Antonescu: Cand USL va veni la putere, TVR nu va mai fi o televiziune clientelara

Luni, 31 Octombrie 2011, ora 18:31
1593 citiri
Antonescu: Cand USL va veni la putere, TVR nu va mai fi o televiziune clientelara
Foto: Arhiva

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca, atunci cand USL va veni la guvernare, TVR nu va mai fi o televiziune clientelara, in slujba Puterii, dar si ca isi mentine calificativul de jurnalisti ratati atribuit unora dintre ziaristii acestui post.

"Cei care interpreteaza astazi atacul meu la aceasta stare de lucruri (din televiziunea publica - n.red.) drept pregatirea unor schimbari pe care le vom face noi daca venim la putere, trebuie sa afle ca eu nu ma sfiesc sa spun ca da, in momentul in care puterea politica din Romania se va schimba, televiziunea publica nu va mai fi o televiziune clientelara in slujba puterii.

Diversii moguli vor putea da ce linie editoriala doresc, orice jurnalist va putea critica oricat de dur PNL, pe Crin Antonescu, pe Victor Ponta si chiar va fi necesar s-o faca (...) O asum ca o obligatie, schimbarea acestei stari de lucruri", a afirmat liberalul luni, in cadrul unei conferinte de presa.

El a adaugat ca nu are o "chestiune personala" cu vreun jurnalist, dar ca nu poate fi tolerat ca, pe bani publici, televiziunea publica sa fie transformata "intr-una de propaganda a presedintelui aflat la putere".

"Nu am vreo chestiune personala cu un jurnalist sau altul care astazi lucreaza in Televiziunea Romana, am o sincera apreciere pentru profesionisti de televiziune are lucreaza astazi in Televiziunea Romana, de la Catalin Stefanescu la Marius Mitran ca sa dau din diverse game de programe si multi, multi, altii", a precizat liderul liberal.

Crin Antonescu a mai spus ca atat el, cat si PNL sustin libertatea presei si nu cenzureaza dreptul oricarui jurnalist "de a sustine si critica pe cine vrea", singura problema fiind respectarea legii.

Acesta a criticat faptul ca, in vreme ce institutii bugetare din invatamantul public, sistemul de sanatate, administratie sau aparare sunt constranse la serioase reduceri bugetare, "exista institutii transformate in institutii clientelare care servesc actuala putere si nu sunt constranse la austeritate, ci dimpotriva au mai multi bani de cheltuit: TVR, servicii de la STS la SRI, ICR, bugetul Presedintiei".

"In vreme ce presedintele si premierul califica drept pensii nesimtite pe cele dobandite in conformitate cu legislatia in vigoare, de purtatori ai uniformei armate, cuiva care este client politic precum Rodica Culcer i se permite sa incalce li legea cu pensionarea si i se permite sa faca angajari. oameni total dedicati actualei puteri au fost adusi si angajati in Televiziunea Romana.

Deocamdata discut doar de banii publici pe care puterea ii da acestor jurnalisti ratati ca jurnalisti, la asta ma refer, si ii plateste ca propagandisti. Despre alti bani, cu alta ocazie. Deocamdata, insa, vorbim despre banii publici", a continuat liderul PNL.

Pe de alta parte, Antonescu a explicat ce intelege prin sintagma "jurnalist ratat".

"Este cel care, abandonand si incalcand orice criteriu deontologic, se transforma in propagandist. Cand am dat doua nume de oameni adunati si platiti la TVR, am avut in vedere acest lucru, continui sa-i consider, din acest punct de vedere jurnalisti ratati", a spus presedintele PNL.

El l-a acuzat si pe Vladimir Tismaneanu ca este un client al actualei puteri.

"Despre capitolul banilor dati cu darnicie de Traian Basescu si echipa lui politica prin ICR, prin editarile subventionate unor opere mai mult mai putin nemuritoare, prin toate formele in care propagandistii sunt platiti, dicutam cu alta ocazie", a incheiat liberalul.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Crin Antonescu TVR, #TVR televiziune clientelara , #USL