Ziare.com

Belzebut si ochiul sau din USL (Opinii)

Duminica, 10 Martie 2013, ora 22:33

   

Belzebut si ochiul sau din USL (Opinii)
USL nu are a se teme in prezent de primejdia unor asalturi provenite dinspre adversarii sai politici. Existenti doar prin definitie, nu si prin altceva. Rasfirarea Opozitiei in cele patru puncte cardinale, din care trei apartin PDL, e motiv de confort, dar si de blazare in acelasi timp.

In aceasta situatie, cei doi principali centri nervosi ai Puterii sunt preocupati sa se priveasca reciproc peste gardul imaginar al doctrinelor. Fara sicane vizibile, ci doar condescendent, in spiritul tratatului de nonbeligeranta semnat la nasirea Uniunii.

Ca pondere, PSD continua sa pastreze suprematia la nivel national in pofida inregimentarii unui important defector, cum e Mihai Stanisoara, de catre camarazii liberali. Victor Ponta admite ca mecanismul USL s-ar putea splita in 2016, atunci cand o bipolarizare ar putea deveni efectiva.

Mai precis, vor fi "un mare partid de centru-stanga si un mare partid de centru-dreapta". Prim-ministrul nu exclude si confruntarile deschise dintre PSD si PNL, dar nu-si simte amenintata pozitia, in virtutea pactului iscalit.

In aceasta perversa meserie, cum e cea politica, increderea excesiva acordata partenerului poate fi ca un montagne russe cu sinele rupte exact la mijlocul traseului, in portiunea descendenta, cand nicio frana din lume nu mai poate fi de folos.

Urmand considerentele optimiste expuse de catre Victor Ponta, nimeni si nimic nu pune sub semnul pericolului tintele pe care actuala Putere si le-a propus a fi atinse. "USL trebuie sa existe pana ne atingem si ultimele doua obiective politice avute in momentul fondarii: de a pune capat formal si real la tot ce a ramas din regimul pe care il detestam impreuna, anume de a alege in functia de presedinte al Romaniei, pentru prima data in istorie, un liberal si reconstruirea tarii", a declara recent Ponta.

Fals prin omisiune sau, daca vreti, adevar injumatatit. In planul initial de lupta, primul si principalul deziderat era lichidarea politica a lui Traian Basescu. Cum si de ce nu l-au bifat cei doi co-lideri la capitolul victorii este cunoscut, s-a discutat sub toate formele si nu reiau ideea.

In masura in care politica in general si in Romania mai ales, cuvantul dat se respecta, iar social-democratii si liberalii vor incerca sa mearga brat la brat pana la borna 2016, cred ca de altceva ar trebui sa se teama acest cuplu motor. Anume de voievozii deconcentrati.

Daca liberalii nu dispun de prea multe legaturi cu greutate in feudele tarii, altfel stau lucrurile in PSD. Acesta are o galerie de Menumoruti cu state istorice de servicii si radacini lemnoase, adanc infipte in glia relatiilor de tot felul. Si-au facut deja aparitia primele cracneli.

Cea mai sonora i-a fost adresata lui Victor Ponta si a venit de la Pontul Euxin. Ea ii apartine sefului Consiliilor Judetene romanesti, Nicusor Constantinescu. Tovarasul de arme nonconformist al primarului Mazare.

Suparat peste masura ca ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a cerut autoritatilor locale sa-si plateasca arieratele, al caror nivel a crescut in ianuarie cu 1,18 miliarde lei, fata de decembrie 2012, Constantinescu a recurs la amenintari.

"Voinea nu ne poate da noua ordine, doar nu poate comanda un ministru unor alesi. Nu se poate sa ordone nimeni de la Bucuresti, ca nu mai suntem pe vremea lui Ceausescu. Daca nu se iau masuri, o sa-I schimbam, ce sa facem", a declarat constanteanul referindu-se la ministii Voinea si Chitoiu.

Asadar, inca o data se dovedeste ca banul e ochiul ciclopului cu coarne si copite. Usor semn de rebeliune. Deci, de nu se vor plati aceste datorii, zice-se preluate de la PDL, si nimeni de la centru nu va arata nuiaua buldogilor din teritoriu, pe nicio alta tema disturbatoare, USL isi va incheia in 2016 ciclul propus.

Apoi, se poate diviza. Daca pana atunci nu va fi ajutata de PDL, la care sa adere eventuali confrati de Opozitie. Deocamdata aceasta din urma ipoteza e putin plauzibila, deoarece are sansele raspandite in patru zari, din care trei sferturi...

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 7477 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
22 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Cam asa, domnule Mladinoiu,

In politica totul incepe si se termina la bani, asta-i scopul lor. Cat li se va da si nu li se va cere, va fi liniste in teritoriu, cand nu va fi de unde da si se va cere, va incepe razboiul. Primele semne s-au aratat, de da nu-i de unde, trebuie cerut.

 

CUM merge cu Cosntitutziunea GIPSY_Land ?

Din Africa, desigur.

Lasa Alte Pre_Ocupari.
Io ghicesc in Politica Mai_BINE decat TU in

Globuu' de Cristal,
Bobi,
Cafea,
Carti de Tarot
'
Si Alte Mijloace de Productiune, de LUAT Banii 'Obby_Tocks,
specifice,

perfectionate de-a Lunguu' Secolelor ... :)):)):))

aia cu buze groase si nas turtit

parul cretz de la spalatul cu sapun de gudron nu au carti de tarot, cafea etc. Ghicesc in ranza unei gaini sacrificate.

Dupa parerea mea,

n-au decat sa-si dea la catalige politicienii romani pana ajung la handicap locomotor gr.I. deranjant este ca nu putem sa-i inlocuim cu ceva din import. Gen blugi Lee, Super Rifle sau Wrangler.

Parca numai in politica?

Vezi textul piesei Money, money, money (ABBA)

Si altei trupe rock englezesti

care graieste cam la fel, apropo de bani.

pdl-ul a facut galbinare oranj

cu pietre la ficat de cand se screme sa gaseasca un nou leader. pe madam Urdea o gasesti pana si pe cutiile de conserve.

 

ciclodocul

era o specie de dinozaur care privea lucrurile cu un singur ochi. si le vedea marite si rasturnate. are un corespondent in tara asta.

uslistii nu se vor dezintegra inaintea pedelistilor

dupa 2016 se reiau jocurile de la zero absolut

sta cu pateul in perfuzii

asteptand oxigen de la usl in descompunere eventual

la cascaval inainte

tara inapoi, la gunoi.

 

De la comunism ni se trage totul

Ca in Romania dintre razboaie nu gaseai asa specimene.

lasa-nu frate cu comunismul

ca toata lumea da vina pe el. a avut si el un precursor, fascismul.

Primarul-conserva

Si nicusor asta pregatesc dana de debarcare a lui cotrocel

 

parca numai astia

lume multa neica, dar nu se prea poate bag seama.

Lume multa, oameni putini

Sunt oameni cu 2 fetze dar fara obraz.

Romania nu va mai avea niciodata

politicieni creme de la creme, asa cum a avut odinioara.

In Romania cuvantul dat

Si tratatele de neagresiune incheiate sunt pentru a fi incalcate.

 

neseriozitate, ipocrizie, fariseism

temelia clasei politice romanesti. Vicii de fond si de procedura.

Sunt elementele de baza

ale lichelei politice. Dupa care vin ajustarile finisajul josnic.

si asta arata ceva despre

seriozitatea si buna crestere ale unui popor.

ce titlu tenebros!

Uciga-l toaca isi gaseste cel mai bun loc in meseriile oculte. cum este politica de pilda.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor