UBB Cluj-Napoca se distanteaza de dezbaterea Basescu-Antonescu

Sambata, 14 Noiembrie 2009, ora 19:37
5647 citiri
UBB Cluj-Napoca se distanteaza de dezbaterea Basescu-Antonescu

Universitatea Babes-Bolyai (UBB) Cluj-Napoca s-a distantat, prin intermediul unui comunicat de presa, de dezbaterea electorala de sambata dintre cei doi candidati la Presedintia Romaniei, Crin Antonescu si Traian Basescu.

Desi dezbaterea a fost anuntata in organizarea Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii, care face parte din UBB Cluj-Napoca, universitatea a negat orice legatura cu evenimentul.

"Dupa cum s-a anuntat, Universitatea Babes-Bolyai a propus, prin documentul 23.317 din 1 noiembrie 2009, candidatilor la Presedintia Romaniei din partea formatiunilor reprezentate in Parlament, sa aiba o dezbatere publica televizata, organizata conform practicilor internationale, in Auditorium Maximum.

Pana la data de 14 noiembrie, ora 8.00, au raspuns invitatiei de a participa la dezbaterea programata intr-una din zilele 15-19 noiembrie 2009 candidatii PNL, PSD-PC si UDMR./.../ O alta dezbatere, in afara abordarii profesionale, pe care o reprezinta documentul publicat la 1 noiembrie 2009, nu intra in orizontul propunerii noastre", se arata intr-un comunicat de presa de sambata.

Universitatea clujeana sustine ca o dezbatere electorala conforma cu practicile internationale trebuie organizata din timp si temeinic, motiv pentru care stafurile de campanie ale candidatilor trebuie sa stabileasca de urgenta regulamentul dezbaterii, grupul de moderatori si alte aspecte ce tin de aceasta confruntare.

"O dezbatere a candidatilor da rezultat daca este organizata din timp si respectand practicile internationale", se mai arata in comunicatul UBB Cluj-Napoca.

Rectorul UBB Cluj-Napoca, Andrei Marga, este membru PNL si face parte din grupul de sustinatori ai candidaturii lui Crin Antonescu la presedintia Romaniei, in timp ce Facultatea de Stiinte Politice este condusa de secretarul de stat in Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii (MECI) Catalin Baba, membru PD-L.

Numele acestuia apare pe site-ul facultatii, desi atributiile au fost preluate de prodecanul Dacian Dragos, inca de la cooptarea lui Baba in Guvern ca sef al cancelariei primului ministru, la inceputul anului.

Potrivit unui comunicat al UBB din 1 noiembrie, "Rectoratul Universitatii Babes-Bolyai - lasandu-se inspirat de ultima campanie electorala din SUA, cand universitatile au jucat rolul de prim plan al organizarii dezbaterii candidatilor - propune candidatilor la Presedintia Romaniei sa participe la o dezbatere publica, televizata in intreaga tara, intr-una din zilele 15-19 noiembrie 2009, la Universitatea Babes-Bolyai, pe tema Romania dupa 20 de ani: probleme deschise, proiecte, perspective".

Universitatea urma sa puna la dispozitie sala Auditorium Maximum, din cladirea Colegiului Academic, care are 800 de locuri si propunea sa fie desemnati trei mediatori, printr-un acord intre reprezentantii candidatilor, dintr-un lot de propuneri de sase nume.

In prealabil, Universitatea Babes-Bolyai, sub coordonarea mediatorilor desemnati, urma sa stranga intrebari din partea cetatenilor, astfel incat problemele vietii oamenilor sa se regaseasca in tematica dezbaterii. Candidatii la Presedintie urmau sa raspunda invitatiei pana la data de 6 noiembrie 2009.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#dezbatere Basescu Antonescu, #Universitatea Babes Bolyai Cluj dezbatere electorala , #Traian Basescu