Antonescu: PSD "e pus pe furat". Guvernul Ponta-Ghita imparte bugetul

Joi, 20 Martie 2014, ora 20:30
3813 citiri
Antonescu: PSD "e pus pe furat". Guvernul Ponta-Ghita imparte bugetul
Foto: Evenimentul Zilei

Crin Antonescu sustine ca PSD "e pus pe furat" si ca actualul Guvern nu mai este unul al USL, ci unul "Ponta-Ghita".

Declaratiile au fost facute chiar la postul de televiziune Romania TV, detinut de deputatul PSD Sebastian Ghita.

"Am spus despre PSD ca e pus pe furat exact asa cum PSD si eu insumi am spus despre PDL si regimul Basescu ca furau", adica racolaul oameni de la partidele aflate in Opozitie, a sustinut el.

"Pana si sigle, cate un deputat pe la Dolj, primari cat incape. Cu amenintari, constrangeri, promisiuni, impartirea bugetelor", a mai explicat Crin Antonescu ce a vrut sa spuna atunci cand s-a referit la "furat".

Pe de alta parte insa, liderul PNL a subliniat ca "nu mai avem de a face cu un Guvern USL asa cum l-am facut", ci este "un guvern Ponta-Ghita, care imparte bugetul tarii si fura ce poate pe unde poate".

Intrebat cand s-a apucat de furat PSD, Crin Antonescu a refuzat sa spuna explicit, dar a mentionat: "in momentul in care am constatat acest lucru a fost unul dintre motivele rupturii".

Presedintele PNL a adaugat insa ca pe vremea cand partidul sau era la guvernare a constatat ca "in fiecare proiect apare foarte des domnul Ghita, cineva din partea lui sau din apropierea PSD".

"Si nu e doar atat, sunt foarte multe lucruri care ne despart", a mai spus liderul PNL, adaugand ca nu intelege "de ce se face ca jeleste" Victor Ponta, cata vreme a ramas cu ministerele si cu intreaga guvernare. "De ce sufera atat de mult?", a intrebat acesta ironic.

In context, Crin Antonescu a spus ca PSD ii ademeneste pe primarii liberali ca sa ii dea voturile la europarlamentare si a comentat mailitios ca Victor Ponta "n-ar trebui sa isi bata joc de un om necajit ca domnul Tariceanu", ci sa "faca toate lucrurile care sunt in progrramul nostru de guvernare".

Despre 20 % la europarlamentare

Intrebat daca isi mentine declaratia ca va demisiona din fruntea PNL daca partidul nu obtine 20% la europarlamentare, Crin Antonescu a declarat: "E o veste buna si o veste proasta".

"Vestea buna e ca e batuta in cuie, vestea proasta e ca facem 20%", a adaugat el razand.

Crin Antonescu a continuat pe acelasi ton, spunand ca nu intelege de ce subiectul acesta a devenit unul atat de important si il comenteaza toata lumea, "de la domnul Ciuvica la domnul Blaga si de la domnul Ponta la domnul Tariceanu".

"Nu stiu de ce. Sunt niste adulti care fac pe copiii. Oamenii se bucura", a mai comentat acesta.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antonescu PSD fura, #Antonescu guvern Ponta Ghita, #Antonescu demisie 20 europarlamentare , #Victor Ponta