Antonescu lui Ponta, dupa ce a intrerupt un jurnalist: Aveti apucaturi de procuror

Luni, 11 Noiembrie 2013, ora 16:28
2271 citiri
Antonescu lui Ponta, dupa ce a intrerupt un jurnalist: Aveti apucaturi de procuror
Foto: Arhiva

Crin Antonescu a i-a dat replica lui Victor Ponta care l-a atentionat, intr-o emisiune difuzata duminica seara, sa "vorbeasca frumos". Liderul PNL a declarat ca vorbeste asa cum stie el, fara dorinta de a jigni pe cineva. Mai mult, presedintele Senatului a sustinut ca daca toti ar vorbi ca el ar fi foarte bine si s-ar intelege.

Antonescu a fost intrebat daca isi propune sa vorbeasca frumos pentru a nu deranja simpatizantii PSD, conform recomandarii lui Victor Pontam, scrie Mediafax.

"Eu de vorbit, stiti cum era o vorba, in meserii din astea de ale noastre, care nu-ti mai lasa ragazul, tihna, ca sa mai cresti spiritual, iti vine la un moment dat sa spui 'dom'le, eu cartile mi le-am citit, filmele mi le-am vazut, vorbele mi le-am vorbit'. Eu vorbesc asa cum stiu eu sa vorbesc, nu am niciun fel dorinta vreodata de a jigni pe cineva. Daca mi s-a intamplat, nu cu domnii din PSD mi s-a intamplat vreodata, dar s-a mai intamplat, ca te mai ia gura pe dinainte, nu cu dansii insa, mi-am cerut scuze.

Eu cred ca, daca toti ar vorbi cum vorbesc eu, ar fi foarte bine si ne-am intelege. Imi propun alte lucruri de vorbit, propun sa vorbesc frumos cu toata lumea, iar dumneavoastra nu ma mai speriati, ca uitati-va cate temeri are si primul ministru si le impartasesc si eu. Sunt temeri serioase, nu ne mai speriati cu chestii din astea, ca abia stam, saracii de noi", a replicat liderul PNL.

"Eu nu practic nicio opozitie din cadrul puterii"

Ulterior, Antonescu a fost intrebat cum vede afirmatiile premierului Victor Ponta care ar fi sustinut ca este dezamagit de faptul ca are un discurs critic de la putere, ca si cum ar fi in opozitie.

"Nu-l lua in serios, ca nu spune adevarul. Am zis eu ca sunt dezamagit de Crin Antonescu?", a intervenit Ponta.

Crin Antonescu s-a aratat curios de intrebarea jurnalistului.

"Va rog frumos, lasati martorul. Dumneavoastra aveti apucaturi de procuror si eu de judecator. Lasati martorul sa vorbeasca", a spus liderului PNL.

Premierul a mai aruncat o replica glumeata catre presa.

"Aici, de fata cu mine? Stai si tu sa plec si sa-i spui smecheria asta", i s-a adresat premierul jurnalistului.

Ce il recomanda pe Antonescu pentru Cotroceni si de ce Ponta nu va fi presedinte - Sociolog

Ca sa incheie schimbul de replici, Crin Antonescu a tinut sa clarifice lucrurile.

"Deci, daca e vorba de o declaratie a domnului Ponta, il intrebati pe domnul Ponta, pe mine ma intrebati de declaratii de ale mele", a spus libralul.

Jurnalistul a clarificat faptul ca in intrebarea sa era vorba despre declaratia premierului prin care reclama o opozitie din cadrul puterii din partea liderului PNL.

"Nu, eu nu practic nicio opozitie din cadrul puterii si cred ca acest lucru e clar", a replicat Antonescu.

"Asta-i culmea, cu mine de fata sa zica", a mai completat Ponta la finalul conferintei de presa, in timp ce se ridica de pe scaun.

Intr-o declaratie facuta vineri seara, Victor Ponta spunea: "Toti colegii mei care au intervenit au raspuns la declaratiile domnului presedinte Antonescu si, dupa cum stiti foarte bine, eu niciodata nu am vorbit si nu voi vorbi niciodata in public ceva de rau despre domnul Antonescu, fara sa ascund faptul ca ma deranjeaza ca domnia sa sta la putere dar se comporta ca si cand ar fi in opozitie. Dar cred ca lucrul asta nu l-a mai facut in ultima perioada, apreciez aceasta reschimbare de atitudine si sper sa fie constanta", spunea Ponta.

Ponta, avertisment pentru Antonescu: Daca vrea sa fie presedinte, trebuie sa vorbeasca frumos cu PSD (Video)

De asemenea, premierul a declarat duminica seara ca, daca vrea sa fie presedinte, Crin Antonescu trebuie sa vorbeasca frumos.

Prim-ministrul a fost intrebat, la Antena 3, daca Antonescu nu va avea probleme in a fi ales presedinte daca liderii locali ai PSD "ridica piciorul de pe pedala de acceleratie" anul viitor si nu se implica in campania pentru alegerile prezidentiale.

"Daca Crin va continua sa vorbeasca de rau de PSD, probabil ca se va intampla lucrul asta. Eu sper ca nu o faca", a raspuns premierul.

Liderul PSD a mai spus ca daca Antonescu vrea sa fie presedintele tuturor romanilor, trebuie sa "vorbeasca frumos" cu toti si sa vada exact ce doresc simpatizantii PSD, ca si cei ai UDMR, PNL, PP-DD sau altor partide ori cei care nu sustin niciun partid.

"Vreau un presedinte care sa-i reprezinte pe toti. Sigur, in primul rand pe pesedisti, ca eu sunt presedintele PSD", a completat liderul PSD.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Antonescu Ponta contre USL, #Antonescu Ponta opozitie putere, #Antonescu replica Ponta vorbesc , #Victor Ponta