Traian Basescu - omul care, cand vrea sa fluiere, fluiera (Opinii)

Marti, 11 Iunie 2013, ora 10:41
3714 citiri
Traian Basescu - omul care, cand vrea sa fluiere, fluiera (Opinii)
Foto: B1 TV

Parafrazandu-l pe Jerome K. Jerome, as zice ca presedintele nostru e ca acel vanator, caruia nu i s-a intamplat niciodata sa-i treaca prin fata un iepure, fara sa-l gaseasca exact cu degetul pe tragaci. Nu-l nimereste totdeauna, dar nici nu-l scapa pentru motivul ca n-ar fi fost pe faza.

De aceea, numai cine nu i-a invatat inca stilul a putut sa-si inchipuie ca va scapa momentul depunerii juramantului noilor judecatori de la CCR, fara sa traga putina spuza pe turta lui, marcand doua bile albe, la care nici rauvoitorii nu s-ar putea abtine sa-i dea macar putina dreptate.

Poate, daca nu era el insusi convins ca merge la sigur, se abtinea. De la o vreme, nu mai sunt toate ca altadata si a avut destule poticneli in ultimul an, ca sa se fereasca de primejdia rea, folosind paza buna.

Dar cum sa te feresti de primejdia rea, cand toata tabara adversa isi da singura cu stangu'-n dreptu', facandu-se ca nu observa cat de valabil este un referendum validat chiar de Curtea Constitutionala, cea care tocmai se innoia luni, cu trei judecatori deodata?

Si ce izbanda mai mare poate castiga Traian Basescu pe plan mediatic decat cea din ziua cand aceeasi CCR isi va reconfirma propria validare, dandu-i dreptate presedintelui si aruncand in derizoriu proiectul de Constitutie al lui Crin Antonescu?

Iar daca televiziunile carcotase vor comenta ca presedintele si-a depasit prerogativele, anticipand o viitoare cauza la Curte, cu atat mai bine: Curtea insasi a fost la locul faptei si a inteles sigur de partea cui este dreptatea, asa ca respectivele televiziuni au toate sansele sa se faca de bacanie.

Corect. Traian Besescu a stiut sa puna problema: acesti domni din clasa politica sfideaza chiar si Inalta Curte, tratand validarea referendumului de acum 4 ani ca pe o maculatura oarecare. Nu este asta sfidarea Justitiei? Nu e atentat la prestigiul judecatorilor?

Bine jucat. Nu se putea un prilej mai potrivit pentru domnul Basescu sa zgandare putin orgoliul inaltilor magistrati ajunsi asa sus si sa-si faca el singur siesi lobby.

Simtindu-se ca e stapan pe volan, presedintele n-a scapat nici celalalt aspect, al regionalizarii, cam discutabil de altfel, pentru ca aici nu exista un act, o hotarare, ceva in care sa citesti cine are dreptate si cine n-are. Dar ai marele atu al punctului precedent, deja castigat. Cine a castigat o data poate ca are drepate si a doua oara.

Fata lunga a lui Crin Antonescu lasa de inteles ca poate niciodata in toata cariera lui politica nu s-a simtit atat de umilit. Ba chiar inutil, la o ceremonie unde nici n-avea cum sa ia cuvantul, ca sa se apere.

Ranit in nemasurata sa vanitate, Crin Antonescu n-a stiut sa gestioneze pierderea, retragandu-se cu o explicatie ieftina: am treaba la Comisie.

Pe scurt, Traian Basescu a mai facut o demonstratie cu calitatile sale de politician uns cu toate alifiile, care cand are ceva de spus, spune. Pacat ca au fost si cazuri cand n-avea de spus, dar nu tacea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Taian Basescu Constitutie revizuire, #Basescu Antonescu constitutie , #Traian Basescu
Comentarii
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
Nici o zi fara o portzie de osanale!
Poza NEUTRONU
NEUTRONU
rank 5
ciripitul si ciugulitul este o caracteristica a "pasaricilor"...