Editorial: Antonescu e o cometa

Marti, 09 Martie 2010, ora 08:44
4378 citiri
Editorial: Antonescu e o cometa

Pana va veni clipa revizuirii Constitutiei, Traian Basescu va avea in Parlament majoritatea necesara pentru a o putea trimite poporului. Nu cred insa ca va dori sa tranteasca o modificare care sa-i asigure inca un mandat. Dar sunt sigur ca i-l va cere Crin Antonescu. Altfel va ramane fara adversar.

Pozitionat mai vartos decat Victor Ponta drept lider al Opozitiei, si asta si datorita partidului, care intelege in mai mare masura decat PSD ca ceea ce se afla dinainte-i e o caruta greu de tras, presedintele PNL nu-si ajuta cauza pe seama Guvernului, de unde ar avea munitie din belsug, ci continua sa-si regleze tirul spre seful statului.

E mai confortabil. Discursul contine formule care incap fara efort (domnul Antonescu n-a debordat niciodata de harnicie) in orice enunt - "expirat", "smecher", "sistem mafiot", "ticalosit", "dictatura", "flota", "Mihaileanu", "Udrea" - , dar acestea n-au valorat suficient de mult in ochii electoratului incat sa-l trimita pe Traian Basescu pe tusa.

Liderul liberal insista pe "guvernul-marioneta", tema de asemenea folosita in campanie, dar fara succesul scontat. Si incearca sa capitalizeze in acelasi punct, pierzand din vedere ca guvernantii i se ofera cu trupurile goale.

Au romanii o vorba: "Numai cine nu munceste nu greseste". De unde devine foarte clar ca Guvernul e tare harnic. Crin Antonescu nici macar nu trebuie sa miste vreun deget, nu trebuie sa citeasca analize, e suficient sa priveasca la televizor, unde miscarile lui Emil Boc & Co sunt gata servite.

Somajul creste de la luna la luna, spitalele sunt pe buza falimentului, pensionarii au mai redus o felie de parizer din meniu - ca sa aleg doar softurile. Dar exista si harduri: in timp ce dascalii primesc venituri reduse, sefii companiilor nationale cu datorii la fondul de pensii, sanatate si somaj au trecute in contracte promisiuni de indemnizatii pentru management performant.

Industria alimentara cade zilnic cate-un pic, in timp ce rafturile sunt pline de marfuri din alte tari UE, patronii se plang ca in loc sa stimuleze infiintarea de locuri de munca, sau macar pastrarea celor vechi, Guvernul trage de pe ei sapte piei.

Si, incununarea tuturor balbaielilor si gafelor, povestea cu indemnizatia copiilor, impozitarea pensiilor s.a.m.d.

Spre deosebire de Crin Antonescu, care este un prezidentiabil cert in 2014, Victor Ponta a priceput de unde poate culege cele mai multe roade. Pe de-o parte, profita de deteriorarea nivelului de trai, de dublul standard aplicat de Guvern cand calculeaza venituri si de orice farama de subiect adus de presa in fata opiniei publice pentru a arata incoerenta Puterii, pe de alta, incearca sa aduca alternative la actuala politica economica si sociala.

Si repeta de cate ori are ocazia ca adversarul PSD nu este Traian Basescu. Intre noi fie vorba, este, deoarece nu-mi vine sa cred ca presedintele si-a pierdut bunele obiceiuri. Insa pe cantarul de imagine, social-democratilor le este mai de folos sa ingroase toate criticile aduse Guvernului, asteptand erodarea puterii, decat sa aminteasca opiniei publice ca "Zeus" le-a stricat jucariile de cate ori a avut ocazia. Uneori cu materialul clientului.

Asa ca domnului Antonescu nu-i prevad, daca nu-si schimba strategia, un viitor luminos. Deocamdata e tot o cometa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu atac Basescu, #Basescu consultari Constitutie, #Ponta atac Guvern , #Traian Basescu