Ponta-Antonescu, intalnire ramasa in coada de peste

Vineri, 17 Mai 2013, ora 18:15
7234 citiri
Ponta-Antonescu, intalnire ramasa in coada de peste
Foto: B1 TV

Presedintele PNL Crin Antonescu si prim-ministrul Victor Ponta au avut o intalnire de urgenta, care a durat mai mult de o ora, vineri, la Palatul Victoria, tema de discutie fiind viitorul USL si viitorul senatorului liberal Sorin Rosca Stanescu in cadrul PNL.

Potrivit unor surse citate de B1 TV, nu s-a luat nicio decizie in urma discutiilor. "Nu am decis nimic", a declarat ulterior Victor Ponta, pentru Mediafax.

Intalnirea dintre cei doi lideri ai USL a inceput dupa ora 17:00 si a luat sfarsit in jurul orei 18:15, primul care a iesit din cladire fiind Crin Antonescu, fara sa vorbeasca cu presa. Dupa plecarea liderului liberal, a iesit din Palatul Victoria si premierul Victor Ponta.

Antonescu l-a asteptat cateva ore pe Victor Ponta la sediul USL, pentru o discutie pe tema conflictului declansat in cadrul aliantei de Sorin Rosca Stanescu.

Presedintele PNL a venit la sediul Guvernului insotit de secretarul general al liberalilor, Eduard Hellvig, care a grabit pasul pentru a-l ajunge pe seful sau de partid. De asemenea, la Palatul Victoria sunt prezenti Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, dar si unii ministri liberali, printre care vicepremierul Daniel Chitoiu, informeaza B1 TV.

Conform sursei citate, la Palatul Victoria ar fi prezent si deputatul PSD Sebastian Ghita, patronul postului de televiziune Romania TV, acuzat de liberali ca ar duce o campanie negativa la adresa lor.

Victor Ponta le-a cerut explicit liberalilor sa il excluda din partid pe Sorin Rosca Stanescu dupa ce acesta a lansat acuzatii grave la adresa social-democratilor, inclusiv la adresa premierului, despre care a insinuat ca ar fi santajabil si influentat de serviciile secrete.

SRS continua atacurile: Ce o fi starnit atat de mult serparia? (Video)

Rosca Stanescu, interventii la Guvern pentru Dan Diaconescu si Daniela Lulache (Video)

In replica, Crin Antonescu a declarat ca BPN a decis, joi, sa se delimiteze de declaratiile facute de senatorul liberal si a facut un apel la unitatea USL. El si-a avertizat colegii ca toti cei care vor mai incalca articolul din statutul USL care prevede ca partenerii de uniune nu se pot ataca intre ei vor fi exclusi.

Crin Antonescu il ameninta pe Rosca Stanescu cu excluderea

Victor Ponta nu a fost multumit de decizia PNL si le-a dat liberalilor un ultimatum: pana luni, la sedinta saptamanala a USL, Sorin Rosca Stanescu sa fie exclus din partid.

Ponta: Nu cred ca liberalii il vor alege pe SRS in locul PSD, nu vreau scuze (Video)

Vineri, mass-media a anuntat ca cei doi co-presedinti ai USL urmeaza sa se intalneasca pentru a pune capat acestui conflict. Televiziunile de stiri au relatat ca presedintele PNL a fost prezent timp de mai multe ore la sediul uniunii, dar Victor Ponta nu a sosit.

In acest interval de timp, pe blogul jurnalistului Iosif Buble a aparut o inregistrare audio de la sedinta BPN al PNL de joi, in care Crin Antonescu poate fi auzit lansand acuzatii dure la adresa PSD si admitand ca exista o "fractura" in USL.

C. Antonescu: Fractura USL nu mai e "inventie de presa". Nu stiu ce au de gand cei din PSD

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Antonescu intalnire Ponta guvern, #rupere USL, #Antonescu Ponta Rosca Stanescu, #intalnire USL Guvern , #Victor Ponta