Pace in USL? Antonescu nu-si aduce aminte sa se fi certat cu Ponta (Video)

Sambata, 18 Mai 2013, ora 15:40
2294 citiri
Pace in USL? Antonescu nu-si aduce aminte sa se fi certat cu Ponta (Video)
Foto: Facebook/Crin Antonescu

Crin Antonescu, presedintele PNL, a facut declaratii, la finalul participarii la Congresul tinerilor liberali, despre cazul Sorin Rosca Stanescu, dar si despre stenogramele din sedinta PNL care au ajuns in presa in aceasta saptamana.

"Despre cazul Rosca Stanescu cred ca am discutat destul. Episodul Rosca Stanescu este unul incheiat. Avem alte lucruri de discutat si nu mai am nimic de adaugat", a spus copresedintele USL.

Reamintim ca presedintele PNL Crin Antonescu si prim-ministrul Victor Ponta au avut o intalnire de urgenta, care a durat mai mult de o ora, vineri, la Palatul Victoria, tema de discutie fiind viitorul USL si viitorul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu.

Ponta-Antonescu, intalnire ramasa in coada de peste

Senatorul PNL Sorin Rosca Stanescu a demisionat, impreuna cu colegii sai liberali, din Comisia de ancheta in cazul judecatorului Corneliu Barsan, precizand ca a luat aceasta decizie pentru ca PSD a obstructionat ancheta, fiind imposibil sa ajunga la un rezultat.

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat ca nu s-a luat nicio decizie, vineri, la intalnirea cu Crin Antonescu pe tema Sorin Rosca Stanescu, adaugand ca vor mai fi discutii si luni, dar si ca "problema nu e Rosca Stanescu", care "beneficiaza de statutul de la putere si e in opozitie".

Intrebat daca USL se va rupe in weekend, dupa discutiile de vineri, premierul a raspuns: "Nu se intampla nimc in weekend, pentru ca vorbim despre lucruri serioase, pe care le vom discuta si luni, fiecare in partidul sau".

Pe de alta parte, sambata, la plecarea de la Congresul TNL, Crin Antonescu a sustinut ca "luni este o zi normala, de inceput de saptamana pentru USL, in care vom discuta subiectele uzuale ale USL".

Crin Antonescu a adaugat ca in "discutiile dintre noi pe subiectul Rosca Stanescu, am dezavuat anumite declaratii ale acestuia si l-am asigurat pe Victor Ponta ca are sprijimul nostru ca premier si ca toata constructia merge inainte". Liderul PNL a afirmat chiar ca "Nu imi aduc aminte sa ma fi certat cu dl. Ponta".

Despre stenogramele din sedinta PNL: ce se declara public este public, ce se declara in spatele usilor inchise are alt statut

Crin Antonescu a facut declaratii si despre stenogramele din sedinta PNL care au fost facute publice, in care ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, i-a adus acuzatii grave premierului Victor Ponta. "Ce se declara public este public, ce se declara in spatele usilor inchise are alt statut", a spus Antonescu.

Potrivit unor inregistrari din sedinta de vineri a conducerii PNL care au ajuns in presa, Nicolaescu a spus ca, de fapt, cel care blocheaza reforma din Sanatate este premierul Victor Ponta si ca acesta a redus cu 18% bugetul Ministerului Sanatatii pe anul 2013.

Ministrul Sanatatii a facut aceste declaratii in fata colegilor de partid si a cerut sprijin pentru presiuni mai puternice asupra premierului.

"Vom incerca saptamana viitoare, am vorbit deja cu domnul Daniel Chitoiu, vom incerca sa introducem la USL un calendar strict pe modul in care vrem sa se aplice reforma in Sanatate, pentru ca astazi, si o spun deschis, domnul presedinte Antonescu stie, de circa doua luni reforma e blocata de Victor Ponta. Trebuie sa o deblocam (...) Din pacate, si trebuie sa spun asta aici, intre noi, bugetul Sanatatii pe 2013 este mai mic cu 18% fata de 2012 si nu sunt bani de investitii", a afirmat Nicolaescu.

Referitor la aceste afirmatii, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat sambata ca "ministrii nostri au o colaborare foarte buna cu premierul; daca apar diferente de opinie, se fac consultari, exista proceduri in cadrul unui guvern pe care nu il contestam si pe care il sustinem. Ce se declara public este public, insa ce se declara in spatele usilor inchise are alt statut decat declaratiile publice".

"Toti oamenii rationali din aceasta situatie nu au decat calea colaborarii" si "nu e cazul sa discutam despre impresii - pe acestea le inregistrez, dar nu ma ghidez dupa ele in deciziile politice", a conchis iderul PNL.

Daniel Constantin: Sper ca USL va avea capacitatea sa continue proiectele incepute impreuna

Si presedintele PC, Daniel Constantin, si-a manifestat sambata speranta ca, ''dupa aceste zile de emotie'', USL va avea capacitatea de a continua proiectele incepute impreuna.

''Ca o coalitie politica sa aiba atata incredere cat a castigat USL la alegeri, peste 70% dintre oameni ne-au acordat increderea, dar cred ca toata aceasta incredere s-a manifestat intr-o singura zi, in ziua votului, atunci cand am luat cu totii increderea de a lua votul cetatenilor, cred ca de a doua zi toata aceasta incredere s-a transformat intr-o mare responsabilitate pe care o avem fata de cetateni.

Iar astazi, atunci cand vorbim cu atata usurinta despre USL, despre ruperea sau existenta sau continuarea proiectelor USL, cred ca in primul rand trebuie sa ne gandim la responsabiliatea pe care acesti oameni au angajat-o, acestia oameni care astazi conduc USL si care trebuie sa continue.

Cred ca imediat dupa momentul votului nu mai trebuie sa vorbim de acea incredere, trebuie sa vorbim de asteptarile pe care oamenii le au de la noi, la asteptarile care trebuie sa continue in proiecte economice si de coeziune sociala.

Sunt foarte multe lucruri de facut si eu sper ca dupa acest moment, dupa aceste zile care au fost poate cele mai incarcate de mesaje, de emotie din USL sa avem capacitatea sa putem sa continuam proiectele pe care le-am inceput impreuna, proiectele pe care le-am inceput pentru categoriile defavorizate, pentru mediul de afaceri, pentru tinerii din Romania si sa speram ca impreuna putem sa dam acea incredere pentru a continua tot ce este bun in progresul Romaniei'', a afirmat Daniel Constantin, la Conventia Nationala de Alegeri a Tineretului National Liberal.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Antonescu stenograme PNL Nicolaescu, #Antonescu scandal Rosca Stanescu , #USL