Antonescu: Cerem partenerilor din USL anularea documentelor privind infiintarea USD (Video)

Marti, 18 Februarie 2014, ora 21:20
2371 citiri
Antonescu: Cerem partenerilor din USL anularea documentelor privind infiintarea USD (Video)
Foto: gazetadecluj.ro

Crin Antonescu a declarat ca, in urma convocarii Biroului Politic al PNL, liberalii au hotarat sa ceara desfiintarea USD, pentru ca e "o incercare de a insela electoratul".

"Extrem de important, PNL cere tuturor celorlalti trei membri ai USL - PSD, UNPR si PC, anularea imediata a documentelor legate de infiinarea USD, care contravin explicit protocolului USL, art. 9 punctul 8", a declarat Crin Antonescu.

Despre USD, Crin Antonescu a afirmat ca "Prin substituirea numelui USL, este o incercare de a insela electoratul".

PNL mentine propunerile de ministri, vrea scaderea numarului de ministere si desfiintarea USD

Totodata, liderul liberal a afirmat ca partidul a decis ca isi mentine propunerile pentru posturile de ministri.

"Cea mai importanta e hotararea Biroului Politic in legatura cu pozitia PNL la discutiile in interiorul USL, adoptata cu 68 de voturi pentru, 2 impotriva si 2 abtineri. PNL isi mentine propunerile pentru posturile de ministri in cadrul Guvernului, respectiv domnul Iohannis ca vicepremier si ministru de Interne, domnul Nicolaescu la Ministerul de Finante, domnul Atanasiu la Interne si domnul Busoi la Ministerul Sanatatii", a declarat Crin Antonescu.

"In legatura cu strucutura guvernului, PNL solicita principalului partener, PSD, inceperea unor discutii pentru restructurarea formulei guvernamentale, in sensul reducerii numarului de ministere. E posibil sa avem un guvern cu un numar restrans de ministri", a aratat presedintele PNL.

Tariceanu: Sunt sanse mai mari de 50% ca lucrurile sa ramana in impas

Hotararea Biroului Politic al PNL cuprinde insa cereri mult mai largi adresate PSD. Astfel, rezolutia adoptata marti cere, potrvit presedintelui PNL, "respingerea proiectului de lege privind amnistia si gratierea de la Camera Deputatilor si adoptarea urgenta a neimpozitarii profitului reinvestit si reducerea CAS cu 5 puncte procentuale la angajator".

"Asa sa ne ajute Dumnezeu, solutiile au venit si fie ca domnul Ponta sa se bucure din plin de ele si sa le foloseasca", a incheiat Crin Antonescu, care a mai adaugat ca "aceste propuneri trebuie sa ne arate daca din punct de vedere al partenerilor nostri mai exista dorinta de a continua USL".

Presedintele PNL a vorbit si despre eventuala contestare a mandatului sau in fruntea partidului in cadrul sedintei Biroului Politic.

Vice PNL: Alegerile prezidentiale sunt miza agitarii apelor! Ne-ar fi mai bine iesiti de la guvernare

"Am intrebat foarte deschis daca cineva pune in discutie o eventuala retragere a mea ca presedinte. Eu am fost gata intotdeauna sa dau curs oricarei solicitari pentru un congres extraordinar. Am fost dispus si acum sa procedam la un vot de incredere. Am intrebat explicit pe toata lumea si chiar nominal cateva persoane, nu s-a solicitat asa ceva", a spus Antonescu.

Intrebat ce se va intampla daca cei trei parteneri din USL nu desfiinteaza USD, Antonescu a fost categoric. "Tragem concluzia ca partenerii nostri denunta si renunta la USL. Nu puneti raul in fata. Pornesc de la premisa de bunavointa si de rationalitate. Nu cred ca domnul Ponta sau ceilalti colegi au interesul sa transforme o criza paguboasa intr-o chestiune de durata", a spus copresedintele USL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Crin Antonescu decizii PNL USL, #Antonescu hotarari PNL PSD, #Antonescu USL PSD Ponta , #USL
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5
Singura declaratie a lui Antenescu, pentru care il felicit, a fost:
Poza 4lea
4lea
rank 5
foarte bine, sa se numeasca Liga Social Democrata!