Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: De ce i-ar proteja DNA pe oamenii lui Basescu?

Miercuri, 28 August 2013, ora 08:24
3374 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: De ce i-ar proteja DNA pe oamenii lui Basescu?

Crin Antonescu si-a gasit o noua tema de atac la adresa justitiei: DNA si, probabil, alte structuri ale justitiei sau de securitate, si-au facut din oamenii PNL un cal de bataie favorit si, conform declaratiei lui Corneliu Dobritoiu, acestia ar fi "dusmanii neamului si trebuie lipiti de perete ca o musca".

Daca in 24 de ore a facut de doua ori declaratii pe aceasta tema, e clar ca-l macina adanc, anuntand si masuri in aceasta directie, inclusiv din pozitia de presedinte al Senatului Romaniei.

S-a auto incriminat si "tampit", ca reactie a unui articol din presa care sublinia ca doar tampitii pot crede asa ceva.

De ce ar sta justitia la picioarele lui Basescu?

Sa analizam posibilitatile ca Traian Basescu sa influenteze, fie si doar telepatic, procurorii care fac dosare, astfel incat sa-si fereasca "oamenii sai".

Care ar mai fi oamenii sai, este o buna intrebare, de moment ce s-a despartit complet de PDL. Dar chiar si in timpul regimului Boc, cand impartea cu PDL toata puterea, circa 30 de demnitari, inclusiv parlamentari (vezi anexa), au fost anchetati, trimisi in judecata, judecati, unii condamnati definitiv, de-ar fi sa mentionam doar nume grele din PDL precum: Sorin Apostu, Monica Iacob Ridzi, Mihail Boldea, Alin Trasculescu, Mantog Ionel, Popescu Cosmin Mihai, Pasat Dan, Dobra Nicolae, Dutu Stelian etc.

Ca justitia ajunge mai greu la condamnari definitive, vedem din condamnarile liderilor PSD, pentru fapte comise in perioada 2000-2004, cazul Adrian Nastase.

La fel, cazurile Fenechiu si Voiculescu sunt foarte vechi, doar ca acum s-a ajuns la faza finala a proceselor, nu pentru ca Fenechiu face parte din PNL.

Antonescu, replica lui Basescu: Se face ca nu intelege. DNA ii protejeaza pe oamenii apropiati lui

Intr-un an de zile Basescu paraseste scena politica, nu salarizeaza, nu avanseaza in functii, nu evalueaza magistrati. Numirile in functiile de conducere ale parchetelor din vara aceasta, la propunera lui Victor Ponta au fost probabil ultimele permise de functia de presedinte al statului. Nici n-a cracnit la numele avansate de Victor Ponta, atragandu-si multe critici ale propriilor sustinatori.

Si atunci, cum sa-i teleghideze, ce interes ar vea magistratii sa-i faca pe plac? O intrebare la care Crin Antonescu n-a incercat sa raspunda.

Dar sa zicem ca exista cativa procurori din DNA care au o simpatie disimulata pentru seful statului, ii ghicesc gandurile si-i fac pe plac, sunt complicii presedintelui.

Acesti procurori au la randul lor sefi de sectie, care le pot infirma solutiile din dosare, exista procurori generali care pot intoarce dosare, daca, in confruntarea cu piesele aflate la dosar li se par unele solutii incorecte, nelegale sau nefondate. S-a intamplat de multe ori.

Dezincriminarea de catre procurori a lui Victor Ponta, pentru un plagiat vizibil si din Cosmos, a lui Liviu Pop, pentru o incompatibilitate flagranta, ar putea duce dimpotriva, la concluzia ca actualii procurori se tem mai degraba de Victor Ponta, nu de Basescu.

Victor Ponta are pe mana executia bugetara, stabileste alocarile bugetare pentru justitie si parchete, poate umbla la salariile si pensiile magistratilor, el face propuneri pentru sefii de Parchete, adica are mult mai multe instrumente de a-i face pe magistrati sa-l "asculte". Poate chiar il asculta, exemplele de mai sus si, posibil, altele, fiind edificatoare.

Antonescu: Numirea la Transporturi nu va fi sub influenta presiunilor, PNL nu coabiteaza cu DNA

Argumentatia lui Crin Antonescu este necredibila si din alt punct de vedere.

Actualii clienti ai parchetelor au banii bugetelor pe mana, sunt cu mainile pana la coate infipte in banii publici. Si ei sunt de la PNL, PSD, PC. Din acest motiv se bucura de o atentie mai mare din partea procurorilor, nu pentru ca fac parte din PNL sau PSD.

Liviu Dragnea va fi trimis in judecata pentru dosarul "referendumul" de vara trecuta, nu pentru ca face parte din PSD.

Sesizarile la care face referire Crin Antonescu, ca au fost trimise la DNA de catre Corpul de Control al premierului, sunt dosare economice, extrem de complexe, care necesita expertize tehnice de mare anvergura cu volum imens de lucru. Este explicatia furnizata deja de structurile de conducere ale parchetelor pentru intarzierea adoptarii unor solutii.

Sa acuzi coincidente, fara sa stii piesele aflate la dosar, sa ataci DNA cand abia acum un an "camarazii" Voiculescu si Ponta declarau fara jena ca au guvernarea, dar vor avea toata puterea cand vor controla justitia, ca trebuie sa preia controlul politic la DNA, este chiar o reactie lipsita de bun simt elementar, pentru a nu spune de "tampit".

Altceva este foarte grav si CSM ar trebui sa se autosesiseze

Denigrarea si uzurparea unor institutii esentiale ale justitiei este fapta penala. Bazat doar pe coincidente si fara dovezi clare, constand in acte si marturii ale unor cetateni, fapta dlui Crin Antonescu de blamare, suspicionare, aruncare cu noroi si trimitere in derizoriu a unor institutii fundamentale ale statului de drept, din justitie, mi se pare a se incadra penal.

Ca sa nu mai vorbim de reactia partenerilor europeni si americani, de MCV, care vor pune iarasi la colt Romania cand va fi vorba de Schengen, accesul in zona euro, Crin Antonescu fiind al doilea om in stat, copresedinte al USL si, posibil, viitor presedinte.

Ce-si vor zice oficialii UE: ia uite pe mainile cui dam noi banii nerambursabili, adunati de la contribuabilii germani, francezi, olandezi etc.

Justitia si serviciile de informatii nu mai pot fi oprite in a-si face datoria

Altfel, serviciile de informatii, parchetele, Inalta Curte de Casatie si Justitie, sunt angrenaje prea importante si solide pentru a mai fi oprite de cineva, fie el si presedinte al Senatului.

Datoria, asa cum o inteleg ei a fi in interes national, nu cum le dicteaza un politician aflat vremelnic intr-o functie, este si va fi in continuare principalul lor crez de functionare.

Antonescu: ANI se ocupa doar de PNL, de un an (Video)

Magistratii romani se dovedesc, si prin curatirea propriilor randuri de uscaturi, acei anticorpi ai unei societati bolnave de coruptie si fapte reprobabile, absolut necesari insanatosirii societatii romanesti.

I-as compara cu magistratii din Italia macinata de mafie si coruptie, care au dus la condamnarea a trei premieri, care au retezat capetele mafiei siciliene, uneori cu pretul propriilor vieti.

Indiferent cine va conduce Romania, am increderea ca justitia si serviciile de informatii nu se vor mai lasa incalecate de politicieni verosi, hoti si corupti.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Crin Antonescu DNA, #Antonescu DNA Basescu, #Antonescu atac Basescu DNA , #Traian Basescu