Editorial: De ce v-ati hlizit cu Basescu, domnule Antonescu?

Miercuri, 17 Aprilie 2013, ora 20:44
4592 citiri
Editorial: De ce v-ati hlizit cu Basescu, domnule Antonescu?
Foto: Arhiva (Reuters)

Sentimentele pe care le nutreste Crin Antonescu pentru presedintele Romaniei nu mai sunt o stire, intr-o tara lipsita de consecventa asta parea cam singura certitudine.

Nu am nicio indoiala ca ele si-au conservat intensitatea, daca nu cumva si-au sporit-o, dupa ce Victor Ponta a batut palma cu Traian Basescu pentru linistea democratiei, desi as putea foarte bine sa afirm ca stagneaza, deoarece coabitarea ii ofera presedintelui PNL ocazia sa-si conserve voturile.

Un detaliu infricosator poate insa sa arunce o lumina vinetie, sau mai degraba violet, asupra acestui tablou politic.

Daca nu o sublinia Rares Bogdan marti seara, poate ca as fi trecut-o cu vederea: la ceremornia de investire a ministrului Justitiei, Crin Antonescu s-a hlizit cu seful statului ca si cand ar fi fost doi baieti care se jucau in fata blocului.

Realizatorul TV a subliniat siderat ca, oricata dorinta de pace in interes national ar avea presedintele PNL, oricat de bine ar fi inteles necesitatea ca uneori politicienii sa-si vanda mamele pentru a aduce tarii lor un plus de democratie, suguiala respectiva a fost o palma data electoratului.

Adica acelui grup de 7,4 milioane de votanti in favoarea demiterii lui Traian Basescu, votanti care-i ofera sefului Senatului ocazia de a afirma ca presedintele tarii a castigat la masa verde si nu mai este legitim din punct de vedere moral. Ca nu mai este justificata prezenta sa la Cotroceni, ca epoca sa a distrus aspiratiile mai multor generatii de romani.

Oricat as cauta sa evit exprimarile necolocviale, cu toate ca nu ma caracterizeaza asemenea delicatete, asta se numeste pe romaneste ca a mancat rahat cu polonicul. Ca a scuipat unde a lins. Bogdan avea dreptate: trebuia sa aiba o atitudine mai demna, pentru ca in ochii electoratului sau, un capital valoros, povestea a sunat infricosator.

Sau domnul Crin Antonescu a ras fortat?

Sa se fi inscris povestea asta in categoria celei deschise prin "critica" adresata lui Dan Voiculescu, o actiune necesara pentru a-i adormi pe cei care nu vedeau cu ochi fericiti coabitarea presedintelui liberal cu un turnator dovedit al Securitatii?

Daca a fost numai un joc de imagine, Crin Antonescu a fost prost sfatuit. Si asta deoarece, potrivit regulilor marketingului politic, o mutare in planul comunicarii care urmareste cucerirea de noi adepti sau consolidarea unei paturi a lor trebuie sa se faca numai si numai daca nu exista riscul sa pierzi mai multi decat castigi.

Or, de aceasta data, Crin Antonescu este posibil sa fi adus in mintile a multi sustinatori o teribila amaraciune. Si cum votul, in orice sistem, este bazat pe sentimente, nu pe ratiune, as spune ca a pierdut multe.

Caci nu este permis sa arunci in arena o Cristiana Anghel cu mesajul dezamagirii celor care au crezut in tine facand in secunda doi acelasi lucru pentru care-l critici pe Ponta. Decat daca esti mama ipocritilor.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Antonescu intelegere Basescu, #Antonescu Basescu electorat , #Traian Basescu