Antonescu: Basescu isi bate joc de partenerul meu politic. Am mai putina incredere in Ponta

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 22:30
4514 citiri
Antonescu: Basescu isi bate joc de partenerul meu politic. Am mai putina incredere in Ponta
Foto: Antena3

Presedintele PNL Crin Antonescu s-a aratat deranjat, luni seara, intr-o emisiune televizata, de faptul ca Traian Basescu "isi bate joc de partenerul sau politic", premierul Victor Ponta.

"Unii gresesc cand spun ca sunt un om orgolios, ca vreau sa ajung cum o fi presedintele Romaniei. Nu, gresesc! Stiti unde sunt eu un om orgolios? Sa il vad pe Traian Basescu ca in ultima sa aparitie, bucuros, autoritar, sigur pe sine, batandu-si joc de partenerul meu si spunand ca a fost decizia lui Ponta sa o puna pe Kovesi", a precizat presedintele PNL, adaugand ca "presedintele tolerat al unei Romanii in genunchi" nu este interesat sa fie.

De asemenea, legat de relatia sa cu Victor Ponta, Antonescu a spus ca este deranjat ca premierul a inceput sa priveasca lucrurile "in termenii lui Basescu", termeni care "schimba istoria".

"E mai usor sa nu pui in functie un om al lui Traian Basescu si in a constata cu tristete ca dincolo de intamplarile de zilele asta - numirea procurorilor-, dincolo de asta exista ceva care pe mine si nu cred ca numai pe mine ma deranjeaza pentru ca nu cred ca mai exista nicio circumstanta atenuanta. S-a schimbat istoria.

O spun deschis, ma deranjeaza ca premierul Ponta, partenerul meu politic, se refera la referendum in termenii lui Basescu. Spune ca 'n-au venit destui oameni'. Uitam ca oamenii au venit multi. Nu au venit niciodata atat de multi. Daca facem uitat faptul esential ca o erata aparuta in conditiile in care a aparaut a facut ca aceasta Curte Constitutionala sa schimbe ilegal punctul de referinta de la referendum, inseamna ca falsificam istoria si povestim istoria asa cum a facut Traian Basescu", a explicat Antonescu, spunand ca nu se poate afirma ca Laura Codruta Kovesi a fost "un conducator de Parchet General caruia nu i se poate reprosa nimic".

Totodata, desi a spus ca nu poate minti si ca nu poate spune ca are aceeasi incredere in Victor Ponta ca la inceput, Antonescu a tinut sa precizeze ca Uniunea Social-Liberal va merge mai departe.

"Eu cred in continuare in USL si in sensul acesta. Daca spun ca mai cred in sansele USL, cred si in sansele lui Victor Ponta. Nu face nimeni confuzii in legatura cu mandatul si cu misiunea USL. Misiunea USL este de a termina cu Traian Basescu (...) E o relatie politica in care ne straduim sa mergem inainte si deocamndata am speranta ca vom reusi, pentru ca avem lucruri de facut", si-a exprimat presedintele PNL viziunea.

In ceea ce priveste decizia lui Victor Ponta de numire a Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, Antonescu a spus ca premierul l-a informat in legatura cu acest lucru dinainte si ca nu l-a mintit, dar nici nu i-a cerut parerea.

"Stiam cu zile bune inainte ca acest lucru sa devina oficial. Discutia lasa sa intelegem ca acest lucru e posibil. Premierul m-a informat, dar nu m-a consultat. De informat, m-a informat, dar nu m-a consultat, iar asta ma ingrijoreaza. Ma ingrijoreaza pentru domnul Ponta (...) Nu cred ca domnul Ponta m-a mintit", a declarat presedintele PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Traian Basescu bataie joc Ponta, #Crin Antonescu USL Ponta, #Ponta schimbat istoria Basescu , #Victor Ponta