Antonescu: Mentinerea cotei unice e singurul beneficiu dupa discutiile cu FMI

Luni, 04 Noiembrie 2013, ora 20:20
2926 citiri
Antonescu: Mentinerea cotei unice e singurul beneficiu dupa discutiile cu FMI
Foto: Romania TV

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat luni declaratiile prim-ministrului Victor Ponta, care a anuntat cresterea salariului minim, indexarea pensiilor, dar si reducerea CAS si mentinerea cotei unice.

Liderul liberal a tinut sa explice ca prima preocupare a Guvernului si a Ministerului Finantelor a fost aceea a mentinerii cotei unice la acelasi nivel, care, impreuna cu scaderea CAS, reprezinta o stimulare a mediului de afaceri.

"Pentru mediul de afaceri, singurul beneficiu este mentinerea cotei unice. Este o performanta guvernamentala. Faptul ca s-a mentinut cota unica este o performanta", a declarat Crin Antonescu, luni seara.

Acesta a adaugat ca, impreuna cu premierul Victor Ponta si cu ministrul Finantelor Daniel Chitoiu, ar fi vrut ca masura reducerii CAS sa fie implementata imediat, sustinand ca existau solutii pentru reducerea cu 3 la suta a acesteia, insa reprezentantii FMI nu ar fi fost de acord.

"Reducerea CAS nu era doar un obiectiv PNL, ci al intregului Guvern, este un obiectiv pentru care PNL a insistat foarte mult", a spus liderul liberal.

In ce priveste accizele la combustibili, presedintele PNL a spus ca acestea "nu sunt impozite", recunoscand insa ca "sunt o impovarare a cosului zilnic".

"Nu e vorba de o marire de taxe, deci ceva care sa blocheze dezvoltarea economica. Marirea de accize va avea si consecinte in sensul dezvoltarii - drumuri regionale si autostrazi", a sustinut Crin Antonescu.

Presedintele PNL a vrut sa sublinieze si importanta cresterilor salariilor si a pensiilor si a precizat ca "cresterea salariilor este un beneficiu pentru romani, nu pentru turci", asa cum "indexarea pensiilor este un beneficiu pentru pensionarii romani, nu pentru cei australieni".

Ponta, dupa discutiile cu FMI: Crestem salariul minim, scadem CAS-ul si marim accizele

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca se va lua in calcul cresterea salariului minim, la 850 de lei, de la 1 ianuarie, si la 900 de lei, de la 1 iulie 2014. Printre masurile anuntate de prim-ministru s-au mai numarat si impozitarea unor constructii speciale, cresterea cu 25 la suta a redeventelor pe resurse naturale, cu exceptia petrolului si gazelor, dar si indexarea pensiilor cu 3,76 la suta si scaderea CAS cu 5 la suta, din iulie 2014.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Crin Antonescu crestere salarii, #Crin Antonescu cota unica, #Crin Antonescu scadere CAS, #Crin Antonescu accize, #Victor Ponta crestere salarii, #Victor Ponta accize , #Victor Ponta
Comentarii