Antonescu, despre "pactul de la Cotroceni": Minciuni pesediste, Constantin e valetul lui Ponta

Luni, 14 Iulie 2014, ora 12:19
4774 citiri
Antonescu, despre "pactul de la Cotroceni": Minciuni pesediste, Constantin e valetul lui Ponta

Fostul lider PNL Crin Antonescu vorbeste despre pactul de coabitare semnat la Cotroceni intre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta, spunand ca sunt minciuni afirmatiile ca ar fi fost implicat in redactarea acestui document.

Comentand informatiile despre pactul de coabitare potrivit carora ar fi consultat trei zile documentul si ar mai fi pus sau scos cate un rand din el, Crin Antonescu a precizat: "Este o minciuna sfruntata, una din lungul sir de minciuni pesediste".

"Eu nu am consultat si cu atat mai putin nu am lucrat, modificat ceva pe un document a carui existenta sau a carui necesitate mai bine zis am negat-o in permanenta, inclusiv in cursul intalnirii avute la Cotroceni. Nu am fost niciodata de acord cu acest document, cred ca nu l-am citit niciodata de la cap la coada cu atentie, l-am rasfoit, ca sa zic asa...", a spus fostul lider liberal, intr-un interviu pentru Gandul.info.

Acesta a subliniat ca i-a spus lui Victor Ponta ca nu este nevoie sa fie semnat un pact de coabitare cu Traian Basescu si ca acest lucru "este aberant". De asemenea, fostul presedinte PNL spune ca Ponta si PSD au facut compromisuri cu Traian Basescu.

Constantin: L-am vazut pe Antonescu, facea corecturi, cu pixul, pe pactul de coabitare

"Vorbea, spre exemplu, de o anumita forma a Legii sanatatii (...). Ca o lege nu poate face obiectul unei negocieri intre Parlament, Guvern si presedinte. Ca o lege este atributul Legislativului sau intr-o anumita forma al Guvernului si ca presedintele nu are nici o treaba cu asta.

Acestea sunt minciuni pesediste care incearca sa prezinte un Victor Ponta si un PSD mari anti-basisti, dar care au facut toate aceste compromisuri. O minciuna este ca eu m-am inteles cu domnul Ponta asupra propunerilor de procurori. Domnul Ponta s-a inteles cu domnul Basescu, nu cu mine, care am fost impotriva acestei formule, care doream o formula cu oameni noi, o sustineam pe Mona Pivniceru la Ministerul Justitiei, care lucra dupa regulile stabilite de Comisia Europeana la o asemenea formula", a mai afirmat Crin Antonescu.

Acesta ii acuza de minciuna pe Liviu Dragnea si Daniel Constantin, despre care premierul spune ca ii are martori referitor la discutiile pe marginea pactului de coabitare.

"La povestea cu pactul de coabitare, domnul Constantin nici nu a fost implicat, la povestea cu procurorii nici atat. (...) Domnul Constantin putea sa stie ce urmeaza, domnul Ponta putea sa-l informeze. Il pune astazi sa declare una sau alta, domnul Constantin este un valet al premierului, nu este vreo persoana care sa poata depuna marturie in ceva. Nu are rost sa discutam despre numarul martorilor domnului Ponta", continua fostul presedinte al PNL.

Despre suspendarea din 2012: Am participat la actiune, imi asum

Crin Antonescu a vorbit si despre suspendarea presedintelui din vara anului 2012, subliniind ca, desi a participat la ea, nu a initiat-o.

"Am participat la actiunea de suspendare, imi asum aceasta participare si aceasta conducere chiar a actiunii, ceea ce spun de atunci si o voi mai spune totdeauna daca este nevoie este ca toate acele actiuni nu au fost nicidecum o lovitura de stat si s-au petrecut in cadrele constitutionale. Cu greseli, cu erori, cu precipitari, dar in cadrele constitutionale. (...) Nu eu am fost initiatorul actiunii de suspendare, dar am participat la ea si mi-o asum in intregime", a spus fostul presedinte al Senatului.

Antonescu ii raspunde lui Basescu: De ce nu a fost lovitura de stat in vara lui 2012 (Video)

In schimb, acesta a recunoscut ca decizia actiunii de suspendare a presedintelui a fost una comuna, "precipitata de anumite tensiuni intre presedinte si premier": "Daca stiti cine era premier si presedinte la vremea respectiva aveti raspunsul".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antonescu pact coabitare, #Antonescu Ponta pact Basescu, #Ponta pact coabitare Basescu, #Antonescu suspendare Basescu, #Antonescu minciuni pact coabitare , #Victor Ponta