Antonescu: Nu il lucram pe Ponta sa ii ia Iohannis locul

Joi, 21 Februarie 2013, ora 22:42
3229 citiri
Antonescu: Nu il lucram pe Ponta sa ii ia Iohannis locul

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a asigurat joi seara, cu o zi inainte de Congresul Extraordinar al partidului, ca liberalii "nu il lucreaza pe Victor Ponta" si nu intentioneaza sa il puna premier in locul sau pe Klaus Iohannis.

Antonescu a povestit, la Antena 3, despre negocierile cu edilul Sibiului si a enumerat motivele care l-au indemnat sa il invite pe Iohannis in PNL.

"Tratativele au fost asa cum il vedeti pe Klaus Iohannis: simple, clare, concrete. Am evocat ieri proiectul Iohannis spunand nu doar ca a fost unul din cele mai importante, ci si cele mai dragi la care am lucrat.

Antonescu: Chiliman isi bate joc zilnic de PNL, dupa congres tradatorii si circarii pleaca

Noi, la acel moment (in 2009 - n.red.), doream ca domnul Iohannis sa fie premier, dar nu s-a translatat in prezent. Nu il lucram pe Ponta sa ii ia Iohannis locul. Proiectul Iohannis inseamna, simbolic, ca oameni de asemenea anvergura, si nu sunt multi, sa vina in politica", a adaugat Antonescu.

Potrivit liderului PNL, politica din Romania, asa cum este ea, "cu toate bolile ei", are nevoie imperioasa de astfel de oameni".

"Nu de toti, nu toate elitele dintr-o societate pot veni in politica. Oferta, invitatia pentru domnul Iohannis era veche, ea a fost innoita acum fara promisiuni, fara conditii, fara negocieri. I-am spus din nou ca, in ciuda scorului foarte mare pe care alianta noastra il are, in continuare este un loc mare in politica de performanta pentru astfel de oameni.

De aceasta data, la o invitatie simpla, a dat un raspuns prompt, rapid, in plus sau minus o saptamana, deci foarte repede, lucru de admirat la un ardelean", a mai spus co-presedintele USL.

Iohannis, bun de premier si presedinte, dar nu de ministru de Externe

Antonescu a reiterat ca Iohannis este potrivit pentru cele mai inalte functii in stat, precum cele de premier sau chiar de presedinte, insa a precizat ca nu la fel de bine i s-ar potrivi si o functie de ministru de Externe.

Tariceanu, atac la Antonescu: In PNL domneste o stare de somnolenta democratica

"Aprecierea mea pentru Klaus Iohannis nu inseamna ca il consider bun la orice. Daca sunt sigur ca domnul Iohannis ar putea fi un foarte bun premier, presedinte, un bun ministru al Dezvoltarii, un ministru de Interne, insa nu sunt sigur ca ar fi un bun ministru de Externe. Nu trebuie insa sa ii cautam o intrebuintare guvernamentala, are nevoie de o perioada de acomodare in politica de varf.

Cand va fi momentul, domnul Iohannis ne va spune ce rol i se potriveste. Insa, fara indoiala, nu trebuie sa fie ministru de Externe pentru a avea o discutie privilegiata in Germania", a completat liderul liberal.

Planurile lui Antonescu

Liderul liberal a facut si o schema a strategiei politice pe termen mediu, pe care urmeaza sa o prezinta pe scena Congresului de vineri.

"Ca toate angajamentele pe care PNL le-a luat impreuna cu partenerii nostri din PSD si PC sub alianta USL in fata tuturor romanilor sa fie indeplinite. In sensul acesta, venirea lui Klaus Iohannis nu schimba cu nimic angajamentul PNL. Fara nicio indoiala, Ponta va fi premierul USL, sustinut de PNL pana la capatul acestui angajament", a mentionat Antonescu.

Un alt punct in planurile lui Antonescu ar fi, potrivit lui, "ca in aceasta actiune comuna sa ne achitam cat mai bine fata de cetateni. In acest sens, un om de valoare in plus in USL e un castig. Iohannis poate sa aiba, numai un exemplu va dau, o contributie consistenta la ceea ce inseamna regionalizarea".

"U alt plan al meu este de a duce pana la capat eforul USL de a schimba Romania, in sensul de face din Romania o tara normala. Faptul ca noi avem majoritatea nu a adus total Romania la normal. La o caruta care merge razna s-a schimbat birjarul, dar nu ma multumeste. In sensul acesta proiectul de a castiga presedintia Romaniei este unul important. Klaus Iohannis, chiar daca nu este candidatul la prezidentiale, poate sa contribuie la campanie", a completat Crin Antonescu.

Orban, un critic. Chiliman, un tradator

Liderul PNL a vorbit si despre tensiunile din PNL si acuzatiie pe care i le aduce aripa Tariceanu-Orban-Chiliman.

"Asa cum ati putut observa, pana la urma trei oameni, fiecare cu nuantele lui. Ludovic Orban este un critic al meu, Andrei Chiliman e un detractor, un calomniator al meu si al PNL. Reluand tema ca PNL, PSD si PC au semnat un document cu sindicatul domnului Dogaru, prin care se angajeaza sa desfiinteaza statul de drept, aduce prejudicii partidului.

Antonescu, rabufnire nervoasa la adresa jurnalistilor: Nesimtiti!

Aceasta minciuna Chiliman o reia si este o mizerie si o tradare fata de PNL. Eu nu am ce cometez, uneori cifrele spun mai mut decat cuvintele. Astazi am avut Delegatia Permanenta si am avut 192 de voturi intr-o parte si cinci in alta la articolul cheie pe statut si 194 de voturi pentru si unul impotriva pe statut. A fost votul domnului Tariceanu, pentru ca Orban si Chiliman nu au avut rabdare si au plecat. Pai avand in vedere scorul, nu se poate vorbi de doua tabere. Acesti oameni au parcurs o stagiune de spectacole in presa basista in fiecare zi. Eu in aceasta perioada m-am ocupat cu altceva si am reusit sa il conving pe domnul Iohannis sa ni se alature", a conchis Crin Antonescu.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Antonescu Johannis premier, #Antonescu invitat Johannis PNL , #Victor Ponta
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Poza Portocale Strivite
Portocale Strivite
rank 5
Ați face bine să faceți așa cum ziceți..!!! Sunteți singura Șansă