Antonescu, atac dur la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Vineri, 04 Octombrie 2013, ora 12:38
9800 citiri
Antonescu, atac dur la Ponta si la Basescu: E inacceptabil ce au facut in cazul procurorului Papici

Presedintele PNL, Crin Antonescu a apreciat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca este "inacceptabil" modul in care "seful Executivului a vorbit in numele procurorului general, a explicat de ce a fost schimbat Papici, cum era basist, cum a facut dosare politice si cum domniile lor - nu stiu exact cine - nu mai tin basisti in functie".

"Este inacceptabil. Prim-ministrul, prin atributiile constitutionale nu poate da explicatii si indicatii procurorului general", a declarat Crin Antonescu.

Seful Senatului a mai calificat si telefonul dat de Traian Basescu procurorului general drept "inaccepatbil".

"Seful statului nu se lasa mai prejos si intervine foarte apasat intr-un stil caracteristic si acuza interventia primului ministru si tine sa ne informeze ca l-a sunat pe procurorul general si i-a spus 'nu e bine, domnule procuror general'. La fel de inacceptabil. Suntem in fata a doua mesaje la fel de grave", a subliniat Crin Antonescu.

De asemenea, in cazul partenerului sau de Uniune inca mai spera ca a fost vorba despre o greseala, in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu Antonescu spune ca a fost vorba despre ceva intentionat.

Basescu: Analizez sa denunt pactul de coabitare. Ponta s-a bagat cu bocancii in justitie

"Nu stiu daca in ceea ce-l priveste pe domnul Victor Ponta aceasta a fost intentia sa. Cu siguranta, in ceea ce-l priveste pe Basescu asta a fost intentia sa. Stie ce si de ce spune.

Chiar daca in cazul primului-mministru pastrez speranta ca a fost doar o greseala, intentia generala pe care aceste doua mesaje o transmit este cea a unor mesaje de forta, pe deasupra legii, pe deasupra cetatenilor, care vor sa spuna: 'Eu controlez in aceasta zona mai mult' sau 'eu controlez inca in aceasta zona' - in cazul presedintelui", a adaugat liderul national-liberalilor.

De asemenea, presedintele Senatului a subliniat ca principalul beneficiar al unei justitii oneste trebuie sa fie cetateanul roman, din banii caruia se platesc salariile magistratilor.

"Cel care prin drepturile sale constitutionale trebuie sa fie servit corect si eficient de catre justitia romana este cetateanul roman. Atunci cand vorbim de justitie uitam de acest unic beneficiar care este cetateanul. Uitam de acest lucru. O face de ani de zile presedintele, de ca si cum Parchetele ar trebui sa serveasca grupurile de oameni politici. Daca vrem sa vorbim de sanatatea justitiei, trebuie sa intelegem ca nu partidele trebuie sa fie servite, ci cetatenii, care platesc banii din care se acorda salarii considerabile magistratilor", a continuat Crin Antonescu.

Antonescu: Cine inainteaza propuneri legislative fara girul partidului sau calomniaza pleaca

De asemenea, Antonescu a adaugat ca planul sa de viitor "nu este sa nu se supere Voiculescu sau Ponta", la fel cum nu nu este legat nici de Traian Basescu.

Mai mult, liderul PNL a spus ca faptul ca presedintele i-a dat telefon unui procuror poate fi interpretat "numai in cheie comica" un motiv de suspendare, adaugand ca sunt oameni si ca se pot suna oricand.

Crin Antonescu a mai spus si ca lui nu i se pot aduce acuzatii ca a incercat sa influenteze cumva justitia.

"Niciodata insa mu am incercat sa promovez un procuror, sa influentez schimbarea unui procuror, niciodata direct sau iundirect nu am incercat sa intru in legatura cu un procuror. De aceea s-a ratat un moment si am ajuns astazi sa riscam sa vedem astfel de mesaje ce sunt profund nedemocratice. O justitie independenta nu este impartita pe parcele de influenta, este reprezentata de oameni care au puterea de a-si arata independenta. (...) De ce nu avem un procuror general care sa iasa si sa spuna 'acesta este punctul meu de vedere ca sef al unei justititii independente? Avem un presedinte care iese si ne spune voit 'eu controlez inca, butoanele sunt la mine'", a mai spus liderul PNL.

Cu cateva zile in urma, Crin Antonescu declara ca nu va mai tolera declaratii necuviincioase din partea colegilor si ca cine va calomnia va pleca. "Vom avea o atitudine intrasingenta si fata de declaratii pe care alti colegi le fac. Trebuie sa avem declaratii cuviincioase si nu putem sa ne permitem declararii calomnioase, iar cel care o va mai face nu va mai fi coleg cu noi", a declarat, marti, liderul liberalilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu atac Ponta, #Antonescu justitie atac Ponta , #Victor Ponta