Antonescu: Sunt surprins ca Ponta nu face diferenta dintre dosarele din instanta si cele de la DNA

Luni, 08 Aprilie 2013, ora 23:31
5321 citiri
Antonescu: Sunt surprins ca Ponta nu face diferenta dintre dosarele din instanta si cele de la DNA
Foto: Antena3

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni seara, ca proverbul "Fa-te frate cu dracu' pana treci puntea", folosit de Victor Ponta pentru a justifica propunerea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA, face parte dintre proverbele "fatale" ale poporului roman.

El a fost intrebat, la Antena 3, ce parere are despre afirmatia premierului Victor Ponta prin care justifica propunerea Laurei Codruta Kovesi la sefia DNA.

Prim-ministrul declarase ca a vrut sa infirme impresia creata la nivel european ca USL doreste sa puna mana pe Parchete si uneori "te mai faci frate cu dracu' ca sa treci puntea".

"'Fa-te frate cu dracu' pana treci puntea' si 'Capul ce se pleaca sabia nu-l taie' sunt cele doua proverbe fatale din istoria poporului roman. Sunt fatale. Da, e adevarat ca uneori daca te faci frate cu dracu' treci puntea, dar nu ajungi bine niciodata, indiferent unde te duce puntea aia momentan. E adevarat ca uneori, nu totdeauna, capul ce se pleaca sabia nu-l taie, dar cu aceste proverbe nu poti sa ajungi chiar nicaieri", a sustinut presedintele PNL.

Crin Antonescu s-a aratat surprins ca Victor Ponta, in pofida formarii sale ca specialist in Drept, nu face diferenta intre dosarele din instanta si cele de la DNA, facand referire la acuzatiile aduse lui Dan Voiculescu si Relu Fenechiu.

"Exista ideea ca USL doreste sa puna mana pe Parchete pentru dosarele lui Voiculescu si Fenechiu...fals. Nici Voiculescu, nici Fenechiu nu au dosare la DNA. (...) Regret, sunt chiar surprins ca un profesionist, vorbim acum de procurorul Ponta, face confuzia asta, daca o face. Deci Voiculescu si Fenechiu sunt oameni care au niste dosare in instanta, nu la Parchet. Indiferent cine vine sef la DNA, la Parchetul general, nu mai au dansii treaba", a comentat Antonescu.

De asemenea, Crin Antonescu a sugerat ca, in pofida acuzatiilor aduse de instanta, oameni precum Relu Fenechiu respecta planurile de guvernare ale USL si ca au activitate care le justifica functia.

"Despre anumiti ministri stiu mai mult ce fac. As putea spune despre domnul Relu Fenechiu, despre care se spune ca are un dosar in instanta. Chiar daca are dosar, ceea ce va decide Justitia pana la urma, el are niste planuri, niste actiuni, deci programul USL-ului nu a fost unul fantasmagoric si electoralist", a mai spus Antonescu.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost trimis in judecata in luna iunie 2012, fiind acuzat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata si continuata.

Liberalul este acuzat ca, intre anii 2002 si 2005, ar fi cumparat transformatoare produse in anii '70 de la un bulibasa al rromilor din comuna Grajduri, Dragos Stanescu. Acesta le strangea din toata tara la pret de fier vechi, in timp ce senatorul PNL le-a vopsit si le-a vandut la Electrica Moldova, unde participau si firme ale altui liberal, Cristian Adomnitei.

Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Lovitură pentru Clotilde Armand. Primărița Sectorului 1, trimisă în judecată în ziua în care și-a depus candidatura pentru un nou mandat
Procurorii au anunțat joi, 25 aprilie, trimiterea în judecată a primăriței Sectorului 1, Clotilde Armand, pe care o acuză de ”folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane”. Ea...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#procuror Ponta DNA instanta, #Crin Antonescu procuror ponta, #dosare parlamentari USL , #Victor Ponta