Crin Antonescu, o uriasa dezamagire (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 03 Iulie 2012, ora 19:19
8190 citiri
Crin Antonescu, o uriasa dezamagire (Opinii)
Foto: Arhiva

Presedintele PNL a iesit din starea de ascundere si a vorbit. Nu l-am auzit insa pe Crin Antonescu sa se refere, intr-un fel sau altul, oricum i-ar fi cazut bine in retorica sa cam prea nervoasa, la scandalul declansat de plagiatul lui Ponta.

Nu m-ar fi interesat atat de mult opinia domniei sale despre cazul in sine - a fost sau n-a fost? - cat mai ales as fi fost curios sa aflu opinia sa de bun simt despre actiunea declansata dupa izbucnirea scandalului.

Despre interventia in forta a trepadusului Liviu Pop la Consiliul de Atestare, despre declaratiile contradictorii ale lui Victor Ponta referitoare la demisia sa - in El Pais demisiona, odata ce a pasit pe pamant romanesc spune ca "nici vorba de demisie" - si, in mod deosebit, mi-ar fi placut sa vad ce crede bunul simt ca este de facut pentru a elimina din sistemul de educatie aceasta plaga a plagiatului.

Cateva lucruri elementare despre ce si cum ar putea fi eliminat sau macar mult diminuat fenomenul in sine al plagiatului.

Nimic din toate astea. Am vazut in schimb foarte multi nervi la Crin Antonescu. Atat de multi ca pana si pragul de avarie al bunului simt a fost afectat.

E pentru prima oara cand, recunosc, m-a cuprins o sila teribila fata de intreaga clasa politica. Nici macar nu ma mai intereseaza daca presedintele PNL are sau nu dreptate. Pentru ca in loc sa-l aud recunoscand macar ca Victor Ponta are o problema, pe care si-o va rezolva sau nu dupa cum va crede de cuviinta, am aflat (din nou) ca CCR "este o rusine", ca Traian Basescu "isi bate joc" de tara asta si ca asa nu se mai poate.

Si pentru ca asa nu se mai poate, USL trebuie sa schimbe tot. Pentru ca "aceasta mafie" portocalie a lui Traian Basescu nu da pace Guvernului Ponta, desi a pierdut alegerile, trebuie sa-l suspende pe presedinte, sa schimbe judecatorii CCR, sa faca in asa fel incat sa isi impuna votul uninominal dur si pur si, in general, sa aduca linistea uselista peste intreaga tara.

Doar asa, in pace si fara nicio opozitie a dat de inteles Crin Antonescu ca poate Executivul condus de Ponta sa lucreze. Altfel, Romania sta pe loc sau se rastoarna, impinsa de iresponsabilii Traian Basescu & comp.

E un razboi total din care noi, romanii, am fost exclusi cu totul. Desi ambele tabere trambiteaza ca lupta doar pentru popor, ca se sacrifica pentru binele majoritatii, e vizibil de pe Luna ca nu au absolut nicio treaba cu interesele celor care, totusi, ii plateasc.

Poate daca Crin Antonescu ar fi recunoscut ca Ponta are o problema cu plagiatul, as fi fost dispus sa il ascult si sa il cred in tot ce a spus dupa. Altfel, restul tezelor, oricat de corecte ar fi, devin simple declaratii pline de ipocrizie, pentru ca ele eludeaza chiar bunul simt care ar fi trebuit sa fie fundamentul Uniunii Social Liberale.

Iar asta ar fi insemnat, oricat de greu ar fi fost pentru PSD, USL sau Victor Ponta, ca premierul sa isi prezinte demisia. Sau macar sa admita ca are o uriasa problema. Asa, prin aceasta solidaritate, toti devin complici cu un furt.

Chiar daca din trecut, chiar daca infinit mai putin vinovat in comparatie cu hotiile guvernelor din ultimii ani. Intr-un singur punct are Crin Antonescu dreptate totala: romanii trebuie sa decida cat mai repede pe cine aleg sa ramana si sa munceasca pentru ei si pe cine trimit acasa.

Pentru ca asa chiar nu se mai poate. Fiecare cere demisia celuilalt, fiecare isi prezinta demisia si o conditioneaza de a celuilalt, dar de fapt nimeni nu vrea sa plece si nu se lasa dus nici mort. Atat de mult le pasa de popor, ca pentru el sunt gata sa moara cu fundul lipit de scanul pe care il ocupa. Unii nici macar in urma unui vot popular.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Crin Antonescu Victor Ponta plagiat, #Crin Antonescu Traian Basescu demisie, #Crin Antonescu Victor Ponta demisie , #USL