USL a decis - fara activitate in Parlament pana la alegeri, dar isi pastreaza mandatul

Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 16:32
2626 citiri
USL a decis - fara activitate in Parlament pana la alegeri, dar isi pastreaza mandatul
Foto: Romania TV

Crin Antonescu, liderul Partidului National Liberal, a anuntat luni ca parlamentarii USL intra in greva, urmand sa nu mai participe la dezbateri si la vot, decat daca este vorba despre "situatii de maxima importanta", cum ar fi alegerile anticipate, motiuni de cenzura, suspendarea presedintelui sau modificarea legislatiei electorale.

"Parlamentarii USL, fara exceptie, se retrag din actuala formula uzuala a parlamentului, in toate formele ei pastrandu-si in acelasi timp mandatul si dreptul de vot pe care sa il activeze in situatii de maxima importanta cum ar fi decizii sau hotarari de legi privind la alegeri anticipate, motiuni de cenzura, suspendarea presedintelui sau modificarea legislatiei electorale, chestiuni de maxim interes general si care pot sa vina sa ofere solutii crizei politice in care Romania se afla de buna vreme", a spus Crin Antonescu.

Antonescu a explicat ca, desi parlamentarii Uniunii Social-Liberale se retrag din plen, acestia isi pastreaza dreptul de vot "din motive politice" si ca mutarea serveste intereselor alegatorilor.

Antonescu anunta greva parlamentara: Nu mai mergem la vot pana la alegeri

"USL isi intemeiaza protestul pe atitudinea de pana acum si din ultimele zile ale puterii, care nu doreste sa ia act de caracterul masiv al nemultumirii publice nu doreste sa dialogheze in cautarea unei solutii politice, incearca sa traga de timp si sa pacaleasca inca odata alegatoriii romani si sa mituieasca inca o data alegatorii romani", a spus Crin Antonescu, intr-o conferinta de presa.

PSD a decis sa propuna intrarea in greva parlamentara a USL

Principalul partid de Opozitie, un partid extremist

Liderul PSD, Victor Ponta, a precizat ca USL "trebuie sa se pregateasca serios pentru guvernare" si ca Uniunea si-a luat un angajament in fata partenerilor din Uniunea Europeana sa "corecteze" derapajele de la democratie ale fostei puteri.

"Ne dorim alegeri anticipate pentru Romania, alegerile vor avea loc in cel mai rau caz in noiembrie", a spus Victor Ponta, adugand ca exista o temere ca principalul partid de Opozitie dupa alegeri sa fie "un partid extremist, antieuropean".

Liderii USL vor avea luni o intalnire cu delegatia Fondului Monetar International, a adaugat Ponta, care sustine ca USL are obiectivul de a asigura stabilitatea economica a tarii, dupa alegeri.

Anuntul privind greva parlamentarilor Opozitiei a fost facut luni, intr-o conferinta de presa, de catre liderii formatiunilor din USL (PNL, PSD si PC), iar decizia a fost luata in forurile de conducere.

Votul in Biroul Politic al PNL privind greva parlamentarilor a fost unul foarte strans, cu 32 de membri pronuntandu-se "pentru" si 28 "impotriva".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Crin Antonescu, #Antonescu USL, #greva parlamentari, #Antonescu parlamentari retrag , #USL