"Imbecilii" lui Antonescu vin la putere (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 30 Octombrie 2012, ora 13:09
9557 citiri
"Imbecilii" lui Antonescu vin la putere (Opinii)

A trecut ceva vreme de la faimosul "mai animalule" al lui Ion Iliescu. Celebra vorba de duh a fostului presedinte nu fusese aruncata jurnalistilor la gramada, asa cum a circulat multa vreme in folclor, ci unei persoane anume pentru o intrebare concreta.

Dupa o bucla de 22 de ani, dupa ce democratia a infrant mai mult decat a invins, iata ca avem o tentativa de presedinte care nici macar n-a ajuns la Cotroceni si a si inceput sa blagosloveasca jurnalistii si nu numai cu apelative infinit mai tari - gen "imbecili".

Autorul se numeste Crin Antonescu si este seful miscarii care a pus la cale revolutia "bunului simt", iar fraza urmatoare este expresia implinirii actiunii sale:

"As vrea sa le transmit public imbecililor care insulta in masa toti cetatenii din Teleorman, prezentandu-i ca pe o masa amorfa, ca alegerile au demonstrat ca cetatenii din Teleorman au optiuni diverse" - Crin Antonescu, in conferinta de presa, catre adversarii politici si jurnalistii care nu s-au implicat cu tot sufletul in revolutia de eliberare a bunului simt, oriunde s-ar gasi si orice ar mai insemna el.

Celor socati de cateva cuvinte si de ideea in sine sa le spunem ca presedintele liberalilor nu mai are de-a face de multa vreme cu bunul simt, asa cum este el inteles de simtul comun sanatos.

Singurul lucru care il mai intereseaza pe Crin Antonescu, dupa ce a renuntat pana si la formalizarea de dragul unei minime morale, este doar calculul politic rece si eficient al combinatiilor politice.

Simtind si intuind, pana la un punct corect, ca orice ar face sau ar spune lumea ii va ierta orice doar pentru ca inca ii uraste mai mult pe "ceilalti", Antonescu a ajuns sa actioneze doar in numele procentelor goale, ca la bursa, unde indicatorii si cifrele sunt intr-adevar "mase amorfe" carora le mai arunca ba un Becali, ba un Felix, ba un oier, ba un turnator. Orice, numai sa iasa macar un procent in plus, niciun compromis nu e de neglijat cat timp e eficient in lupta impotriva raului cel mai mare.

Iar sincronizarea cu turnatorul Felix a reusit sa para si de aceasta data aproape perfecta, cu sau fara voia lor, cu sau fara a exista neaparat un plan deja articulat. Evident ca Antonescu nici macar nu se mai incurca in astfel de aparente, singurul lucru vizat e doar mobilizarea maselor. Care mase, desigur, nu sunt amorfe, ci un compozit de constiinte individuale, spirite liberale care judeca valorile si pun in balanta turnatoriile motanului Felix si faradelegile gastii lui Videanu & comp.

E un fapt de acum evident si pe care presedintele liberalilor il poate nega - oricat de vehement ii dicteaza inconstientul sa o faca - dar asta nu schimba nimic, eventual doar demonstreaza contrariul.

Pe masura ce Traian Basescu rezista la Cotroceni, iar Crin Antonescu simte ca-i fuge viitorul de sub picioare, cu atat mai mult liderul liberalilor devine si mai incrancenat, face gesturi tot mai disperate, afirmatii tot mai tari si actiuni tot mai pripite.

Ca intr-o lupta politica impotriva unui monstru in care s-a lasat prins si din care nu va iesi invingator decat in momentul in care va deveni un monstru si mai hidos, si mai deformat si mai bizar decat fiinta cu care s-a luptat si pe care a trebuit sa o invinga.

Nu stiu altii ce vor, dar eu sigur nu imi doresc sa traiesc, de exemplu, momentul cvasi - apocaliptic de dupa cea de-a treia suspendare, in cazul in care si ea se va sfarsi cu un nou esec.

Nici macar nu pot sa imi imaginez cum si de unde vor avea puterea sa o ia din nou la drum toti infierbantatii din USL. Probabil, iarasi, nimeni, nici macar un singur om, nu isi va prezenta demisia pentru eventuala infrangere. In schimb, neavand un alt program sau idei mai bune, ei se pregatesc in continuare pentru implinirea unei singure obsesii: suspendarea lui Traian Basescu.

Sa ne ferim sa aflam ce va urma, if only...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu imbecili, #Antonescu atac jurnalisti imbecili , #Traian Basescu