Antonescu: Ponta o sa cada cu o motiune

Sambata, 12 Aprilie 2014, ora 14:28
4052 citiri
Antonescu: Ponta o sa cada cu o motiune
Foto: Realitatea Tv

Presedintele PNL Crin Antonescu a sustinut, sambata, ca Guvernul condus de fostul sau aliat, Victor Ponta, va cadea cu o motiune de cenzura, care ar urma sa fie despusa in luna mai.

"Ponta o sa cada cu o motiune. Incercam sa pastram pacea pascala, asa ca vom depune motiunea de cenzura la inceputul lunii mai. Noi am gandit o motiune pe reducerea CAS si scutirea impozitului pe profitul reinvestit", a sustinut liderul liberalilor, la intalnirea reprezentantilor partidului din regiunea de Nord-Vest.

De asemenea, el a mentionat ca nu mai are incredere in PSD, asa ca cere Guvernului sa introduca reducerea CAS pana la 1 mai, desi premierul Victor Ponta a promis ca o va adopta la 1 iulie.

Crin Antonescu a povestit ca seful Executivului a incercat sa ii pacaleasca pe penelisti si sa nu introduca masura in scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International, insa liberalii au intervenit la timp.

Unificarea fara alianta

Pe de alta parte, Crin Antonescu a afirmat ca tinta pentru alegerile europarlamentare pentru PNL este de cel putin 25%.

"Noi nu am vorbit despre unificarea dreptei, abia am terminat o alianta (USL - n.red.) si nu mai dorim asa ceva. (...) Noi am vorbit despre sansa de a unifica alegatorii non-pesedisti", a completat liderul PNL.

Anterior, vineri, Crin Antonescu a precizat ca "eu l-am adus pe Ponta la putere, eu il dau jos".

Ivan (PSD): Crin Antonescu crede ca poate da jos premieri, la fel ca Traian Basescu

"Astazi, drumul european al Romaniei e pus in pericol de PSD. Domnul Ponta ne spune clar ca mai are doua piedici in calea sa: justitia si presa libera. Lucrurile sunt simple, Traian Basescu si partidele sale sunt suficient de slabe pentru a nu il opri pe domnul Ponta sa puna mana pe putere, PSD sa fie peste tot", a declarat atunci liderul liberalilor.

In replica, purtatorul de cuvant al PSD, Catalin Ivan, a mentionat ca presedintele PNL se dezice total de USL si de votul acordat de romani.

Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER ar vrea candidați comuni cu Alianța Dreapta Unită, la Capitală: "Luăm cu toții decizia matură de a ne așeza cât mai repede la masă"
REPER, partidul condus de fostul premier Dacian Cioloș, anunță că a trimis o invitație la dialog colegilor de la USR, PMP și Forța Dreptei, filialele din București, în vederea găsirii...
#Antonescu motiune Ponta, #Antonescu motiune cenzura , #Victor Ponta