Antonescu: Nu e irevocabila decizia de a participa separat la europarlamentare

Luni, 18 Noiembrie 2013, ora 07:27
2022 citiri
Antonescu: Nu e irevocabila decizia de a participa separat la europarlamentare
Foto: Ziua News

Liderii USL Crin Antonescu si Victor Ponta au declarat, duminica seara, ca decizia ca PNL si PSD de a participa separat la europarlamentare nu este irevocabila si au apreciat ca in contextul politic actual se poate lua in calcul o reanalizare a acestei teme.

Co-presedintii USL au facut aceste afirmatii prin telefon, la RTV.

Ei au fost intrebati de un analist politic daca decizia de participare la europarlamentare a PSD si USL este irevocabila, iar cei doi lideri au raspuns negativ.

"Nu este o decizie irevocabila, este o decizie asupra careia am convenit tacit si impotriva careia nu vad motive. Sigur, ca in conditiile in care noi am luat aceasta decizie intr-un moment in care nu era pusa la indoiala nici unitatea USL, nici viitorul acesteia nu era pus la indoiala, ni s-a parut ca suntem suficient de maturi ca lideri, ca formatiuni, si pare in continuare sa ducem o campanie de competitie, nu de omor intre noi, care in timpul asta vom guverna impreuna, care dupa aceea mai avem obiective impreuna, presedintia, guvernarea pana in 2016, in contextul in care ne aflam acum, sigur, poate e o intrebare daca nu trebuie sa ne mai gandim", a spus Antonescu.

Totusi, el a tinut sa sublinieze ca nu candidatura separata la europarlamentare este motiv de ingrijorare in legatura cu viitorul USL.

La randul sau, Victor Ponta a spus ca este perfect de acord cu opinia presedintelui PNL

"Sunt de acord cu tot ce a spus domnul Antonescu, (decizia-n.r.) nu e irevocabila", a spus Ponta.

Cu toate acestea, liderul PSD a subliniat faptul ca sunt si unele elemente de disociere.

"In primul rand, tinand de faptul ca mergem in grupuri parlamentare diferite, noi avem un candidat, Martin Schultz, si nu stiu daca liberalii pot face campanie pentru Martin Schultz. S-ar putea chiar sa luam mai multe voturi separat decat impreuna, insa (decizia-n.r.) nu e irevocabila. Daca la un moment dat vom constata ca este o situatie politica speciala, nu ar fi nicio problema sa ne reunim pe lista", a spus Ponta.

El a mai precizat ca decizia de a participa la alegeri separat s-a bazat pe faptul ca cele doua partide trebuie sa aiba fiecare propria viziune pe problematica europeana si campania electorala trebuie sa aiba teme distincte.

"Daca facem iarasi USL contra Basescu o sa vedeti pe cucu in fiecare seara la 18:30 injurand USL, or alegerile europarlamentare nu sunt despre Traian Basescu, care de altfel va si fi pensionar sau ce va fi pana cand se strange noul Parlament European", a conchis Ponta.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#USL europarlamentare, #PSD PNL europarlamentare , #Victor Ponta