Antonescu si Ponta discuta despre noii ministri PNL

Luni, 10 Februarie 2014, ora 07:25
1729 citiri
Antonescu si Ponta discuta despre noii ministri PNL

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca se va intalni, luni dimineata, cu premierul Victor Ponta, pentru a discuta despre propunerile de ministri facute la finalul saptamanii trecute de catre liberali.

Victor Ponta va trebui sa spuna daca il accepta pe Klaus Iohannis in functia de ministru de Interne, dar si ca vicepremier, pe Eugen Nicolaescu la Ministerul de Finante, pe Cristian Busoi in functia de ministru al Sanatatii si pe Teodor Atanasiu ministru al Economiei.

Premierul a declarat, sambata, ca venirea lui Klaus Iohannis in Guvern ar fi un mare castig.

Ponta, prima declaratie despre intrarea lui Iohannis in Guvern

"Am vazut propunerile facute de colegii liberali. Sunt oameni de valoare, in frunte cu domnul Iohannis pe care nu doar ca il doresc in Guvern, dar cred ca ar aduce un plus Guvernului. Am o relatie foarte buna cu domnul Iohannis. Ne cunoastem de ceva timp. Cred ca ar fi un mare castig pentru Guvern. Exact, pozitiile, astea sunt lucrurile pe care o sa le discutam la conducerea coalitiei", a declarat Victor Ponta pentru TVR.

Totusi, Ponta nu s-a pronuntat daca accepta ca Iohannis fie si vicepremier. Mai multi lideri social-democrati spun insa ca functia este deja ocupata de Gabriel Oprea.

Sova arunca bomba: Klaus Iohannis nu poate fi vicepremier (Video)

Deputatul PNL Ludovic Orban a declarat, duminica seara, la Digi 24 ca premierul ar putea sa il indeparteze pe Gabriel Oprea din Guvern sau sa ii dea portofoliul Apararii.

"Plecarea lui Oprea ar fi o mare miscare. Poate si Ponta ma asculta - ar face un gest din care ar avea de castigat in planul imaginii", a spus Ludovic Orban. "Vad ca asta il preocupa pe Victor Ponta - sa-l trimita pe Oprea sau sa-l puna la MAPN. Cred ca (Mircea) Dusa nu va tipa foarte tare", a apreciat liberalul.

In schimb, Viorel Hrebenciuc a exclus varianta in care PSD ar renunta la vicepremierul Gabriel Oprea.

"PSD nu are cum sa renunte, este o chestiune negociata. Trebuie sa ne pastram cuvantul, cum l-am pastrat intotdeauna", a declarat Hrebenciuc, precizand ca Iohannis "nu are nevoie de alte functii pentru a-si demonstra prezenta".

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Crin Antonescu Victor Ponta ministri liberali, #Iohannis ministru Interne vicepremier , #Victor Ponta
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Poza sevastian
sevastian
rank 1