparul criticii de dragul criticii, sa se delimiteze de discursul Opozitiei de dragul Opozitiei. Un mort viu, neatractiv, la fel de gaunos si lipsit de incredere ca si Puterea. O Opozitie la fel de perimata ca si poezia recitata de echipa lui Traian Basescu si Emil Boc.

Totusi. Traian Basescu a reusit sa darame "sistemul" monolitic al lui Adrian Nastase in 2004, mai ales pentru ca a reusit sa dea forma si chip raului pe care sustinea ca il gireaza si il guverneaza fostul premier. Pe cand ceea ce avem in prezent este un melanj aiuritor intre declaratii incarcate cu jumatati de adevaruri, garnisite cu falsuri credibile peste care fiecare isi pune propria amprenta a ipocriziei.

Oricat ar incerca si Crin Antonescu si Victor Ponta sa concentreze tot raul doar in persoana lui Traian Basescu nu reusesc decat sa isi decredibilizeze propriul discurs. Ceva mai abil, netalentatul domn Ponta a inteles ca o poezie recitata bine nu tine loc de corectitudine politica si a abandonat ideea suspendarii. Cel putin pana cand nu va deveni o necesitate ceruta de o evidenta care sa fie usor de demonstrat poporului oricum scarbit de intreaga clasa politica.

Crin Antonescu nu este sigur care poteca e mai bine de urmat. Inca. Penduland intre "comunistii" pesedisti si "hotii" lui Traian Basescu, Crin Antonescu isi pierde efectul tocmai din cauza miscarii haotice din jurul ideii de a-l darama pe presedinte. Pentru ca orice om de bun simt se (il) intreaba: "ei bine, si apoi cu cine mon cher?" Cu hotii sau comunistii, pe cine alegi? Critica lui Antonescu, necesara afirmarii cat mai evidente a liberalilor, este ea insasi capcana care ii trage inapoi.

Doua scurte exemple. Votul din Camera Deputatilor la Legea Pensiilor. Desfasurat sub patronajul antologic al Robertei Alma Anastase, cand o mana de oameni din sala s-au dilatat din lumina PD-L pana s-a intrunit cvorumul. In acest caz, presa si nu vreun reprezentant al Opozitiei s-a sesizat prima. Crin Antonescu era Dumnezeu stie pe unde, iar Ponta s-a trezit la trei zile sa urle ca Roberta a furat. Ei ar fi trebuit sa fie acolo, sa stie primii, sa ajunga cei dintai la microfon de unde sa strige furtul secolului.

Al doilea exemplu se desfasoara inca sub ochii nostri. Puterea a pus gand rau Justitiei. Cel putin acelei parti a ei care nu se supune vointei celor care temporar se afla la conducerea tarii. De la Emil Boc si Traian Basescu pana la Robert Negoita, mai toti se simt lezati de hotararile Curtii Constitutionale, care stopeaza demersul asumarii responsabilitatii Guvernului pe Legea Educatiei, sau ale Tribunalelor din tara, care anuleaza taierile de salarii ale bugetarilor.

Unde sunt liderii Opozitiei acum? De ce nici Crin Antonescu si nici Victor Ponta, care se mai si lauda incontinuu cu performantele sale de procuror, nu incrimineaza acum actiunea prin care Ministerul Justitiei cere anchetarea judecatorilor care au indraznit sa dea o sentinta prin care taierile salariale erau declarate ilegale.

Este o dovada evidenta a imixtiunii politicului in Justitie. Actiune ce vine dupa o serie de declaratii de-ale presedintelui, premierului si celorlalti lideri democrat liberali, care se aratau extreme de suparati de unele decizii ale Justitiei. De acum inainte se presupune ca instantele care mai au pe rol sa judece si alte cazuri asemanatoare ar trebui sa o faca independent. Sa o creada asta Opozitia lui Basescu, daca mai au Puterea sa o faca. Altfel, totul este bine, iar fiecare primeste ce merita.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Crin Antonescu presedinte PNL, #Victor Ponta presedinte PSD, #reprezentantii puterii, #Traian Basescu presedinte Romania, #Emil Boc prim ministru Romania , #Traian Basescu
Comentarii
Poza ETC
ETC
rank 1
Basescu - Un prezident de mahala !
Poza ETC
ETC
rank 1
Si Presedintele cu stofa de presedinte ce face? Il denunta la televizor :))) Si asta e tot ? Da, asta e tot. La ce lucreaza ? La furat. Ce fura el ? Fura banii publici.