Antonescu, dupa intalnirea cu Ponta: USL ramane. Luni urmeaza o sedinta importanta

Duminica, 12 Ianuarie 2014, ora 20:28
5154 citiri
Antonescu, dupa intalnirea cu Ponta: USL ramane. Luni urmeaza o sedinta importanta
Foto: cotidianul.ro

USL "ramane", dar protocolul USL intra in faza cu "anexe", potrivit unei declaratii facute duminica de presedintele PNL, Crin Antonescu.

La intalnirea de duminica seara a liderilor USL s-a hotarat o "suplimentare cu anexe" a procolului dintre PSD si PNL, insa luni urmeaza inca "o sedinta importanta", a sustinut Crin Antonescu, la Romania Tv, potrivit Mediafax.

"USL ramane, USL isi recupereaza unitatea care a dus-o la castig in 2012 in alegeri locale, in referendumul impotriva lui Traian Basescu si a alegerile parlamentare si care isi urmareste pana in 2016 cel putin obiectivele pentru aceasta tara", a declarat Antonescu, care a dat un semnal ca tensiunile dintre cele doua partide din USL merg pe un curs de rezolvare.

"Garantez ca USL isi va inceta odata si odata existenta, dar garantez ca nu se va intampla prea curand", a afirmat liderul PNL, care a dezvaluit ca cei doi copresedinti ai USL si secretarii generali ai PSD si PNL se vor implica in rezolvarea tensiunilor aparute pe plan local.

"Este un dosar ce va trebui abordat cu toata seriozitatea si, pana la sfarsitul lunii, cu participarea nostra si a secretarilor generali, le vom rezolva", a aratat presedintele PNL.

Antonescu a vorbit si de candidatura sa la presedintie, un subiect care pare sa fi fost abordat la intalnirea de duminica. "Simt nevoia unor clarificari privind candidatura mea. De la inceputul anului sa stim foarte clar ce propunem oamenilor, iar daca nu propunem nimic, sa le spunem cinstit", a spus Antonescu.

"N-am incercat niciodata sa contrafac realitatea pe care o vede toata lumea: anul 2013 s-a terminat prost pentru USL. Nu pentru Guvern sau pentru activitatea parlamentara, ci pentru USL", a mai spus Crin Antonescu.

Intalniri tensionate departe de ochii presei: Mai intai liderii PNL, apoi Ponta si Antonescu

Liderii USL, Victor Ponta si Crin Antonescu, s-au intalnit departe de ochii presei, duminica seara, pentru a discuta despre tensiunile tot mai frecvente dintre social-democrati si liberali.

Pe langa cei doi, au mai participat presedintele PC Daniel Constantin, ministrul de Finante Daniel Chitoiu, vicepremierul Gabriel Oprea, vicepremierul Liviu Dragnea, Radu Stroe si Eduard Hellvig.

Sedinta a avut loc in contextul tensiunilor din USL din ultima perioada, printre care se numara si esecul Legii descentralizarii, care a fost declarata neconstitutionala de catre CCR si nesiguranta presedintelui Crin Antonescu in legatura cu desemnarea sa drept candidat la presedintie din partea USL.

De asemenea, liderii USL au mai discutat pe marginea calendarului privind modificarea Constitutiei, precum si asupra viitoarelor modificari aduse Codului penal si legilor integritatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
#Crin Antonescu USL ramane, #Crin Antonescu protocol USL anexe , #USL