Funia lui Crin Antonescu (Opinii)

Joi, 15 Martie 2012, ora 23:58
11683 citiri
Funia lui Crin Antonescu (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

In ecourile victoriei lui Mihai Razvan Ungureanu asupra lui Mihai Gadea, liderii USL au pornit o ofensiva mediatica pe toate fronturile, cu o vizibila nervozitate. Au si de ce, iar motivele nu sunt legate numai de cele intamplate marti, 13 (fatidica zi, nu-i asa?), in studioul Sintezei Zilei.

Crin Antonescu a descalecat la A3, adica la el acasa, pentru o emisiune pansament si pentru invitat, si pentru moderatorul inca plin de vanatai. O emisiune mangaietoare sub titlul subtil si salutar "prezidentiabilul Opozitiei demonteaza discursul premierului". Ca sa inteleaga toata lumea cine e salvatorul. Si vreme de o ora, Crin Antonescu s-a simtit, cu siguranta, si puternic, si destept, salutar si slavator, chiar prezidentiabil.

Odata reflectoarele stinse insa, nu stiu cat de eficienta este o astfel de sendinta de psihoterapie pentru cosmarurile care ar trebui sa-l bantuie pe liderul liberal. In mod normal, nu prea eficienta, caci fata aratata de MRU in confruntarea de marti seara este exact aceea care il poate distruge pe Crin Antonescu. Premierul a aratat nu numai ca tine la tavaleala, dar si ca are o aproape impenetrabila stapanire de sine cu care il poate pulveriza pe nevricosul sau adversar.

Dar de demontat nu erau doar angoasele prezidentiabilului Opozitiei, ci si ceva cu mult mai concret: telefonul pe fir scurt Ponta - Ungureanu, aruncat ca o bomba de premier fix in fieful antonescian. Crin Antoenscu s-a dat asadar de ceasul mortii sa demaste diversiunea menita sa bage zazanie in USL. Victor Ponta s-a dus si el la Realitatea TV pentru a elogia unitatea USL si a pune discutiile dintre domnia sa si premier pe seama diviziunii muncii in Uniunea Social Liberala. Mai mult, Victor Ponta a incercat si un "ba pe-a ma-tii" cam de curtea scolii, sustinand ca, in discutia telefonica respectiva, premierul Ungureanu s-ar fi aratat favorabil, dar neputincios in chestiunea demiterii Robertei Anastase.

Asa o fi cum zic cei doi, insa cuplul Antonescu - Ponta incepe sa semene din ce in ce mai mult cu un triunghi conjugal, in care sotul incornorat incearca sa demonizeze amanta pe care sotul infidel continua sa o prezinte drept colega de serviciu cu care este obligat sa aiba unele relatii, dar in niciun caz nepotrivite.

Si nu stiu cum se face ca fix dupa discutia telefonica Ponta - Ungureanu, liderul PSD a anuntat ca Opozitia ar fi dispusa sa se aseze la masa pentru revenirea in Parlament. E drept, ca si presiunea din interiorul USL este mare. Taierea indemnizatiilor parlamentarilor pica prost in buzunarul alesilor si tot mai multi folosesc banii pe care ii mai incaseaza nu pentru donatii, conform directivei de partid, ci pentru propriile rate pe la banci.

In plus, observam ca Antonescu apasa acceleratia si anunta ca pe 7 aprilie, gata!, prezidentiabilul si premierul USL vor fi stabiliti definitiv. Dar Ion Iliescu ce zice despre asta? Pentru ca acum vreo doua saptamani fostul presedinte spunea ca pana in 2014 e cale lunga, asa ca niciun motiv de graba.

Culmea e ca exact acelasi lucru il spunea insusi Crin Antonescu tot acum vreo doua saptamani, probabil cu speranta ca tot USL se va arunca la picioarele lui dupa aceasta mica cochetarie de primadona nehotarata. Nu s-a aruncat nimeni, dar firul dintre Ponta si Ungureanu pare tot mai scurt. Cam cat funia dintre Crin Antonescu si par.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Crin Antonescu USL, #Antonescu Ponta USL, #Antonescu Antena 3 , #USL