Crin Antonescu tot da cu oistea-n gard (Opinii)

Duminica, 21 Octombrie 2012, ora 13:57
6228 citiri
Crin Antonescu tot da cu oistea-n gard (Opinii)

Despre becalizarea PNL s-au spus si s-au scris multe in ultimul timp, si bune, si rele, dar mai ales foarte rele, inclusiv mizerabile.

Nu e de neglijat faptul ca, in acest moment, cand inca s-ar mai pritoci locurile eligibile, iar seful partidului a scos demonstrativ sabia din teaca, cei mai multi dintre liberali s-au ascuns dupa deget, unii susotesc in ascuns si numai putini au dovedit ca-i doare-n Crin de sabia scoasa.

In acest moment, poate este interesant un mic bilant, atat cat sa vedem cam ce au putut castiga unii, ce au putut pierde altii si ce, pana la urma, au pierdut toti.

Pe ce avantaje ar putea miza liberalii

Pentru liberali, e greu sa descoperi avantaje, din toata tevatura. Daca te gandesti ca si-au adjudecat procentele PNG, iti vine sa razi: respectivul partid nu numai ca n-avea procente, dar as zice ca nici nu exista. Poate are cativa simpatizanti, a caror cifra se situeaza eventual dupa virgula de dupa zero.

Nu-i exclus sa gandeasca cineva la avantajul ca Gigi Becali va invinge contracandidatii in colegiul unde a fost implantat. Sa fim seriosi: i s-a dat din capul locului un loc eligibil, iar eligibil inseamna ca acolo ar castiga chiar si Pacala, daca ar candida. Sa nu fi fost el, era altul, iar partidul tot iesea tandi pe mandi.

Ideea ca Gigi Becali ar putea sa atraga o parte din electoratul PPDD este un bluf. Succesul lui Dan Diaconescu provine din discursul antisistem preluat de la Vadim si din infierarea ciocoilor, adica a imbogatitilor. Dar mai imbogatit decat Gigi, cu greu gasesti un altul in tara. Nimeni n-ar crede ca vreun OTV-ist s-ar lepada de DD, ca sa se lipeasca de ciocoiul GB.

Singurul castig cert al PNL este cotizatia grasa, picata la tanc odata cu patronul Stelei, in acest moment electoral, cotizatie din care se va alege praful la sfarsitul campaniei, cand orice om cu mintea la cap se va intreba, dupa ce banii s-au dus, ce cauta Gigi printre ei.

Ce pierd sigur liberalii

Daca printre liberali exista, in afara de oportunisti, si oameni care cred sincer in doctrina si principii, acestia sunt sigur pierduti pentru partid. Ei ori vor vota cu o alta dreapta, ori nu vor vota de loc si vor petrece ziua alegerilor in sanul famliei, care nu va vota nici ea.

Poate presedintele partidului nu stie cu ce se mananca doctrina si cum se ung pe paine principiile, dar asta nu inseamna ca nu exista liberali adevarati.

Aritmetica lui este total gresita, daca socoteste ca Tariceanu, plus Chiliman, plus Moisescu fac trei. Adevarata aritmtica spune ca ei fac incomparabil mai mult, daca punem la socoteala partasii lor de idei, simpatizantii si mai ales alegatorii care gandesc ca dansii, atunci cand vin la vot, sa puna stampila.

Pentru ei, prezenta lui Becali pe listele PNL este o insulta si o mascarada. Dar viata nu se termina odata cu alegerile. Ales in noul parlament, este de asteptat ca Gigi Becali sa dea spectacole, la care sa ne crucim, privind cum se cruceste el din cinci in cinci minute. Atunci, sa vezi mascarada!

Cel mai grav este insa pentru liberali faptul ca nu pot conta nicioata pe optiunile politice ale lui Gigi Becali, care a parasit PRM chiar in preajma alegerilor, cand bietul Vadim tocmai trage de par aritmertica, pentru ca sa apuce macar acel 5%, pe care nu l-a vazut demult, iar concurentii din UDMR il vad in fiecare campanie.

Nu stii cand ar fi in stare Gigi sa le dea cu piciorul liberalilor, pompand milioane in directia adversa si facandu-l K.O. chiar si pe binefacatorul Crin.

Ce contabilizeaza Crin Antonescu

Crin Antonescu este deja specialist sa dea cu oistea in gard. A produs cateva accidente de circulatie antieuropene, este coautor la cataclismul numit refernedum, a dat-o in bara cand cu Chiliman, iar acum a a intrat cu oistea in gardul partidului, de s-au cutremurat toti liberalii, mai cu scaun la cap.

El se imbata la gandul ca-si poate decapita subalternii, fara sa-si dea seama ca si Ceausescu si-i decapita intr-o voiosie pana la Congresul al XVI-lea, iar dupa congres l-au decapitat acestia pe el, cat ai zice peste.

Pastrand proportiile, trebuie sa acceptam totusi ca, dupa alegeri, este normal ca fiecare sa numere avantajele infratirii in cadrul USL, moment perfect pentru ca PSD sa-si propuna un candidat propriu la presedintie. Ar fi ultima oiste de care ar dispune Crin, ca sa mai aiba cu ce da in gard.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Crin Antonescu PNL, #Gigi Becali PNL, #Dan Diaconescu PPDD , #USL