Antonescu, despre alegerile din 2012: Acum depinde de noi

Autor: Ana Ilie
Marti, 10 Mai 2011, ora 22:53
2751 citiri
Antonescu, despre alegerile din 2012: Acum depinde de noi

Presedintele PNL, Crin Antonescu, este sigur de victoria USL la alegerile locale din 2012. "Cred ca trebuie sa privim cu incredere si cu constiinta faptului ca acum depinde de noi", a spus Antonescu, increzator in forta la urne a formatiunii din care face parte.

"Nu cred ca depinde de ei (guvernanti, n.r.), sigur ca vor face tot ceea ce a spus dl Boc si multe altele, pe care nu le spun, profund ilegale... nu sunt prima data si le vor mai face. Eu cred ca putem castiga sau pierde, vorbim de 50%, nu se pune problema intr-un fel de a nu castiga USL pe primul loc, ci de nevoia de a obtine 50% plus 1. In acest moment, in ciuda mijloacelor de care dispun ei, depinde de noi. Cred ca trebuie sa privim cu incredere si cu constiinta faptului ca acum depinde de noi", a spus Antonescu, invitat la Antena3.

"Oricati bani, indatorind romanii, vor arunca in joc PD-L, oricate mijloace de presiune si abuzuri ar face, oricat ar fura in procesul electoral, cei din actuala Putere au pierdut definitiv si ireversibil minima incredere a majoritatii populatiei Romaniei", crede presedintele PNL.

"S-a dovedit la Baia Mare ca acolo unde e vorba de comunitati ceva mai mari nu mai merge cu pomana, presiunea, cu care a mers in localitati mai mici...desi trebuie sa spun si ca suntem toti constienti de rolul candidatului. Chereches, un candidat care si-a pregatit foarte bine aceasta lupta, s-ar fi putut bate la fel de bine ca si independent", aspus Antonescu, tragand concluzia ca "partidul democrat, cu toate resursele pe care le are, nu a putut depasi un scor pe care il are ca partid politic".

Antonescu reclama totusi eforturile depuse pentru a contracara forta USL: "De cand s-a format USL, vedem un efort intens de a decredibiliza partidele, liderii, dar si un efort foarte bine titntit de dezarmare, de inlaturare a sperantei, prin: unu -acreditarea ideii ca toti sunt la fel, si doi - cei care sunt hotarati sa schimbe puterea, ca nu se poate, ca se zbat degeaba, ca vor scoate din jobenul cu sarlatanii solutii miraculoase".

"Eu cred si noi credem, spun aici lucruri pe care le-am discutat in numeroase randuri si cu Ponta si Constantin si alti lideri ai celor trei partide, cred ca oamenii asteapta doua lucruri: capacitatea de a se articula si de a functiona simtitor mai bine decat toate coalitiile politice din istoria recenta a tarii, si sa avem capacitatea sa aratam ca in planul maturitatii politice s-a facut un salt; in al doilea rand, nevoia de a sti cateva lucruri esentiale care tin de programul guvernamental, nu e vorba de program foarte detaliat, noi le vom face si mai detaliat, este important sa se stie orientarile esentiale in domeniul economic, politicilor publice, etc. si de a sti raspunsul la o intrebare simpla: Veti fi in stare sa faceti politica altfel?", a continuat Antonescu sa expuna impresia sa cu privire la starea de spirit a romanilor.

Antonescu nu a dorit sa faca publice principiile programului guvernamental USL, anuntand insa ca acestea vor putea fi aflate incepand cu data de 27 mai, conform urmatorului calendar: "Am anuntat deja datele la care le facem publice- 27 mai programul economic, 4 iunie programul politicilor pe educatie, 11 iunie administratie publica etc.".

Antonescu a abordat si problema asa-ziselor atacuri "comandate" ale intelectualilro tarii la adresa sa. "Ma intereseaza si ma afecteaza, nu pentru ca as face socoteli de politician, vai de mine pierd puncte, daca unii oameni cu prestigiu in anumite cercuri, ma ataca. Ma afecteaza pentru ca pe unii dintre ei, ca Plesu si Tismaneanu, i-am citit, am privit catre ei, am asteptat de al ei. Sub aspectul dezamagirii mele ma deranjeaza unde se afla ei, ce ar fi trebuit sa fie oamenii astia intr-o societate aflata in deriva, fara instante fara modele, cum facea Octavian Paler spre exemplu, care avea o opinie sau alta, dar n-a putut pretinde nimeni ca e agentul electoral al unui presedinte".

"De vreo trei luni de zile, cu randul, acesti oameni considera ca in Romania unde oamenii se calca in picioare la propriu nu de foame, dar e si asta un simptom, o tara in care varfurile pleaca, fara sa ezite, intr-o astfel de tara problema acestor oameni e ca Antonescu s-a aliat cu Voiculescu si a nenororcit PNL. Le reamintesc ca in 2010, un an de zile am dus un efort de a aduce PNL intr-o alta pozitie. Eram inca dezbinati si nu eram inca suficient de periculosi pentru actuala putere", a continuat Antonescu.

"Daca venea Coposu si imi zicea domle de ce te-ai aliat cu Voiculescu, ma mai gandeam. Da cand ii apuca anticomunismu dupa douazeci de ani...Nu au avut curajul sa miste un deget sa-si tina coloana vertebrala si ei au scris elogii ceausiste", a incheiat liderul penelist.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Crin Antonescu, #Crin Antonescu USL, #crin antonescu alegeri 2012 , #USL
Comentarii
Poza wert
wert
rank 5
NU AM NICI O INDOIALA CA ANTONESCU VA CASTIGA VIITOARELE ALEGERI
Poza D ILIU
D ILIU
rank 4
De vorbit, vorbeste bine dl. Antonescu, oricat ar sustine altceva numerosii sai detractori!