Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Crin Antonescu si-a schimbat chiloteii. Politici

Sambata, 14 Septembrie 2013, ora 21:32
6150 citiri
Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Crin Antonescu si-a schimbat chiloteii. Politici

Are acum unii demni, care nu mai tremura de frica lui Victor Ponta.

Unde sunt iubirile de altadata? Unde sunt tandreturile (politice) infinite, care-i faceau pe cei doi aproape "amanti" (politici)?

Se pare ca dragostea (politica) trece si mai repede, comparativ cu aceea fireasca, umana.

Ce sa fi provocat schimbarea la sentimente a lui Crin Antonescu?

A inteles si dansul, in sfarsit, faptul ca Ponta e departe de ce inseamna un lider politic adevarat. Dincolo de gargara nesfarsita de la tv-uri, nimic serios nu leaga in calitate de prim ministru, functie pe care o repeta la fiecare doua fraze, ca sa fie sigur ca o mai are.

Gafele monumentale legate de Rosia Montana au insemnat bomboana pe coliva unei guvernari dezastruoase.

In loc sa aleaga una din doua: facem sau nu facem proiectul Rosia Montana si sa argumenteze pana in panzele albe varianta aleasa, Victor Ponta a ales sa joace alba-neagra, ca fecioara care declara ca e doar un pic gravida.

Toate proiectele, promisiunile USL, se prabusesc ca niste castele din carti de joc.

In loc de un trai mai bun avem taxe, impozite si preturi marite, locuri de munca ioc, investitiile straine se prabusesc, cresterea economica si a exporturilor nu se regasesc in bugetul de stat si in veniturile cetatenilor.

Privatizarea Oltchim, un esec, a CFR Marfa sta sa pice, daca se confirma destuirea secretarul de stat care a semnat contractul, ca tap ispasitor, managementul privat se face cu politruci de partid, ceilalti, profesionisti din strainatate, fug de nu-i ajungi nici cu avioane Tarom.

Modificarea Constitutiei, regionalizarea, devin tot mai indepartate, falia din societatea romaneasca se adanceste, in lipsa unor realizari economico-sociale care sa legitimeze prin fapte conducerea USL.

Colac peste pupaza, DNA, ANI, ICCJ (la care a fost renumita ca sef Livia Stanciu) isi fac mai departe treaba, netulburate, starnind frisoane in politicieni.

Acesta-i contextul in care Crin Antonescu a decis sa-si schimbe chiloteii. Politici. Cu unii care nu mai tremura in fata PSD si a lui Victor Ponta.

Din camarazi si parteneri de viata politica, cei doi au devenit doar colegi de serviciu public.

Ruptura definitiva s-a produs cand Antonescu a decis sa se autoextraga din ecuatia toxica in care s-a transformat proiectul Rosia Montana, vazand comportamentul aberant al lui Victor Ponta si proiectul de lege trimis in Parlament, avand clare prevederi de tradare a interesului national.

Mai realist in ale puterii, comparativ cu Victor Ponta, Antonescu nu face greseala sa se creada deasupra consecintelor unei guvernari dezastruoase, care ar putea fi, eventual ascunse, prin gargara, oricat de mestesugita, de la televizor.

Sunt multi cetateni care judeca politica prin ce pun in farfuriile lor si ale familiei. N-au timp si chef sa urmareasca retorica si demagogia politicienilor. Dincolo de sondajele masluite, acesta este criteriul dupa care vor vota la europarlamentare si la prezidentiale.

"Nu mai am incredere in acest guvern", aceasta-i pozitia lui Crin Antonescu, mai mult sau mai putin clamata.

Concluzia este una singura. O motiune de cenzura impotriva guvernului Ponta si plecarea liberalilor de la guvernare pare iminenta.

Opozitia este starea perfecta pentru a castiga prezidentialele. Atunci cand guvernarea nu merge, ba mai mult, afunda tara in saracie si mizerie.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu incredere guvern Ponta, #Antonescu chiloteii, #Antonescu candidat prezidentiale , #USL