Antonescu a luat foc: Numirea procurorilor - troc politic, nu are nimic de a face cu Romania

Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 12:33
12227 citiri
Antonescu a luat foc: Numirea procurorilor - troc politic, nu are nimic de a face cu Romania
Foto: B1 TV

Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca propunerile facute de Victor Ponta pentru sefia Parchetului General si a DNA reprezinta un "compromis ce nu are nimic de a face cu Romania".

"Pentru prima data de la infiintarea USL ne despartim fundamental", a accentuat Antonescu.

"Nu suntem parte si nu suntem de acord cu o intelegere politica facuta cu Traian Basescu prin care sa se imparta aceste pozitii. Aceasta decizie luata de premier in calitate de ministru interimar la Justitie este o decizie asupra careia pentru prima data de la infiintarea USL nu ne-am consultat si pe care mi-a comunicat-o.

Pentru prima data de la infiintarea USL ne despartim fundamental, asta nu inseamna desfiintarea aliantei, ruperea aliantei", a declarat Crin Antonescu.

Ponta s-a razgandit din nou: Kovesi propusa sef la DNA, Nitu - procuror general

Liderul PNL a dezvaluit ca nu a mai vorbit deloc cu premierul de marti, de la dezbaterea pe tema regionalizarii care a avut loc la Academia Romana.

"Nu putem accepta sau fi parte a unui acord sau troc politic in care procurorii se impart si in care presedintele impune din nou un om al sau.

Nu sustinem compromisul politic cu Traian Basescu, care n-are cum sa fie un compromis pentru Romania, pentru ca nu ne-a explicat nimeni ce castiga Romania daca se inteleg pe niste procurori. Ceea ce parea a fi presiunea europeana nu concorda, Comisia Europeana nu si-a schimbat pozitia oficiala. Nu exista compromis bun, doar criterii si vointa.

Un compromis cu Romania nu se poate fi decat atunci cand aduci la cunostinta cetatenilor romani, a Parlamentului Romaniei de ce acel compromis, care-i avantajul Romaniei. Un compromis Ponta-Basescu nu are nimic de a face cu Romania", a subliniat liderul liberal.

Rosca Stanescu (PNL) revine: Ponta e santajat! Pericol mare sa se rupa USL

Antonescu: Voi pleda impotriva ruperii USL

Cu toate aceste critici foarte dure la adresa premierului, Crin Antonescu sustine ca USL trebuie sa mearga mai departe.

"Sunt dispus sa-l sustin pe Victor Ponta pentru ca angajamentele noastre electorale sa se indeplineasca. (...) Consider ca exista resursele ca USL sa mearga mai departe, sa castige presedintia Romaniei.

Personal voi pleda impotriva ruperii USL pentru ca USL inseamna mult mai mult decat o despartire, fie si fundamentala, intre mine si Victor Ponta", a mai spus Antonescu.

"Nu cred ca premierul trebuie sa demisioneze, nu cred ca premierul a tradat pe cineva", a punctat apoi liderul liberal.

In aceste conditii, PNL este decis sa pastreze in continuare Ministerul Justitiei.

"PNL este in continuare dispus sa-si asume responsabilitatea Ministerului Justitiei, cu un ministru care sa rezolve cele mai presante probleme din acest domeniu, de la propunerea de procurori sefi pana la evolutiile legate de MCV, dar in baza criteriilor, standardelor pe care corpul magistratilor din Romania le solicita", a aratat Crin Antonescu.

Zgonea, despre numirea procurorilor: In locul lui Ponta si Antonescu ar fi facut la fel

Intrebat cum vede in continuare colaborarea cu Victor Ponta si PSD, presedintele PNL a concluzionat sec ca "va fi in baza documentelor politice de la baza USL si a acordului de guvernare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Crin Antonescu procurori, #Antonescu Ponta procurori, #Antonescu Ponta rupere USL , #USL