Demonii de la Antena 3, executie in direct (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 04 Martie 2014, ora 16:35
14891 citiri
Demonii de la Antena 3, executie in direct (Opinii)

Ceea ce Crin Antonescu a facut cu Mihai Gadea cred ca ar fi echivalat in urma cu cateva secole cu un preritual de exorcizare.

Nu mai am niciun dubiu, realizatorul Antena 3 vede peste tot numai basism, iar cine nu ridica piatra odata cu trustul Intact impotriva lui Traian Basescu e un basist de duzina. De altfel, Mircea Badea a spus-o si mai brut - Antena 3 e singura insula de antibasism din Romania.

Ce sa raspunzi unei astfel de enormitati, ce dialog rational poti avea cu cineva care exclude pe toti cei care nu urasc, in continuare, la fel de mult ca si ei, o anumita persoana?

E specific Evului Mediu gandul ca tot raul din lume vine de la o singura persoana, iar Mihai Gadea si-a exprimat credinta cat de simplu a stiut - daca Traian Basescu e dracu', Crin Antonescu ori se leapada, ori admite ca a tradat. Ce a iesit din dialogul celor doi a vazut foarte multa lume, potrivit datelor de audienta.

A fost a doua mare umilinta publica pe care realizatorul Antena 3 a incasat-o dupa cea pe care a primit-o de la Mihai Razvan Ungureanu.

Dar atunci Gadea a avut macar scuza ca fostul premier l-a atacat la chestiuni de gramatica si dictionar, folosindu-se in rest de sofisme pentru a sublinia diferenta de cultura si educatie dintre ei.

Crin Antonescu i-a aplicat lui Mihai Gadea un alt fel de corectie, una mult mai dureroasa, pentru ca ea loveste in primul rand fanatismul si obsesia care stau la baza discursului celor doi preoti ai luptei antibasiste de la Antena 3.

Evident, cand vezi ce face un Antonescu suparat din realizatorii care ani de zile i-au ridicat la fileu toate mingile posibile si imposibile, te intrebi daca spectacolul nu e cumva consecinta unei complicitati mult mai vinovate dintre jurnalisti si politicieni de pe toate fronturile si orientarile ideologice.

Daca presupunerea e corecta, adevarul ar trebui sa fie ca ambele tabere se imbata fiecare cu apa rece, pentru ca la final din randul lor sa rezulte astfel de lideri prefabricati, perisabili, gata oricand sa se sfarame cand sunt pusi fata in fata cu un adversar ceva mai solid.

Te intrebi cum ar arata un Traian Basescu in fata caruia, pe neasteptate, la B1 TV de exemplu, Robert Turcescu si-ar aminte ca e jurnalist, i-ar pune intrebari corecte si nu i-ar sufla vant in pupa. Sau ce fata ar face Victor Ponta daca, la RTV de exemplu, s-ar trezi luat la intrebari cu adevarat, nu mangaiat cu sondaje care dintre care mai fantasmagorice despre cum si femeia de serviciu de la Guvern l-ar fi intrecut la capitolul incredere pe Crin Antonescu....

Cu toate acestea, spectacolul oferit la coliziunea dintre Crin Antonescu cel raspopit si pastorul Mihai Gadea cel speriat de demonii basisti nu lamureste nimic, asa cum nu cred ca va mai convinge pe nimeni.

Singurul care pare a se adapta cel mai eficient tabloidizarii totale a vietii politice este chiar Victor Ponta, premierul care imi pare obsedat de imagine si televizor, care a intuit ca un Guvern cool, garnisit cu figuri tinere, glossy si de succes e cea mai buna oferta pe care poate sa o faca intr-un an electoral.

Cred ca stie ca deciziile importante nu se iau la Bucuresti, in ministere conduse de nici nu mai conteaza cine, ci in alta parte. Un adevar care te-ai fi asteptat sa-i scoata din minti pe niste antibasisti adevarati.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Gadea Antonescu Antena3, #Gadea Antonescu cearta , #Traian Basescu