Antonescu: Modificarea Constitutiei ramane un proiect actual in agenda USL

Luni, 02 Septembrie 2013, ora 19:09
784 citiri
Antonescu: Modificarea Constitutiei ramane un proiect actual in agenda USL
Foto: Arhiva

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat ca modificarea Constitutiei ramane un proiect actual in agenda USL, desi amanarea organizarii referendumului pentru adoptarea noii legi fundamentale sau gasirea unei noi solutii pentru proiectul regionalizarii nu constituie vointa Uniunii.

"USL isi respecta agenda si calendarul promisiunilor pe care le-a facut. Desi a trecut doar o sesiune parlamentara de la alegeri, am facut ca angajamentul electoral sa fie respectat (...) Pe proiecte mari cum ar fi regionalizarea Romaniei, revizuirea Constitutiei, nu vointa USL a facut sa recurgem fie la o amanare, fie la o reformularea sau cautare de alte cai, sa putem, fara modificarea Constitutiei, sa atacam problema regionalizarii.

Urgenta regionalizarii va fi gandita sub forma Legii 315 (...) Modificarea Constitutiei ramane un proiect actual in agenda noastra. Suntem in situatia de a gandi amanarea datei referendumului pentru ca acesta sa aiba sens, pentru ca votul a milioane de oameni sa aiba un sens", a afirmat luni, dupa sedinta USL, Crin Antonescu.

Ponta: In toamna modificam legea si formam regiuni inainte de revizuirea Constitutiei

El a precizat ca in octombrie Comisia de la Venetia isi va exprima opinia finala pe tema proiectului de revizuire a Constitutiei.

Referitor la regionalizare, Antonescu a subliniat ca, in conditiile amanarii referendumului pentru Constitutie, USL cauta, la propunerea PSD, o solutie de modificare a Legii 315/1998.

"Nu e vorba de accepta ceva pentru ca PSD care a discutat in reuniunile sale de saptamana trecuta. Nu a facut un proiect pe care ni-l pune noua in brate si ne intreaba sunteti sau de acord cu el? Pur si simplu s-a generat ideea si a venit propunerea de a ne reuni, aborda cu prioritate aceasta tema si de incerca sa rezolvam necesitatile regionalizarii, in conditiile in care deocamdata nu se modifica Constitutia, printr-o modificare de lege. Nu e vorba de accepta ceva sau nu", a mai spus Antonescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Crin Antonescu Constitutie, #Antonescu modificarea Constitutiei USL, #Constitutie agenda USL , #USL
Comentarii
Poza Hahn
Hahn
rank 5
kkrau si azi te dezumanizezi pe tine ?