Antonescu i-a dat lui Ponta cu UE in cap (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 20:15
8443 citiri
Antonescu i-a dat lui Ponta cu UE in cap (Opinii)
Foto: stiritimisoara.ro

Crin Antonescu a dat glas frustrarilor adunate in timp, in urma prostiilor facute de premierul Victor Ponta. Dupa smetiile aplicate liderului PSD la Antena 3, Antonescu lasa mai mult decat senzatia ca orologiu lui Ponta ticaie tot mai apasat.

Evident, ceasul bate tot mai greu pentru Crin Antonescu insusi care a inteles de ceva vreme foarte bine ca, daca nu prinde cat mai repede cu putinta drumul spre Cotroceni, sansele ii scad proportional cu timpul trecut pana in 2014.

Insa temerea cea mai mare a lui Crin Antonescu, si e normal sa fie asa, este ca dupa alegerile din 9 decembrie - indiferent daca USL va ajunge sau nu la guvernare - intelegerea dintre liberali si pesedisti se va destrama. Iar odata cu ea, va cadea si probabilitatea destul de crescuta ca Antonescu sa prinda in timpul vietii sale Cotroceniul. Nici aceasta ipoteza nu e tocmai fara sens, din moment ce e usor sa ne imaginam cat de multe voci exista in PSD care nu se impaca foarte usor cu ideea de a nu avea candidat propriu la alegerile prezidentiale din 2014.

Si asa, stiind toate riscurile trecerii timpului fara ca Traian Basescu sa fie suspendat si trimis acasa de la Cotroceni, Crin Antonescu devine tot mai nervos. Iar cand mai si vede ca Victor Ponta face gafe dupa greseli si erori dupa prostii, isi pierde rabdarea si da cu Ponta de pamant si cu UE de Ponta. "Eu incerc sa-l ajut pe dl. Ponta, ca e intr-o situatie grea, prim-ministru al acestei tari acum. Nu vreau sa-i ingreunez viata, dar nu pot intelege", a spus Crin Antonescu, la Antena 3, facand introducerea unui atac mai verticalizat asupra premierului decat a fost vreodata.

Dupa ce l-a urecheat si el pe Ponta ca, dupa ce s-a autodenuntat la Parchet ca a votat si el la referendum, s-a gasit sa o trimita la Bruxelles pe Kovesi, nu el direct, ci Guvernul sau, Antonescu revine cu lovitura cea mai grea pe care putea cineva sa i-o aplice. Ponta a fost speriat de faptul ca pana si aliatii sai traditionali, socialistii europeni, l-au lasat singur cand i-a fost mai greu, iar frica asta sta acum la baza prostiilor pe care premierul le-ar executa pe banda rulanta, a cotinuat linistit Antonescu, explicandu-si comportamentul de gafeor al prim-ministrului.

Sa lasam deoparte faptul ca, luat de valul destainuirilor acuzatoare, Crin Antonescu a ajuns sa spuna, din nou, despre birocratii europeni ca "duc Europa de rapa". Probabil incerca sa-i gaseasca, tot el, o scuza faptului ca premierul a ajuns sa fie atat de zdruncinat de reactia liderilor UE. Insa lovitura cea mai bine plasata si cea mai dureroasa a lui Crin Antonescu a fost data exact in punctul cel mai slab al lui Victor Ponta:

"Basescu nu are cum sa nu-l desemneze premier pe Victor Ponta, decat daca reuseste sa creeze o bresa fie in interiorul USL, fie in interiorul PSD, fie - desi sansele sunt infime, de incercat incearca demult - in PNL. Daca Victor Ponta crede ca dl. Barroso sau altii pot avea o influenta in aceasta privinta, cred ca se insala. Cei care decid sunt cetatenii Romaniei" - Crin Antonescu.

Aici se joaca totul pentru Victor Ponta. A fi sau a nu mai fi premier si dupa 9 decembrie. Antonescu stie ca inainte sa ajunga el presedinte, mai mult isi doreste Ponta sa ramana prim ministru si dupa alegerile parlamentare. Iar aceasta e un lucru pe care, intr-adevar, il decid in cea mai mare masura romanii, nu Basescu si nici Barroso. Ba, daca se va opune numirii lui Ponta (in conditiile in care USL ia peste 50%), Basescu poate ajunge din nou in fata plutonului de suspendare din Parlament. Adica, exact acolo unde il vrea si Crin Antonescu.

Crin Antonescu ii aminteste lui Ponta ca ori castiga impreuna tot, ori pot ajunge in situatia in care sa piarda si ceea ce credeau ca au castigat. O constatare, una peste alta, nu foarte departe de adevar. Si, mai ales, de ceea ce este foarte probabil sa se intample pe 9 decembrie, daca USL se pierde cu firea si uita de principalul sau stapan si cererile pe care a promis ca i le respecta daca ajunge la Putere: poporul.

Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Înțepături între candidații Alianței PSD-PNL. Burduja o șicanează pe Firea: "Dacă era o alternativă pentru Primăria Capitalei, nu m-aș fi înscris în cursă"
Candidat PNL la funcţia de primar al Capitalei, Sebastian Burduja, susține că s-a înscris într-o cursă electorală "strânsă", în care toți cei "patru candidaţi cu şanse", iar voturile...
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
Ce urmărește Ciolacu prin restrângerea atribuțiilor primarului Capitalei. Anticipează un eșec de proporții? „O dezavuare subtilă a doamnei Firea”
A mai rămas aproximativ o luna și o săptămână până la alegerile locale, iar PSD de-abia a lansat-o în cursa pentru Capitală pe Gabriela Firea. Social-democrații sunt conștienți că...
#Crin Antonescu atac Victor Ponta, #Ponta premier Antonescu poresedinte USL, #Ponta Basescu Barroso Antonescu , #Victor Ponta
Comentarii
Poza SC USL Felix SRL
SC USL Felix SRL
rank 1
Antonescu i-a dat lui Ponta UE. În zona capului, fireste!