Antonescu: Tin la Ponta cum tin la mine, PNL l-a adoptat

Marti, 21 Mai 2013, ora 23:02
2641 citiri
Antonescu: Tin la Ponta cum tin la mine, PNL l-a adoptat

Liderul PNL Crin Antonescu a vorbit, marti seara, despre criza din USL, mentionand ca ceea ce a declansat scandalul si discutiile privind ruperea Uniunii a fost declaratia senatorului Sorin Rosca Stanescu privind o noua majoritate.

"Atunci cand SRS, cu o oarecare imprudenta, marturiseste bucuria pentru episodul in care un proiect legislativ al sau a construit o alta majoritate, atunci acest lucru a fost perceput de premierul Ponta ca alarmant, in sensul ca ar fi fost inacceptabil ca cineva sa salute formarea unei alte majoritati.

De fapt, SRS saluta micul triumf al Legislativului impotriva unui punct de vedere al Guvernului, nu avem aici o situatie dramatica", a declarat liderul liberal, invitat la Realitatea TV.

Antonescu a subliniat ca nu a fost nicidecum vorba de subrezirea actualei majoritati si tatonarea unei alte formule.

"Asa cum a spus, subiectul este deja inchis daca ne este clar ca afirmatia sau declinarea raporturilor corecte intre Guvern si Legislativ sunt precum spune SRS. (...) Multi analisti au tentatia de a deveni politicieni. Si pentru noi cei care facem politica, bate la usa in fiecare seara tentatia de a fi analisti. Nu am sa spun daca au fost sau nu exagerate reactiile PSD la declaratiile SRS, pentru ca acum constructia USL e o sansa pe care nu o putem rata", a mai declarat presedintele PNL.

In ceea ce priveste prezenta lui Victor Ponta, sambata, la Congresul tinerilor liberalilor, Crin Antonescu a apreciat ca a fost vorba de o miscare politica "inteligenta".

"Tin la Victor Ponta la fel cum tin la mine. Sigur, sunt liberal, exista aceasta legatura de sange, dar Victor Ponta a fost adoptat de ei (de liberali - n.red.), e si prim-ministrul lor. Nu cred ca a fost doar un gest de politete, cred ca a fost o miscare politica inteligenta", a declarat Antonescu.

Scandalul USL, faza pe protocol

Prim-ministrul Victor Ponta a anuntat, luni, la iesirea din sedinta Biroului Permanent National al PSD, ca protocolul cu PNL va fi rediscutat si modificat.

Nou protocol al USL? PSD: Nu stim ce o sa prevada. Vice PNL: Nu stiu de vreo modificare

Pe de alta parte, Crin Antonescu sustine ca protocolul USL nu e suspendat, si ca Victor Ponta a spus, de fapt, ca "e ca si cum ar fi suspendat".

"Nu insistati pe faptul ca ne contrazicem (cu Ponta - n. red.). Protocolul nu e suspendat. Sensul e al intaririi USL si nu al schimbarii a ceva fundamental din alianta. Eu nu vreau si cred ca nici Ponta sa schimbam ceva la temelia aliantei", a completat liderul PNL.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
#Antonescu tine Ponta, #Antonescu criza USL, #SRS criza USL, #protocol USL criza , #Victor Ponta